Birlik Haber-Sen ve Memur-Sen Kahvaltıda Bir Araya Geldi

01.08.2015 20:31

Birlik Haber-Sen ve Memur-Sen Kahvaltıda Bir Araya Geldi

Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası (Birlik Haber-Sen) Genel Merkez Yöneticileri, Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve Genel Başkan Yardımcılarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin, Genel Başkanvekili Mehmet Cemal Çivi, Genel Başkan Yardımcıları Ömer Budak, Mevlüt Burgaç, Salih Yıldırgan, bugün Altınpark Restoranda Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu Memur-Sen Genel Başkanvekili Günay Kaya, Genel Başkan Yardımcıları Hacı Bayram Tonbul ve Mehmet Emin Esen ile birlikte kahvaltıda bir araya gelerek sendikal konular üzerinde görüştüler.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu,2014 yılında da Genel Yetkili Sendika olmayı başaran Birlik Haber-Sen’i kutlayarak çalışmalarında başarılar diledi.

Birlik Haber-Sen’in istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü belirten Gündoğdu, “Bütün olumsuzluğu rağmen Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Gürbüz Bey ve Yönetim Kurulu bu senede hizmet kolundaki bütün kurumlarda genel yetkili olmayı başardılar. Kendilerini bir kez daha tebrik ediyorum. Birlik Haber-Sen, Konfederasyonumuzun büyümesine ayak uyduran sendikalarımızdan biri. Yöneticileri de gördüğüm kadarıyla teşkilat çalışmalarına ağırlık veriyorlar. Gece gündüz; kar kış, yağmur çamur demeden sürekli teşkilat ziyaretleri yapıyorlar. Fikir üretiyorlar. Gittikleri yerlerde sorun varsa sorunların çözümüne yönelik raporlar hazırlıyorlar. Hazırladıkları bu raporları Konfederasyon Başkanı olarak bana ve ilgili genel müdürlüklere iletiyorlar. Tabi bu çalışmanın meyvesini de 15 Mayıs’ta aldılar. Kendilerine konfederasyonumuza ve davamıza yaptıkları katkıdan dolayı tebrik ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

Birlik Haber-Sen’in çalışmaları hakkında bilgi veren Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin ise, “Bu sene en yakın rakibimize büyük fark atarak Genel Yetkili Sendika olduk. Geçen sene ki üye sayımız 13 bin 3 idi. Bu sene ki resmi üye sayımız ise 14 bin 446. Bu sene geçen yıla nazaran bin 443 arttık. Bu artış sayısını aslında böyle değerlendirmemek gerekir. Çünkü PTT geçtiğimiz yıl PTT A.Ş. olduktan sonra teşvik uyguladı ve bine yakın üyemiz emekliye ayrıldı. Bu nedenle biz bu sene PTT’den 2 bin civarında yeni üye aldık. PTT’de geçen yıl yetkili olamadığımız illerin birçoğunda da yetkiyi almayı başardık. Bu sene elhamdülillah büyük bir artış sağladık. Önümüzdeki yıl belirlediğimiz hedeflere daha da yakın olacağız inşallah ” dedi.

PTT’den emekli olanların yerine gelenlerin büyük çoğunluğunu Birlik Haber-Sen üyesi yaptıklarını söyleyen İnaltekin, “Geçen yıl PTT’de ki üye sayımız 10 bin 458 iken bu sene 11 bin 558 oldu. TRT’de geçen yıl bin 974 iken bu sene 2 bin 265 oldu. Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünde gecen yıl 200 iken bu yıl 295’e ulaştık. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda geçen yıl 271 iken bu sene 254 oldu. RTÜK ise geçen yıl 100 iken bu yıl biraz gerileme yaşadık ve 74 üyeyle orada da yetkili sendika olduk. Tabi bu tabloda PTT haricinde diğer kurumların sayısı düşük görünüyor. Bunun sebebi bu kurumların çalışan sayıları düşük. Buna rağmen biz bu kurumların hepsinde genel yetkiliyiz ve kurumlardaki çalışan sendikalıların yüzde 80’e yakını da bizim üyemiz” şeklinde konuştu.

Gürbüz İnaltekin, kendilerine en yakın sendikanın Türk Kamu-Sen’e bağlı Türk Haber-Sen olduğunu belirterek geçen yıl onların 11 bin 258 olan üye sayısının bu sene 8 bin 649’a gerilediğini söyledi. Rakipleriyle aralarında yaklaşık 6 binin üzerinde farkın olduğunu belirten İnaltekin, “Gitmediğin yer senin değildir, tutmadığın el senden değildir düşüncesiyle bu sene yönetimdeki arkadaşlarımızla birlikte bütün ülkeyi karış karış dolaştık. Gitmediğimiz il ilçe kalmadı. Bu çalışmanın meyvesini de 15 Mayıs’ta aldık. Yönetimdeki arkadaşlarıma ve tüm teşkilattaki emeği geçen arkadaşlarımıza bir kez daha sizin huzurunuzda teşekkür ediyorum” dedi.