Darbecilerin, Hayırcıların Ekmeğine Yağ Sürmeye Kimsenin Hakkı Yok

01.08.2015 20:31

Darbecilerin, Hayırcıların Ekmeğine Yağ Sürmeye Kimsenin Hakkı Yok

 Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, son günlerde ortaya çıkan tablonun, Türkiye’nin hak ettiği bir tablo olmadığını belirterek, “Bugün Arakanlı, Suriyeli, Mısırlı, Gazzeli yetimin ve mazlumun ümidi olan ülkemizde hiç kimsenin darbecilerin, hayırcıların ekmeğine yağ sürmeye hakkı yoktur” dedi.

 

ms-ildivan4

 

Memur-Sen Gaziantep İl Temsilciliği’nin düzenlediği il divan toplantısına katılan Gündoğdu, geçen yıl kamuda başörtüsü özgürlüğü için başlattıkları ‘10 Milyon İmza’ kampanyasına milletin rekor bir katılımla destek verdiğini hatırlatarak, “Kampanyaya, üyemiz olsun olmasın, halkımız 12 milyon 300 bin gibi bir rekor ile katılarak, özgürlüğe ‘evet’ dedi. 12 milyon 300 bin imzayı hükümete teslim eder etmez  fiili olarak sorunu çözdüğümüz sivil itaatsizlik eylemimizi başlattık. Daha sonra, hükümetin, kadınların eğitim, siyaset ve çalışma hakkının önündeki engelleri hukuken kaldırması ile Türkiye bir ayıptan daha kurtulmuş oldu. Çözüm süreci, kamuda başörtü özgürlüğü gibi yüzde yüz bir Memur-Sen projesi değil, devletin projesi, milletin kardeşlik projesiydi. Memur-Sen burada üzerine düşeni yaptı. İllere gittiğimizde gördüğümüz tablo, devletin ötekileri ile toplumun ötekilerinin beriki olma arzusuydu. Hükümetin son  demokrasi paketiyle, öteki ilan edilenler de kendilerini bu ülkenin berikisi olarak görmeye başladı” şeklinde konuştu.

 

Türkiye’nin, son yıllardaki demokrasi yolculuğuyla önemli kazanımlar elde etmesinin yanı sıra siyasi ve ekonomik istikrarın içte ve dışta bazı güçleri rahatsız ettiğini ifade eden Gündoğdu, şunları söyledi: “Türkiye’nin büyümesinden rahatsız olanlar, ilk olarak Taksim Gezi Parkı olaylarını organize ettiler. Burada dik duran ve millete oynanan oyunu bozan hükümete şimdi yeni bir oyun oynanıyor. Bu oyunda iç ve dış güçlerin işbirliğini görüyoruz. Küresel bir senaryonun içine yerleştirilmiş yolsuzluk iddiası üzerinden ülke karıştırılmak isteniyor. Memur-Sen olarak, hiç tereddüt etmeden yolsuzlukların üzerine sonuna kadar gidilmesini istiyoruz. Medeniyet değerlerimizin hükmü açıktır, rüşvet alan da veren de suçludur. Yetimin malına göz diken varsa, sonuna kadar üzerine gidilmelidir. Ancak kimse uluslararası oyunu gizlemek için yolsuzluk iddialarını kendine perde yapmasın. Rahmetli Adnan Menderes’ten rahatsız olanların gayesi neyse, Turgut Özal’dan, Muhsin Yazıcıoğlu’dan, Necmettin Erbakan’dan rahatsız olanlar bugün yine ülkenin seçilmiş başbakanı üzerinden ülke istikrarını hedef alıyor. Yasama, yürütme, yargı kuvvetler ayrılığı ilkesi  bugün yara almış, devlet çatışmasına dönmüş gözüküyor. Bu, Türkiye’nin hak ettiği bir tablo değildir. Onun için hukukun üstünlüğüne yeniden geçmemiz lazım. Bugün Arakanlı, Suriyeli, Mısırlı, Gazzeli yetimin ve mazlumun ümidi olan ülkemizde hiç kimsenin darbecilerin, hayırcıların ekmeğine yağ sürmeye hakkı yoktur.”
 

ms_ildivan4

 

Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, kavgadan değil, diyalogdan yana olduklarını kaydederek, “Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen, hatır değil, tavır sendikacılığı yapmaktadır. 2012 yılı toplu sözleşmesinde çalışanlara yapılan yanlışa karşı iş bırakma eylemi gerçekleştirerek, kuruş sendikacılığı değil, duruş sendikacılığı yaptık” diye konuştu.

 

Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Mithat Sevin ise, yaptıkları işin kuru bir ücret sendikacılığı olmadığını dile getirerek, “Değerler sendikacılığı, hizmet sendikacılığı, akademik ve sosyal sendikacılık yapıyoruz. Sendika olarak, sadece ülkemizde değil, dünyanın neresinde olursa olsun, mağdurların ve mazlumların her zaman yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez’in de bir selamla konuşması yaptığı toplantıya, Memur-Sen’e bağlı sendikaların Gaziantep Şube başkanları, il temsilcileri ve yönetim kurulu üyeleri, Genç Memur-Sen İl Başkanı Mehmet Fatih Kocabaş ve yönetimi, Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Ayfer Er ve üyeleri ile ilçe teşkilatları katıldı. 

 

 ms-ildivan1

 ms-ildivan7