BUDAK: TRT’ YE ACİL OLARAK PERSONEL ALIMI YAPILMALI

28.08.2015 18:06

BUDAK: TRT’ YE ACİL OLARAK PERSONEL ALIMI YAPILMALI

Birlik Haber-Sen’in 5. Olağan Genel Kurulunda Genel Başkanlığa seçilen Ömer Budak, TRT’yi ziyaret ederek, çalışanlarla bir araya geldi. Budak, ziyaretten sonra basına hizmet koluyla ilgili açıklamalarda bulundu.

TRT’nin de içerisinde bulunan Basın Yayın ve iletişim Hizmet Kolunda Genel Yetkili Sendika Olan Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Budak, “TRT gerçekleştirdiği Ulusal, uluslararası ve uydu yayıncılığı ile Dünyanın sayılı yayın kuruluşları arasında yer almaktadır. 15 Televizyon Kanalı, 7 Ulusal, 6 Bölgesel, 5 Uluslararası Radyo Kanalı, trt.net.tr ve trt.word.com yayını üzerinden 41 dil ve lehçede yayın yapmaktadır. Ayrıca TRT, teleteks yayınıyla birlikte, “Televizyon, TRT Çocuk ve TRT Haber HD” isimli dergileriyle de süreli yayım yapmaktadır.  Türkiye ve Dünyaya 24 saat esasına göre yayın yapan TRT, bütün bu yayınları yaparken, eskiye nazaran TV kanalı ve diğer yayın organlarının sayısı artmış fakat çalışan sayısı artmamıştır. Bu artışa bağlı olarak çalışanların iş yoğunluğu da artmıştır. Bu yoğunluğun artması sonucunda çalışanlar iş baskısı altında ezilmekte ve normal işleri götürmekte zorlanmaktadırlar” şeklinde konuştu.

Budak, “TRT’ ye gerçekleştirdiğim ziyarette Genel Müdür Şenol Göka’yı da ziyaret ettim. Ziyaretimde, TRT çalışanlarının birçoğunun uzun yıllardır görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının açılmasını beklediğini ayrıca TRT’nin artan iş yüküne karşı personel sayısının çok az olduğunu, acil olarak personele ihtiyaç duyulduğunu bunun içinde personel alımı yapılması gerektiğini hatırlattım. Bu talebimiz karşısında Şenol beyinde, kuruma personel alımı ile birlikte Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavlarının da biran önce açılması için gerekli çalışmaları yaptıklarını söyledi” diye konuştu.

TRT Genel Müdürü Şenol Göka’nın göreve geldiği günden bu yana personelin ve kurumun sorunlarının çözümü noktasında özveri ile çalıştığını söyleyen Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Göka’nın kurumun içinden gelen birisi olduğu için bütün sıkıntı ve problemlere vakıf olduğunu belirtti.

Genel Başkan Budak, “Birlik Haber-Sen olarak bizlerde acil olarak TRT’ ye 300 – 400 personel alınarak kurumun Personel ihtiyacının giderilmesi, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının açılması konusunda üzerimize düşen her türlü görevi yerine getireceğimizin bilinmesini ister” dedi.