Birlik Haber-Sen, TRT’de Uzun Zamandır Yapılması Bekleneni Yaptı

01.08.2015 20:31

Birlik Haber-Sen, TRT’de Uzun Zamandır Yapılması Bekleneni Yaptı

Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası (Birlik Haber-Sen) TRT’de uzun zamandır beklenen kurum içi unvan değişikliği ve görevde yükselme sınavının açılmasını sağladı.

Birlik Haber-Sen, 2014 yılı Mayıs ayında Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu (TRT) ile yaptığı Kurum İdari Kurulu (KİK) toplantısında gündeme getirdiği kurum içi unvan değişikliği ve görevde yükselme sınavının yapılması maddesi TRT Genel Müdürlüğü tarafından görüşülerek kabul edildi. Karar doğrultusunda TRT Genel Müdürlüğü çalışanlarının uzun zamandır beklediği bu sınavlar 2014-2015 ve 2016 yıllarına içerisinde gerçekleştirilecek.

Alınan bu karar doğrultusunda: Yapım ve Yayın Görevlisi sınavı Ekim 2014 içerisinde, Şeflik sınavı Kasım 2014 içerisinde, Yapım ve Yayın Elemanı sınavı Aralık 2014 içerisinde, Teknikerlik ve Teknisyenlik sınavı Şubat 2015 içerisinde, Muhabirlik sınavı 2015 yılı içerisinde, Kameramanlık sınavı 2015 yılı içerisinde, Spikerlik sınavı 2016 yılı içerisinde yapılacaktır.

Ayrıca yapılan KİK toplantısında sonra 12.06.2012 tarihli görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarına ilişkin usul ve esasların geçici 1'ci maddesi başta olmak üzere gerekli görülen maddelerde mevzuat değişikliğine gidilebileceği belirtildi.

İnsan odaklı sendikal anlayışla çalışanlara hizmet veren Birlik Haber-Sen, tarafından yapılan açıklamada hizmet kolundaki çalışanların istekleri doğrultusunda mücadele verdiklerini belirterek çalışanların desteklerini beklediklerini kaydedildi.

 

 

Konuyla İlgili Komisyonu Toplantı Tutanağı: