Birlik Haber-Sen, Hizmet Kolunda Çalışanlara Kazandırmaya Devam Ediyor

01.08.2015 20:31

Birlik Haber-Sen, Hizmet Kolunda Çalışanlara Kazandırmaya Devam Ediyor

Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası (Birlik Haber-Sen) basın yayın ve iletişim hizmet kolunda görev yapan kamu çalışanlarına kazandırmaya devam ediyor.

Birlik Haber-Sen, Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu (TRT) ile 2014 yılı ikinci dönem yaptığı Kurum İdari Kurulu (KİK) toplantısında 12 yıldır yapılmayan ve TRT çalışanlarının dört gözle beklediği görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarından ilki olan ‘Şeflik Sınavıyla yapılmasını sağladı.

Uzun yıllardır açılmayan sınavlar ve TRT’de kangrene dönen birçok sorunu tek tek çözüme kavuşturan Birlik Haber-Sen, 2012 yılından beri yetkili olduğu TRT’de, çalışanların menfaatine olan birçok kazanıma imza attı. 2014 yılının ikinci döneminde de Genel Yetkili Sendika olarak oturduğu KİK toplantısında Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu’nda memur statüsünde İstihdam edilen personelin görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarına ilişkin usul ve esaslar gereğince TRT’nin merkez ve taşra teşkilatında Genel İdare Hizmetleri sınıfında boş bulunan ve Ek-1 listelerde belirtilen toplam 100 adet Şef unvanlı kadroya atama yapılmak üzere çoktan seçmeli test şeklinde yazılı Görevde Yükselme Sınavı düzenlenmesini sağladı.

Başvuruları 13 Ocak 2015 tarihinde saat 09.00'da başlayacak olan başvurular, 16 Ocak 2015 tarihinde saat 18.00'de sona erecek.

Birlik Haber-Sen olarak sınavın TRT’ye hayırlı olmasını temenni eder, sınava katılacaklara da şimdiden başarılar dileriz.

Birlik Haber-Sen olarak her zaman hizmet kolumuzdaki kamu çalışanlarının yanında olduğumuzu belirtir ve her zaman olduğu gibi kazandırmaya ekmeğimizi büyütmeye devam ettiğimizi bir kez daha hatırlatmak isteriz.