FİİLİ HİZMET ZAMMI KOMİSYONLARI OLUŞTURULDU

18.05.2016 16:24

FİİLİ HİZMET ZAMMI KOMİSYONLARI OLUŞTURULDU

Toplu Sözleşme'de üzerinde çalışılacak konulardan "fiili hizmet zammıyla" ilgili Bilim Kurulu oluşturulmasına yönelik, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun ilgili biriminde çalışma başlatıldı. Memur-Sen'in 11 Hizmet Kolunda yetkili olarak katıldığı SGK'da yapılan toplantıda hizmet kollarının talepleri doğrultusunda 9 adet alt komisyon oluşturuldu. 

Toplantıya Memur-Sen Genel Başkan Vekili Metin Memiş, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan, Sendikaların genel başkan yardımcıları, ilgili kurumların yetkilileri ve üniversite öğretim üyeleri katıldı.

Komisyonlarda daha önceki 5510 Sayılı Kanun ve Emekli Sandığı Kanunu'nda "fiili hizmet zammından" kimlerin faydalanacağı ile ilgili çalışma yapılacak. Yapılacak çalışmanın sonunda hazırlanacak rapor Kanun Tasarısı haline getirilerek TBMM'ye sunulacak.

Bilimsel çalışmaların sonucunda hangi hizmet kollarında ve kimlere ne şekilde "fiili hizmet zammı" verileceğine dair ön metinler oluşturulacak. Toplantıda ayrıca kamu çalışanlarının yanı sıra özel sektör çalışanlarına ilişkin düzenleme yapılaması konusunda da görüş birliğine varıldı.

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR