Filistin Halkının İşgale Karşı Mücadelesi Haklı ve Meşrudur İşgal Rejiminin Saldırılarını Kınıyoruz!

11.10.2023 17:52

Filistin Halkının İşgale Karşı Mücadelesi Haklı ve Meşrudur İşgal Rejiminin Saldırılarını Kınıyoruz!

Filistin halkı, 1947'den bu yana süren soykırım planı çerçevesinde, birçok kişi yurtlarından edilmiştir. Geride kalanlar Batı Şeria ve Gazze'de zorlu koşullarda yaşamaktadır. Bu bölgelerde yaşayan insanlar yoksulluk, açlık ve güvencesizlikle karşı karşıya kalmışlardır. Her gün, birçok Filistinli, Siyonist askerler ya da yerleşimcilerin saldırılarına maruz kalmaktadır.

İsrail, her geçen gün Filistin topraklarını daha da işgal etmekte, Filistinlilerin evlerini ve iş yerlerini yıkmaktadır. Kudüs, üç semavi din için kutsal bir şehir olmasına rağmen, bu tür saldırılarla sık sık karşı karşıya kalmaktadır.

Özellikle Gazze, 16 yıldır boykot altında ve burada yaşayan iki milyonun üzerindeki insan temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılmıştır. Gazze'deki insanlar sağlık hizmeti, eğitim ve temiz su gibi temel haklardan yoksun yaşamaktadırlar. Bu insanların en büyük endişesi, Siyonist güçlerin saldırılarından korunamamaktır.

Bu durumun sorumluluğunda emperyalist güçlerin Siyonist rejime sağladığı destekler büyük bir rol oynamaktadır. İsrail, uluslararası kararlara uymayı reddetmekte ve bu durumu da açıkça dile getirmektedir. Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaları gereken suçları işleyen bu rejimin eylemlerini uluslararası toplum görmezden gelmektedir. Filistin'in bu zorlu durumu, tüm dünya için büyük bir insanlık ve ahlaki sınavdır.

Memur-Sen Konfederasyonu, tüm uluslararası kurumları, İsrail'in bu eylemlerini durdurması için harekete geçmeye çağırıyor. İşgal ve şiddet son bulmalı, Filistin halkının yaşam hakkı ve özgürlüğü korunmalıdır.

Biz de, Memur-Sen ailesi olarak, Filistin halkının bu haklı mücadelesini destekliyor ve onların yanında olduğumuzu belirtiyoruz.