BUDAK: “TARİHİ KAZANIMLAR ELDE ETTİK”

10.10.2015 16:32

BUDAK: “TARİHİ KAZANIMLAR ELDE ETTİK”

Tekirdağ’da düzenlenen Memur-Sen Türkiye Buluşması Toplantısı’nda konuşan Genel Başkanı Ömer Budak, Toplu Sözleşme’nin şimdiye kadar yapılmış olan en iyi Toplu Sözleşme olduğunu belirtti. Sözleşmeyle kamu görevlilerinin mutlu edildiğini ifade eden Budak, “İstişare ile hazırladığımız reel teklifler ile kararlı duruşumuz sonucu, 3. Dönem Toplu Sözleşmelerinde kamu görevlileri bütçeden ve milli gelirden enflasyonun çok çok üzerinde bir pay alarak enflasyonu nakavt etti” diye konuştu.

Hizmet Kolunda ki kazanımlarının katlanarak artığını belirten Budak, “Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğünün verici istasyonları, devamlılık stüdyoları ve haber müdürlüklerinde bilfiil çalışan personele, koruyucu gıda yardımı verilmesini sağladık. TRT’de devamlılık stüdyolarında, Haber ve Spor Yayınları Dairesi ile Dış Yayınlar Dairesi Başkanlıklarında ve radyolarında saat 06:00 nöbetine gelen personele, sabah kahvaltısı verilmesini sağladık. PTT’de görev yapan başdağıtıcı ve dağıtıcılara toplu taşıma kartı verilmesini sağladık. Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi’nde başdağıtıcı ve dağıtıcılardan tebligat, kayıtlı posta, telgraf, koli-kargo, ödemeli kargo ve konutta teslim gibi hizmetleri aynı zamanda araç kullanarak fiilen yerine getirenlere aylık ilave 70 TL ücret ödenmesini sağladık” dedi.

Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, PTT’de fiilen gişelerde görev yapanlar ile gişelere para giriş ve çıkışında görev yapanlara, çalıştıkları günlerle orantılı olmak üzere aylık ilave 70 TL ücret ödenmesini sağladıklarını belirterek şunları söyledi:

“TRT Genel Müdürlüğü’nde yayında ve verici istasyonlarında çalışan personelden, Kurumca hizmetin gereği olarak görev esnasında giyilmesi gerektiği belirlenen giyim malzemeleri ayni olarak verilmesini sağladık. TRT Genel Müdürlüğü’nde bedeli karşılığı kamu konutu tahsis edilen personelden, her yıl Milli Emlak Genel Tebliğleriyle belirlenen kira birim bedellerinin %85’i tahsil edilmesini sağladık. PTT’de başdağıtıcı ve dağıtıcılarından merkez nüfusu 50.000’i aşan yerleşim yerlerinde mobil hizmet verenlere 2155 sayılı Kanuna göre tayın bedeli verilmesini sağladık. TRT Genel Müdürlüğü’nde yayında çalışan personele gündüz nöbet değişimlerinde servis hizmeti verilmesini sağladık. TRT Genel Müdürlüğü’nde yapım ve yayın hizmetlerinde fiilen görev yapan personel aylık ilave 100 TL ücret ödenmesini sağladık. PTT’de görev yapan Başmüdürlere, görev yaptıkları iller itibariyle 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye ekli (II) sayılı Cetvelin 9 uncu sırasında öngörülen göstergeler esas alınmak suretiyle anılan Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 10 uncu maddesi uyarınca ücret ve tazminat ödenmesini sağladık.”

PTT’de çalışan başdağıtıcı ve dağıtıcıların çalışma yaş sınırının 55’ten 60’a çıkarılması konusunun değişiklik yapılması konusunda çalışma başlatılmasını sağladıklarını ifade eden Ömer Budak, “PTT’de A sınıfı (A1 ve A2) sürücü belgesi gerektiren araçları kullananlara, 4 üncü madde uyarınca ödenen ilave ücretin %20 artırılmasını sağladık. PTT’de 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilen başdağıtıcıların temel ücretleri, 50 TL artırılmasını sağladık” diye konuştu.

Hizmet kolunda kazanımlarının artarak devam etmesinde kendilerine destek olan Konfederasyon Genel Başkanı ali Yalçın’a ve ekibine teşekkür eden Budak, rakip sendikalar ve bazı gruplar tarafından Toplu sözleşme kazanımlarının itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını belirterek, özellikle TRT’de paralel yapıyla mücadele verdiklerini söyledi. Paralel yapının TRT’de aktif bir şekilde faaliyet gösterdiğini hatırlatan Budak, sendikal çalışmalarının ve kazanımlarının itibarsızlaştırmak için paralelcilerin, her türlü yola başvurduklarını belirtti.

ESEN: “MİLLETİN YANINDA, VESAYETİN KARŞISINDAYIZ”

Toplantıda konuşan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, ise “Birliğimizi bozup ‘İstikrarımızı’ sarsmak için ittifak halinde saldırıyorlar. Biz  emeğin, ekmeğin, hakkın, milli iradenin, demokrasinin ve barışın mücadelesi verirken kirli ittifak kaos peşinde koşuyor.  Sivil toplum örgütleri olarak bizlerin en önemli vazifesi dış mihraklar ve yerli işbirlikçilerine karşı daima tetikte olup milletin yanında yer almaktır. Milletin yanında, vesayetin karşısındayız” dedi.

Esen, tarihi bir Toplu Sözleşme’ye imza attıklarını belirterek, “28 Şubat döneminde namaza gidenlerin fişlendiği, cumaya gidenlerin engellendiği bir dönemden bugün sala sesi ile birlikte herkes rahat bir şekilde cumaya gidebilecek ve huşu içerisinde namazını kılabilecektir” dedi.

İLKEMİZDEN ÖDÜN VERMEDEN YÜRÜYECEĞİZ

Memur-Sen teşkilatının alnının ak, başının dik ve yüreğinin inançla dolu olduğunu belirten Esen, “Teşkilatımızın desteği ile ilke ve doğrularımızdan ödün vermeden yürümeye devam edeceğiz. İlkemiz, medeniyet değerlerimizin bize öğrettiği doğrultuda daima hakkın yanında yürümek ve bize emanet edilen bu görevleri layıkıyla başarıya taşımaktır” diye konuştu.

Esen, Memur-Sen’in büyük Türkiye, adil bir dünya hedeflediğini anlatarak, her dönem ayrıştırıcı anlayışlara karşı birleştirici ve bütünleştirici tavır takındıklarını, bu yolda sorumluluk aldıklarını ifade etti.

 “Birliğimizi bozup ‘İstikrarımızı’ sarsmak için ittifak halinde saldırıyorlar” diyen Esen, “Biz emeğin, ekmeğin, hakkın, milli iradenin, demokrasinin ve barışın mücadelesi verirken kirli ittifak kaos peşinde koşuyor.  Sivil toplum örgütleri olarak bizlerin en önemli vazifesi dış mihraklar ve yerli işbirlikçilerine karşı daima tetikte olup milletin yanında yer almaktır. Milletin yanında, vesayetin karşısındayız” şeklinde konuştu.

TARİHİ TOPLU SÖZLEŞME İLE VİCDANLARIN SESİ OLDUK

Memur-Sen’in, etnik, mezhepsel, bölgesel ve ideolojik sendikacılık yerine hizmet sendikacılığı, akademik sendikacılık, toplumsal sendikacılık ve değerler sendikacılığı yapan erdemliler hareketi olduğunu ifade eden Esen, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Memur-Sen olarak tarihi başarılara imza attık. Temmuz ayında resmi gazetede yayınlanan üye sayılarına göre 836 bin üye ile liderliğimizi ve zirvedeki yerimizi koruduk. Tarihi bir toplu sözleşmeye imza attık ve 213 kazanımla bugüne kadarki en çok kazanımın elde edildiği bir toplu sözleşme imzaladık. En son toplu sözleşme ile vicdanların sesi olduk.  28 Şubat döneminde namaza gidenlerin fişlendiği, cumaya gidenlerin engellendiği bir dönemden, bugün sala sesi ile birlikte herkes rahat bir şekilde cumaya gidebilecek ve huşu içerisinde namazını kılabilecektir. Bu ve buna benzer başarıların altında ne var diye sorduğunuzda, cevabımız istikrar olacaktır. Siyasi iktidarın olmadığı bir ortamda huzur da olmaz, ekonomik kalkınmada olmaz.”