Birlik Haber-Sen’den Bakan Elvan’a Ziyaret

01.08.2015 20:31

Birlik Haber-Sen’den Bakan Elvan’a Ziyaret

Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası (Birlik Haber-Sen) Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ı ziyaret etti.

Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin, Genel Başkan Vekili Mehmet Cemal Çivi, Genel Başkan Yardımcıları Ömer Budak ve Mevlüt Burgaç, Bakan Lütfi Elvan’ı makamında ziyaret ederek Basın - Yayın ve İletişim Hizmetleri kolunda yaşanan sıkıntıları aktardılar.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Elvan, “Memur-Sen’in ve Birlik Haber-Sen’in çalışmalarını yakından takip ediyorum. Memur-Sen’de, Birlik Haber-Sen’de Sivil Toplum Kuruluşu olarak ülkemiz ve milletimiz için önemli çalışmalara imza atıyor. Memurlar için elde ettiği kazanımların yanında, mazlum ve mağdurlara da el uzatıyor. Nerde bir gözyaşı acı olsa Memur-Sen ve Birlik Haber-Sen’i orada görebiliyoruz. Yaptıkları duyarlı çalışmalardan dolayı kendilerine ve üyelerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin ise hizmet kollarına bağlı olan sıkıntıları dile getirerek şunları söyledi:

“PTT A.Ş. Genel Müdürlüğü bünyesinde dağıtım, kurye kargo ve ayrım işlemlerinde yaklaşık 8.000’ e yakın eğitim düzeyi lise ve üzeri olan taşeron firma elemanı görev yapmaktadır. PTT A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafınca yapılmakta olan bir çalışma doğrultusunda taşeron firma elemanlarından sayıları yaklaşık 1.200 olan ve eğitim düzeyi 2 ve 4 yıllık yüksekokul mezunu olmak, KPSS sınavından 50 ve üzeri puan almak, ehliyeti bulunmak ve kurumda en az 1 yıl hizmeti olmaları şartıyla İdari Hizmet Sözleşmesi statüsüne geçirilmeleri planlanmaktadır. 2 ve 4 yıllık yüksek okul mezunu Taşeron firma elemanlarının yanı sıra yapılacak olan bir yönetmelik değişikliği ile bir defaya mahsus lise mezunu olan diğer taşeron firma elemanlarının da İdari Hizmet Sözleşmesi statüsüne geçirilmesi PTT A.Ş. ve Bakanlığınız adına büyük bir kazanım olacaktır.”

Geçtiğimiz yıl yapılan 2014-2015 yıllarını kapsayan Toplu sözleşmede “Posta Telgraf teşkilatı genel Müdürlüğü Posta Dağıtıcılarından, merkez nüfusu 100.bini aşan yerleşim yerlerinde mobil hizmet verenlere 2155 sayılı kanuna göre tayın bedeli verilir.” maddesini hatırlatan İnaltekin, “PTT A.Ş. Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapmakta olan ve sayıları 350 olan Posta Başdağıtıcıları bu haktan yararlanamamaktadır. Sayıları 350’ yi bulan Posta Başdağıtıcılarının da 161,00 TL’ yi bulan bu haktan yararlandırılmasını istiyoruz” dedi.

Gürbüz İnaltekin, “ Sayın Bakanım, 2013 yılında yapılan Toplu sözleşmede “T.C. Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü kadro ve pozisyonlarında bulunan gişe memurlarından bu görevi fiilen yerine getirenlere aylık ilave 50 TL ücret ödenir” denilmektedir. Ancak PTT.A.Ş. Genel Müdürlüğünün uygulamakta olduğu çalışma doğrultusunda gişelerde gişe memuru olarak görev yapan teknisyenler ve veznedarlar bu haktan yararlanamamaktadırlar. Bunun düzeltilmesini talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Gişe memurları ile aynı işi yapan teknisyen ve veznedarlara da ilave 50 TL ücret ödenmesi konusunu da gündeme getiren genel Başkan Gürbüz İnaltekin, “Sayın Bakanım, sendikamızın AB Birliği Hibe projeleri kapsamında yürüttüğü ve tamamladığı Haberleşme Sektöründe Çalışanların Mesleki Risklerinin Azaltılması Konulu Proje Kapsamında İngiltere, Almanya, Çek Cumhuriyeti ve Macaristan’ da yapılan çalışmalarda Posta dağıtıcılarının ülke nüfusuna göre kıyaslandığında Türkiye’de nüfusa göre Posta Dağıtıcısı sayısının daha az olduğu görülmüştür. Ülkemizin AB ‘ ye girme sürecinde yaptığı atılımlar doğrultusunda ülkemizde de Posta Dağıtıcısı norm sayısının artırılması gerekmektedir. Bu doğrultuda PTT A.Ş. personel sayısının ( Memur, Posta Dağıtıcısı ) en az 10.bin artırılması gerektiği görülmektedir” dedi.

Birlik Haber-Sen Genel Merkez Yöneticileri’nin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’a Sunduğu Talepler:

 

 

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR