Birlik Haber-Sen’den Soma Şehitliğine Ziyaret

01.08.2015 20:31

Birlik Haber-Sen’den Soma Şehitliğine Ziyaret

Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası (Birlik Haber-Sen) Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin ve Genel Başkan Yardımcıları Soma Şehitliğini Ziyaret ettiler.

Geçtiğimiz günlerde Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen ve bütün ülkeyi yasa boğan Soma maden faciasında hayatını kaybeden 301 maden şehidinin defnedildiği şehitliği Birlik Haber Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin, Genel Başkan Yardımcıları Mevlüt Burgaç ve Salih Yıldırgan ziyaret etti.

Duygulu anların yaşandığı ziyarette Genel Başkan İnaltekin, Genel Başkan Yardımcıları Burgaç ve Yıldırgan, şehitliği gezerek maden şehitleri için dua ettiler.

Yaşanan kazının kendilerini çok üzdüğünü belirten Gürbüz İnaltekin, böyle olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulunarak şunları söyledi:

“Yaşanan bu olay gerçekten ülke olarak hepimizi çok üzdü. Allah bir daha böyle felaketleri bizlere göstermesin. Burada açının büyüklüğünü bir kez daha gördük. 301 insanımız madende hayatlarını kaybettiler. Geride yüzlerce gözü yaşlı anne, baba, eş, çocuk bıraktılar. Devletimiz yaraları sarıyor. Biz STK’lar olarak da üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Bağlı olduğumuz Memur-Sen Konfederasyonu olarak da Soma şehitlerinin yakınları için yardım kampanyası başlattık. Elimizden geldiğince yaraların sarılması konusunda üzerimize düşeni yapacağız.”

 

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR