Birlik Haber-Sen Üyelerinin Yüzde 94’ü Kendilerini Güvende Hissediyor

01.08.2015 20:31

Birlik Haber-Sen Üyelerinin Yüzde 94’ü Kendilerini Güvende Hissediyor

Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası’nın (Birlik Haber-Sen), yaptığı ankete göre üyelerinin yüzde 94’ü Birlik Haber-Sen üyesi oldukları için kendilerini güvende hissettikleri ortaya çıktı.

Birlik Haber-Sen’in il başkanları, işyeri temsilcileri ve üyeleri arasında yaptığı ankete göre üyelerinin yüzde 94.9’u Birlik Haber-Sen üyesi oldukları için mutlu oldukları, iş yerinde kendilerini güvende hissettikleri ve Birlik Haber-Sen’in haklarını koruyacağı konusunda gönüllerinin rahat olduğu ortaya çıktı.

2014-2015 yılı Toplu Sözleşme kazanımları yeterli mi; Birlik Haber-Sen üyesi olmak sizi mutlu ediyor mu, güven veriyor mu; sizce Birlik Haber-Sen internet sitesi yeterli mi; internet sitesi haricindeki duyuru kanalları yeterli mi; yıllık K.İ.K. toplantıları sizce sendikamız adına yeterli mi; çalıştığınız kurumlardan beklentileriniz nelerdir; sendikanızdan beklentileriniz nelerdir; temenni ve dilekleriniz nelerdir gibi soruların öne çıktığı anket Fark Eğitim ve Danışmanlık şirketi tarafından analiz edilerek yorumlandı.

Katılımcılara yöneltilen 2014-2015 yılı Toplu Sözleşme kazanımları yeterli mi? Sorusuna katılımcıların yüzde 66.8’i 2014-2015 kazanımlarının yetmeyeceğini ama yinede yeterli olduğunu belirtmişlerdir.

Birlik Haber-Sen üyesi olmak sizi mutlu ediyor mu, güven veriyor mu? Sorusuna ise katılımcıların 94.9’u Birlik Haber-Sen üyesi oldukları için mutlu olduklarını, iş yerinde kendilerini güvende hissettiklerini ve Birlik Haber-Sen’in haklarını koruyacağı konusunda gönüllerinin rahat olduğunu belirttiler.

Sizce Birlik Haber-Sen internet sitesi yeterli mi? Sorusuna ise katılımcıların yüzde 65.6’sı internet sitesinin yeterli olduğunu kaydettiler.

İnternet sitesi haricindeki duyuru kanalları yeterli mi? Sorusu yöneltilen katılımcıların verdikleri cevaplar incelendiğinde yüzde 53.6’ı oranında Evet cevabı vermişlerdir. Bu soruya hayır diyenler ise “Telefonla bilgilendirme mesajı” gönderilmesini öneriyorlar.

Yıllık K.İ.K. toplantıları sizce sendikamız adına yeterli mi? Sorusu incelendiğinde katılımcıların yüzde 20.9’u çok iyi olarak değerlendirirken yüzde 79.1’de ise iyi olduğu kanaatinde.

Çalıştığınız kurumlardan beklentileriniz nelerdir? Sorusuna katılımcıların verdikleri cevaplar incelendiğinde yüzde 27,8’i “Çalışma şartları düzeltilmeli, personel eksikliği giderilmeli” cevabını verirken yüzde 15,3’ü ise “Personel hakları gözetilmeli ve özlük hakları korunmalı” demiştir. Katılımcıların yüzde 14,8’i “Yönetim adil davranmalı ve diğer konularda eşit olunmalı.” derken yüzde 12,5 oranındaki katılımcı ise “Maaşlar arttırılmalı ve maaşlardan kesilen vergiler azaltılmalı.” cevabını vermişlerdir.

Sendikanızdan beklentileriniz nelerdir? sorusu yöneltilen üyelerin verdikleri cevaplar incelendiğinde en yüksek oranda yüzde 16,9 “Personel hakları gözetilmeli ve özlük hakları korunmalı.” şeklinde verilen cevabın ortaya çıktığı görülmektedir.

Anketi cevaplayanların büyük bir kısmı temenni ve dilekler başlığı altında sendikaya teşekkür ve takdirlerini sunarken yüzde 10,9 oranındaki katılımcı Toplantı ve seminerlerin artması gerektiğini belirtmişlerdir.