Birlik Haber-Sen’den Göka’ya Hayırlı Olsun Ziyareti

01.08.2015 20:31

Birlik Haber-Sen’den Göka’ya Hayırlı Olsun Ziyareti

Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası (Birlik Haber-Sen) Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin ve Genel Başkan Yardımcıları TRT Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanan Şenol Göka’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Ziyarete Genel Başkan İnaltekin ile birlikte Genel Başkan Yardımcıları Ömer Budak, Mevlüt Burgaç ve Birlik Haber-Sen TRT Şube Başkanı Yakup Özmen katıldı.

Göka’ya yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulunan Genel Başkan Gürbüz İnaltekin, TRT’nin hizmet kolu olarak Birlik Haber-Sen’e bağlı olduğunu hatırlatarak, bundan sonraki süreçte Şenol Göka Beyle çalışmaktan mutluluk duyacaklarını belirtti.

İnaltekin, Birlik Haber-Sen olarak yürüttükleri çalışmalara değinerek, geçen yıl Toplu Sözleşmede TRT çalışanları için büyük kazanımlar elde ettiklerini ifade ederek şunları söyledi:

“Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğünün verici istasyonları, devamlılık stüdyoları ve haber müdürlüklerinde çalışan personel için koruyucu gıda yardımı aldık. Haber ve Spor Yayınları Dairesi ile Dış Yayınlar Dairesi Başkanlıklarında ve radyolarında saat 06:00 nöbetine gelen personele, sabah kahvaltısı verilmesini sağladık. Yayında ve verici istasyonlarında çalışan personele, görev esnasında giyilmesi gerekli giyim malzemelerinin verilmesini sağladık. Ayrıca bununla ilgili Giyim malzemelerinin standartları ile hangi personele, ne kadar süreyle verileceği ve buna ilişkin usul ve esaslar kurum ile yetkili sendika tarafından birlikte belirlenmesini sağladık. Bunlar gibi birçok kazanımımız oldu. Çalışmalarımız komu görevlilerinin sosyal, ekonomik ve özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik devam ediyor. Bundan sonraki süreçte de sizinle güzel işler başaracağımız düşüncesindeyim. Yeni görevinizin tekrar hayırlı olmasını niyaz eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.”

TRT Genel Müdür Yardımcısı Şenol Göka ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Birlik Haber-Sen ile uyum içinde çalışacağımızı düşünüyorum. Birlik Haber-Sen’in ve Memur-Sen Konfederasyonu’nun çalışmalarını yakından takip ediyorum. Bu iki kurumun çalışmaları bizim için önemli. Kendilerini memurlar için verdikleri mücadele dolayısıyla tebrik ediyorum. Bundan önce olduğu gibi bundan sonrada Birlik Haber-Sen ve TRT Genel Müdürlüğü uyum içinde çalışacaktır. Her türlü öneriye ve teklife açık olduğumu bilmenizi isterim” dedi.