Birlik Haber-Sen ve Ulaştırma Memur-Sen’den Ortak İftar Yemeği

24.05.2019 16:25

Birlik Haber-Sen ve Ulaştırma Memur-Sen’den Ortak İftar Yemeği

Birlik Haber-Sen ve Ulaştırma Memur-Sen’in ortaklaşa düzenlediği İftar Programı İstanbul Anadolu Yakasında gerçekleştirildi. İftar programına; Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Kenan Çalışkan, Ak Parti İstanbul Milletvekili Pervin Tuba Durgut, Ak Parti Kadıköy İlçe Başkanı Aydoğan Ahıakın, Genel Başkan Vekili Gürbüz İnaltekin ve Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Bekar, Ulaştırma Memur-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri, PTT A.Ş., TCDD, Devlet Hava Meydanları İl yöneticileri, çok sayıda sendika üyesi ve aileleri katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle ve dualarla başlayan programda konuşan Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Ramazan’ın güzelliğinden, bereketinden, hayrından bahsetti ve davetlilerin 11 ayın sultanı olan Ramazan ayını kutladı. Ramazan ayının Müslüman alemi için önemine değinen Budak; “Ramazan, iftar, sahur ve imsaktan ibaret değildir. Ramazan, bereket, dayanışma ve infaktır.” diyerek bu mübarek ayın önemini aktardı.

Sendika ve sendikalı olma konusunda görüşlerini bildiren Genel Başkan Budak, Sendikacılık üzerine yapılan tanımlar üzerinde durdu. Budak: “Sendikacılık için birçok tanım yapabiliriz. Birçok kavramı sendikacılık üzerinden tanımlayabilir, hayatın içinde konumlandırabiliriz. Fakat her halde en önemlisi, gereklisi ve gerçekçisi; emeğe değer katma, alın terinin hakkını alma, bütün bunları ortak kararla, ortak mücadele ile birlikte başarmak olarak tanımlamak olur.” dedi.

Birlik Haber-Sen ve Memur-Sen’in kazancı artırmanın, maaş ve ücretlerde insan onuruna yaraşır vasata ulaşmanın iki yolu uyguladığını ifade eden Budak, bu iki yolun geliri artırmak ve giderleri yani maliyeti düşürmek olduğunu ifade etti. Buda: “ Sendikalarımız, Memur-Sen’imiz bunu yapıyor. Toplu söyleşmeyle, KPDK ile, Kurum idare kurullarıyla emeğimize değer, alın terimize de yüksek eder verilmesinin kararlarını ve kazanımlarını üretiyor.” dedi.

Toplu sözleşme süreci için devam eden hazırlık sürecine dikkat çeken Genel Başkan Ömer Budak; “1 milyonu aşan, üyesine daha fazla kazandırmak için uğraşan, bütün ülkeyi ve yerküreyi sendikal birikimiyle buluşturan Memur-Sen, 5. Dönem toplu sözleşmeye de tabandan tavana, talebi teklife, beklentiyi kazanıma dönüştüren sendikacılık anlayışıyla hazırlanıyor.” diyerek sözlerini sürdürdü.

Mübarek Ramazan ayının herkese hayırlar getirmesini dileyen Genel Başkan Budak, tüm misafirlerin yaklaşmakta olan mübarek Kadir Gecesi’ni ve Ramazan Bayramı’nı kutlayarak konuşmasını tamamladı.

Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Kenan Çalışkan, herkese teşekkür ederek konuşmasına başladı. Ulaştırma Memur-Sen’in çalışma alanlarına kısaca değinen Çalışkan, 15 Mayıs sürecine dikkat çekerek başta Memur-Sen ve bağlı tüm sendikaların Genel Yetkili Sendika bir yıl daha tamamladıklarını vurguladı. Ağustos ayında yapılacak olan Toplu Sözleşme masasına tüm üyelerin gücünü hissederek oturacaklarını ifade eden Genel Başkan Çalışkan, Memurlarımızın haklarını daha iyi savunmak adına mücadelelerini veremeye devam edeceklerini vurguladı.

Açılış konuşmasında Birlik ve beraberlik mesajı veren Ak Parti İstanbul Milletvekili Pervin Tuba Durgut, Türkiye’nin en önemli iki sektörünü oluşturan Haberleşme ve Ulaşım Hizmet kolu çalışanlarıyla beraber olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Ulaşım ve Haberleşme gibi hayatımızı kolaylaştırıp, güzelleştiren bu iki alanın hem ülkemiz hem de dünyamız için çok önemli olduğunu ifade eden Durgut, uzun yıllar Bakanlık yapmış olan Binali Yıldırım’a da bu alanlarda yaptığı öncü hizmetlerden dolayı teşekkür etti. YSK’nın iptal ettiği İstanbul seçimlerinin tüm hızıyla yaklaşmakta olduğunu vurgulayan Pervin Tuba Durgut, İstanbul halkının yıllardır gördükleri hizmetin karşılığı vereceğini ve seçimlere hile karıştıranların hüsrana uğrayacağını ifade etti.