Birlik Haber-Sen VOC-Test Projesi Ulusal Yeterlilik Görüş Süreci

13.02.2023 09:30

Birlik Haber-Sen VOC-Test Projesi Ulusal Yeterlilik Görüş Süreci

Mesleki Yeterlilik Kurumunun Operasyon Faydalanıcısı olduğu ve Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA II) İstihdam, Eğitim ve Sosyal Politikalar Sektörel Operasyonel Programı (İESP SOP) kapsamında finanse edilen “Türkiye Yeterlilikler Sisteminin ve Çerçevesinin Uygulanması Operasyonu (TUYEP)’nun hibe bileşenlerinden biri olan “VOC-Test Merkezleri-III Hibe Programı” 1 Kasım 2020 tarihi itibariyle uygulanmaya başlanmıştır. Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası tarafından hazırlanan TREESP2.3.TUYEP/P-03/55 numaralı ve Bilişim Teknolojileri Sektöründe Meslek Standartları ve Yeterliliklerin Geliştirilmesi ve VOC-Test Merkezi Kurulması isimli proje “VOC-Test Merkezleri-III Hibe Programı” kapsamında yürütülen 23 projeden biridir.

 

Proje kapsamında Ağ Teknolojileri Elemanı (Seviye 4), Ağ Teknolojileri Elemanı (Seviye 5), Web Geliştirici (Seviye 4) ve Web Geliştirici (Seviye 5) mesleklerinin Ulusal Yeterlilikleri revize edilecektir. İlgili Ulusal Yeterliliklere yönelik olarak revizyon faaliyeti gerçekleştirilmiş ve görüş aşamasına geçilmiştir. Görüş aşamasında yeterli temsiliyetin sağlanması ve ilgili mesleği yapan kişilerin geri bildirimlerinin alınması büyük önem arz etmektedir. Bu çerçevede 14 Mart 2023 tarihine kadar görüş süreci işletilecektir.

Proje kapsamında revizyonu yapılan Ulusal Yeterliliklere ve Ulusal Yeterlilik Görüş ve Değerlendirme Formlarına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz. Görüş süreci ile ilgili haber web sitemizin ana sayfasında manşette yer almaktadır. İlgili Ulusal Yeterliliklerin incelenmesi neticesinde doldurulan Taslak Ulusal Yeterlilik Görüş ve Değerlendirme Formunun “