Birlik Haber-Sen’den Devlet Personel Başkanlığı’na Cevap

01.08.2015 20:31

Birlik Haber-Sen’den Devlet Personel Başkanlığı’na Cevap

Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası (Birlik Haber-Sen), 2014-2015 Toplu Sözleşmesi ve Kamu Personel Danışma Kurulunda alınan ve kurumlarca uygulanmayan kararlarla ilgili maddeleri Devlet Personel Başkanlığı’nın isteği üzerine cevaplandırdı.

Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu imzasıyla Memur-Sen ve Birlik Haber-Sen'e gönderilen yazıda, 2014 ve 2015'i kapsayan 2. dönem toplu sözleşmenin 23 Ağustos 2013'te imzalandığı anımsatıldı.

Toplu Sözleşme Kanunu'nun gereği olarak Kamu Personeli Danışma Kurulu'nun (KPDK) Kasım ve Mart aylarında toplanması gerektiği belirtilerek, KPDK'nın geçen ayki toplantısında konfederasyon ve sendikalarca 2. dönem toplu sözleşme ve kamu görevlileri hakem kurulu kararı hükümlerinin uygulanması konusunda bazı kamu kurum ve kuruluşlarında yaşanan sorun ve şikâyetleri dile getirildiği kaydedildi.

Bunun üzerine, 2. dönem toplu sözleşme ve Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararı hükümlerinin uygulanması ve Kamu Personel Danışma Kurulu gündeminin takibi açısından ilgili sorun ve şikâyetler ile söz konusu hükümleri uygulamayan kamu kurum ve kuruluşlarının 18 Nisan'a kadar Devlet Personel Başkanlığına bildirilmesi istendi.

Birlik Haber-Sen, Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu imzasıyla gelen bu yazı üzerine çalışma başlatarak Toplu Sözleşme kararlaştırılan ve uygulanmayan maddeleri, bu kararları uygulamayan kurumları belirleyerek Devlet Personel Başkanlığına illetti.

Devlet Personel Başkanlığı’nın Göndermiş Olduğu Yazı

 

 

Birlik Haber-Sen’in Devlet Personel Başkanlığı’na Verdiği Yazılı Cevap