Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan'a Memur-Sen Heyetinden Hayırlı Olsun Ziyareti

08.06.2023 09:30

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan'a Memur-Sen Heyetinden Hayırlı Olsun Ziyareti

Ziyaret sırasında, en düşük kamu görevlisi maaşının 22 bin lira seviyesine çıkarılması konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim döneminde gündeme getirdiği taahhüdü hatırlatan Memur-Sen heyeti, bu konudaki çalışmalara katkı sunma niyetini belirtti. Ayrıca, 1. Dereceye kadar yükselen kamu görevlilerinin ek göstergesinin 3600’e yükseltilmesi konusundaki taahhütleri de gündeme getirildi.

Ziyarette, Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu'ndan kaynaklanan sorunları ele alan heyet, yasamanın bu konuyu yeni dönemde gözden geçirmesi gerektiğini ifade etti.

Kamuda işe alımlarda mülakatın kaldırılması talebini de dile getiren Memur-Sen heyeti, bu konuda önceden hazırladıkları raporu Bakan Işıkhan'a sundu.

Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Sınavlarının zorunlu olması gerekliliğini belirten heyet, bu konuda önceki dönemlerde Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) ile yapılan uzlaşmayı hatırlattı ve bu dönem hayata geçmesi için talepte bulundu.

2023 Ağustos'ta gerçekleştirilecek olan 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri öncesi, sosyal diyalogun artırılmasının önemine de dikkat çeken heyet, bu konudaki karşılıklı ihtiyaçları konuştu.

Memur-Sen, Bakan Işıkhan'ın ziyarette sergilediği, sosyal diyaloğa ağırlık verme yaklaşımını memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Memur-Sen heyeti, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan'a yeni görevinde başarılar dileyerek ziyaretlerini sonlandırdı.