Hocalı’daki Katliamın Sorumluları Yaptıklarının Hesabını Vermeli

01.08.2015 20:31

Hocalı’daki Katliamın Sorumluları Yaptıklarının Hesabını Vermeli

Azerbaycan Hocalı’da, Ermenilerce 613 Azeri kardeşimizin katledilişinin yıl dönümü. Yaşanılanların acıları daha dün gibi hafızalarımızda  ve yüreğimizde tazeliğini koruyor.

 

Hocalı'da Ermeni askerlerinin, 106′sı kadın, 83′ü çocuk olmak üzere 613 Azeri kardeşimizi hunharca katledilişinin yıl dönümünde yüreklerimizdeki yangın bir kez daha tazelendi. Tarihin sayfalarına kara bir leke olarak geçen Hocalı Katliamı’nın yıl dönümünde Memur-Sen olarak bir kez daha kınıyoruz.

 

Millet olarak, can Azerbaycan’ın her acısını yüreğinde hissetmiş, derdiyle dertlenmiş, sevinciyle sevinmiş kader birliği yapmış, iki ayrı devlet tek milletiz. Hocalıda yaşanılan ve insan onurunu ayaklar altına alan mezalimin sorumluları yargı önünde hesap vermelidir. Her seferinde demokrasiden ve insan haklarından dem vuran Avrupa bu yaşanılanların sorumlularının hesap vermesi için yıllardır sessizliğini korumuştur. Bütün dünya sussa da Türk milleti asla susmayacak, bu katliamın sorumlularının er  ya da geç hesap vermesi için haykırmaya devam edecektir.  Bu katliamı yapanlar da seyirci kalanlar da bugüne kadar yargı  huzurunda hesap vermemiş olsalar bile  vicdanlarda çoktan mahkum edilmiştir.

 

Büyük Memur-Sen ailesi olarak Hocalı’da hayatlarını kaybeden Azeri kardeşlerimizi rahmetle anıyor, katliamın sorumlularını lanetliyoruz.