Birlik Haber-Sen’den Başbakan Yardımcısı Arınç’a Ziyaret

01.08.2015 20:31

Birlik Haber-Sen’den Başbakan Yardımcısı Arınç’a Ziyaret

Birlik Haberleşme ve İletişimi Çalışanları Sendikası (Birlik Haber-Sen) Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı ziyaret etti.

Başbakanlık Binası’nda gerçekleşen ziyarete Genel Başkanvekili Mehmet Cemal Çivi, Genel Başkan Yardımcıları Ömer Budak, Mevlüt Burgaç, Salih Yıldırgan, Ahmet Karagöz, Birlik Haber-Sen TRT Şube Başkanı Yakup Özmen ve Birlik Haber-Sen RTÜK Temsilcisi Fatih Turgut katıldı.

Birlik Haber-Sen’in çalışmaları hakkında bilgi veren Genel Başkan Gürbüz İnaltekin, sendika olarak yaptıkları çalışmalara değinerek Memur-Sen’in ve Birlik Haber-Sen’in hem sendikal hem de toplumsal konularda öncülük ettiğini söyledi.

TRT, RTÜK ve Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüklerinin hizmet kolu olarak kendilerine bağlı olduğunu belirten İnaltekin, bu kurumlarda Sendika olarak çalışanların ekonomik, sosyal ve özlük haklarının iyileştirilmesi için çaba sarf ettiklerini belirtti. İnaltekin, sendika olarak sürekli bu kurumlar ile iletişim içinde olduklarını, kurumların ve çalışanların sorunlarının paydaşı olmak için çaba harcadıklarını kaydetti. Her zaman çözümün paydaşı olmaktan yana olduklarını ifade eden Genel Başkan Gürbüz İnaltekin, toplantıya gelmeden önce kendilerine TRT, RTÜK ve Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünde çalışanların talepler ilettiklerini belirterek hazırladıkları raporu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a sundu.

İnaltekin, hazırlanan rapordan bazı konu başlıklarına değinerek şunları söyledi:

TRT Genel Müdürlüğü, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ve RTÜK’ te görev yapan çalışanların bir kısmı Sarı Basın Kartı alamamışlardır. Biz bu konunun Kamu Danışma Kurulunda görüşülüp karara bağlanmasını sağlamıştık. Bu konuda karar alınmasına rağmen şuan tam anlamıyla bu konu çözüme kavuşmadı. Bu konunun çözüme kavuşması için Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü bünyesinde bir komisyon oluşturulmasını, bu komisyona Yetkili Sendika olarak sendikamız çağrılmasını bekliyoruz.”

Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nde çalışanlara servis verilmesi için Kurum İdari Kurullarında karar alındığını hatırlatarak, “Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü gerekli çalışmayı başlattığını tarafımıza ileti. Ancak daha sonra maliye Bakanlığı’nın servise engel olduğu belirtti. Bu doğrultuda, Maliye Bakanlığı ile gerekli görüşmenin yapılması ve bu konunun çözüme kavuşturulması için desteğinizi bekliyoruz” dedi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nda uzman kadrosuna atanmanın yapılmadığını belirten İnaltekin, “Üst kurulda; şef, başteknisyen, teknisyen, ayniyat saymanı, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, programcı ve memur unvanlarında en az üç yıl çalışmış olmak kaydıyla, kamuda sekiz yıl hizmeti bulunan, en az dört yıllık fakülteden mezun olanlar, bir defaya mahsus olmak üzere bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 30 gün içinde başvurmaları halinde, sınava tabi olmaksızın uzman kadrosuna atanmaları konusunda arkadaşlarımız beklenti içerisindeler. Bu konuda da sizin desteğinizi bekliyoruz” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ise TRT, RTÜK ve Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün kendisine bağlı olduğunu hatırlatarak bu konuda Birlik Haber-Sen’in önerilerini her zaman açık olduklarını, çalışanların sorunlarının çözülmesi için yapılması gerekenleri yapacaklarını söyledi.

Memur-Sen Konfederasyonu’nun ve Birlik Haber-Sen’in sendika olmanın yanında toplumsal konularda çözüm ürettikleri ürettiğini belirten Bülent Arınç, “Sendikal konularda Memur-Sen’in ve Birlik Haber-Sen’in ürettiği çözüm önerileri memurlarımızın sosyal, ekonomik ve özlük haklarının iyileştirilmesi yanında refah seviyelerinin gelişmesini sağladı. Memur-Sen’in ve Birlik Haber-Sen’in hazırladığı raporlar çalışmalarımızda bize ilham verdi. “Haberleşme Hizmet Kolunda” çalışanların haklarına yönelik Birlik Haber-Sen sürekli bizimle iletişim içinde. Ayrıca yaptıkları teşkilat çalışmalarını yakından takip ediyorum. Bu senede Genel Yetkili Sendika olan Birlik Haber-Sen’i tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

 

 

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR