Düşman Kardeşler Bugün Bir Olmuşlar Hedeflerine Memur-Sen i ve Birlik Haber-Sen’i Almışlar

01.08.2015 20:31

Düşman Kardeşler Bugün Bir Olmuşlar Hedeflerine Memur-Sen i ve Birlik Haber-Sen’i Almışlar

Cumhuriyet ve Zaman… Düşman kardeşler. Bugün bir olmuşlar hedeflerine Memur-Sen'i ve Birlik Haber-Sen’i almışlar. İddiaları ise tamamıyla gerçek dışı. Hayal ürünü bile demiyoruz, onun bile bir mantığı var. Önce Cumhuriyet Gazetesine pas ediliyor. Cumhuriyet Gazetesi ise eskiden kalma alışkanlığıyla hareket  ediyor. Ardından paralel medya devreye giriyor.

Neymiş, TRT başta olmak üzere kamu kurumlarından  Memur-Sen ve bağlı sendikalar fişleme yapıyormuş, tasfiye listeleri Memur-Sen tarafından hazırlanıyormuş. Bu haksız ithamlar ispatlanamadığı sürece suç teşkil edeceği ortadadır. Algı ustaları ısrarla yalana sığınarak "yavuz hırsız ev sahibini bastırır" taktiği ile kendi suçlarını örtbas etmeye çalışıyorlar. Memur-Sen Konfederasyonu ve Birlik Haber-Sen, uyguladığı ilkeli sendikacılık anlayışıyla bugüne kadar fişleme yapanların karşısında durarak vesayet arayışlarını boşa çıkartmıştır. Bizi suçlayanların ise sivil vesayet arayışı içerisinde oldukları gözden kaçmıyor. İnanmayan 17 Aralık sürfecine baksın. O süreç her şeyi deşifre etmeye yetiyor.

Yapılan bu haberlerde Birlik Haber-Sen TRT Şube Başkanımız hedef alınıyor. Yetmiyor Şube Başkanımız üzerinden Birlik Haber-Sen  ailesine ayar verilmeye çalışılıyor.  Haberde hedef alınan temsilcimiz TRT'ye otuz yılını vermiş kariyer ve liyakat ilkeleri doğrultusunda daire başkanlığını hak etmiştir.  Kaldı ki bu göreve atanan Şube Başkanımız uzun yıllardır aynı daire başkanlığında müdür olarak da görev yapmaktaydı. Buna rağmen bir kamu görevlisini töhmet altında bırakacak iftiralara sarılmak insan hakkı ihlalidir.  Asıl fişleme budur. Sadece fişleme değil hedef göstermedir.

Onlar, gerçek dışı haberlerle debelene dursunlar, biz Memur-Sen Konfederasyonu ve Birlik Haber-Sen olarak yetkili konfederasyon, Genel Yetkili Sendika sıfatıyla kamu görevlileri için kazanmaya, kamu görevlilerine kazandırmaya devam edeceğiz. Sendika olarak, millet iradesinin yanında durmaya, millete ve seçtiklerine karşı paralel ya da dikey vesayet kurma çabalarına girişenlerin karşısında olmaya devam edeceğiz. Milletin yanında olmaktan, millet iradesine taraf olmaktan, demokratikleşme, özgürleşme ve sivilleşme adımlarına destek olmaktan, Büyük Türkiye idealinin sivil toplum alanında öncülüğünü ve paydaşlığını yapmaktan vazgeçmeyeceğiz.