BİRLİK HABER-SEN’DEN BAŞBAKAN YARDIMCISI KURTULMUŞ’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

31.12.2015 12:29

BİRLİK HABER-SEN’DEN BAŞBAKAN YARDIMCISI KURTULMUŞ’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Başbakanlık’ta gerçekleşen görüşmede, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a hayırlı olsun dileklerini ileten Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olarak, kamu görevlileri adına kazanımlar üretirken, dünya mazlumlarını da unutmadık. Kamu görevlilerine kazanımın adresi, dünya mazlumlarına ise umut olduk” dedi.

Ziyarette konuşan Genel Başkanımız Ömer Budak ise Basın, Birlik Haber-Sen’in PTT A.Ş, TRT, RTÜK, BTK ve Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün içinde bulunduğu Basın, Yayın ve İletişim Hizmet kolunda genel yetkili olduğunu anlattı.

Numan Kurtulmuş’a Sendikamız hakkında bilgi veren Genel Başkanımız Budak, “Bilgi birikiminiz ve tecrübelerinizle, bugüne kadar ülkemize ve insanımıza yaptığınız göz dolduran büyük hizmetleriniz ile birlikte kamu çalışanlarımız için hayırlı işlere imza atacağınıza, ülkemizi çok daha ileriye taşıyacağınıza inanıyoruz.” dedi. 

Kultulmuş'tan Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nde çalışanlar için servis hizmeti konusunda destek isteyen Budak, TRT çalışanları içinde şu talepte bulundu: "TRT Genel Müdürlüğü personelinin özlük haklarında yapılacak artışların başka bir kuruma endekslenmeden TRT Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulunca maaş artışı yapılabilmesi için gerekli yasal düzenleme yapılmalı, bu mümkün değilse TRT’nin 631 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamından çıkartılarak, 6112 sayılı kanun geçici 8’inci maddesine yönelik işlem yapılması. 399 sayılı Kanun Hükmündeki Kararnameye göre çalışan kadro karşılığı sözleşmeli personellerin vergi dilimlerinin düşürülmesi ve vergiye esas matrahın yükseltilmesi gerekiyor.”

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Memur-Sen heyetine, özverili çalışmalarından ötürü teşekkür etti.

Ziyarette, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Diyanet- Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Birlik Haber-Sen Genel Başkan Vekilimiz Gürbüz İnaltekin ve Genel Başkan Yardımcımız Cüneyt Özban da hazır bulundu.

Ziyaretin sonunda Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a üzerinde “Besmele ve Kurtulmuş’ un isminin” yazılı olduğu kalem hediye etti.