Birlik Haber-Sen 5.Büyük Türkiye Buluşması Ankara’da Başladı

01.04.2017 17:11

Birlik Haber-Sen 5.Büyük Türkiye Buluşması Ankara’da Başladı

Birlik Haber-Sen 5. Büyük Türkiye Buluşması Ankara’nın Kızılcıhamam İlçesinde Swiss International Otelde başladı. Toplantıya Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan, Birlik Haber-Sen Genel Başkan Vekili Gürbüz İnaltekin, Birlik Haber-Sen Genel Başkan Yardımcıları Mevlüt Burgaç, Cengiz Bekar, Ahmet Karagöz, Cüneyt Özban, Mazaffer Boskurt, Büro Memur-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Sefa Özşahin, Büro Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Akbaba, POSTDER Genel Başkanı Hüseyin Akkaya, Başdağıtıcılar Derneği Başkanı Mehmet Karaçalı, TRT AVAZ Kanal Koordinatörü Murat Akkoç, Birlik Haber-Sen Şube, İl Başkanları, İşyeri Temsilciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, katılımcıları selamlayarak şunları söyledi: “İslamın bayrağını zirveye taşımayı ana gaye ve amaç edinen, Küresel emperyalizmi, vahşi kapitalizmi, işgalci Siyonizm’i ortadan kaldırmayı görev sayan, refahı tabana yaymayı, milli gelirde adaleti sağlamayı, insanca yaşam için insanca ücret almayı, iş baskısını ortadan kaldırmayı mücadele sayan ve bu uğurda Hakk’ın ve milletin yanında elif gibi dimdik duran, şartlara göre şekil almayan, hak mücadelemizden vazgeçmeyen, bu vatan, bu millet için toprağa düşen, dava mücadelesini 25 yıl önce bir kişi ile başlatıp 25 yıl içerisinde birlerden, onlara, yüzlere, binlere on binlere, ulaştıran teşkilatın üyeleri, liderleri, uç beyleri, kıymetli misafirleri hoş geldiniz şeref verdiniz onur verdiniz. Allahın selamı siz dava arkadaşlarımın üzerine olsun.”

Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda, 15 Temmuz’da ve bütün şehitleri rahmetle anan Budak, Memur-Sen Kurucu Genel Başkanı merhum Mehmet Akif İnan’ı ve Memur-Sen’e, Birlik Haber-Sen’e emeği geçenleri de rahmetle andı.

Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, “Bir ile başladığımız mücadelemize burun kıvıranlar “bir gülle bahar olmaz” diyorlardı. Uzun zor ve çileli günler geçirdik. Fakat asla şevkimiz kırılmadı, çalıştık çabaladık, ter akıttık; Bir’ lerden, onlara, onlardan yüzlere, yüzlerden, binlere, binlerden on binlere ulaştık.Muhterem Necmettin Erbakan Hocamız “bir çiçekle bahar olmaz ama her bahar bir çiçekle başlar” demişti. Hamd olsun, bugün işte o baharı yaşıyoruz. Memur-Sen’imizle, Birlik Haber-Sen’imizle ve Memur-Sen’imize bağlı kardeş sendikalarımızla, komisyonlarımızla heyecanımızı hiç yitirmeden heybeti ve bereketi büyüttük. Türkiye ve bölgenin en büyük emek örgütü olduk” diye konuştu.

Bugünlere kolay gelmediklerini söyleyen Budak, teşkilat olarak dişleriyle tırnaklarıyla kazıyarak, engelleri bariyerleri yıkarak, bedeller ödeyerek bugünlere geldiklerini belirtti. Hizmet kolunda en büyük emek hareketi olduklarına dikkat çeken Ömer Budak, “Kamu görevlilerinin yetkili konfederasyonu Memur-Sen olarak, Basın Yayın ve İletişim Hizmet Kolunda ter akıtan Birlik Haber-Sen olarak, Her kurumda her kuruluşta varız. Hamd ediyoruz, şükrediyoruz.Türkiye’nin en ücra noktalarına kadar nefes alıp veren örgütlü bir teşkilatız. Türkiye’nin ve Dünyanın neresinde inleyen bir yürek varsa oraya insanlık taşıyoruz. Anadolu’nun umudunu artırıyor, hayallerini güçlendiriyoruz. Kazanımlarımızı artırıyoruz. Sorunlardan beslenmiyor, çözümlerle güçleniyoruz. Birilerinin hayal dahi edemeyecekleri kazanımlara imza atıyoruz” şeklinde konuştu.

Budak, “Büyük yolculuklara, büyük sevdalarla çıkılır. Biz bu davaya sevdalandık, biz Memur-Sen’e, Birlik Haber-Sen'imize sevdalandık. Hep birlikte bu kutlu yolda büyük bir yolculuğa çıktık. Bu yolculukta hiç usanmadan, hiç sıkılmadan bizlerle beraber bu davaya gönül vermiş yüreklerle omuz omuza yürüyoruz. Bizim varlık sebebimiz bu davada olmak, zaferimiz ise bu davada ölmektir. Yolumuz uzun olabilir. Bu yolda birçok engellerle karşı karşıya kalabiliriz. Ancak, yolumuzun uzunluğu, davamıza olan inancımızı artırır. Ne mutlu bu Hak davada canla başla koşanlara. Ne mutlu sizlere ve ne mutlu bizlere” dedi.

Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Memur-Sen’in ve Birlik Haber-Sen’in fikri derinliğini, hoşgörüsünü ve aksiyonerliğini Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (s.a.v) ’den, Yunus Emre'den, Mevlana'dan, Mehmet Akif İnan’dan, geçmişin ve günümüzün fikir pınarlarından, kanaat önderlerinden aldığını söyledi.

Kuruldukları günden itibaren kamu görevlilerinin hak arama mücadelesinin öncülüğünü üstlendiklerini söyleyen Budak, “Özgür birey, sivil toplum ve gerçek anlamda demokratik hukuk devletinin inşasında öncülük ettik. Bütün kadrolarımızla davaya sadakat ve samimiyetten taviz vermeden, hedeflerimize ulaşmak için, hem milletimizle hem de kamu görevlileriyle aynı istikamete doğru yol aldık. Kamu görevlilerine yönelik elde ettiğimiz kazanımların yanında toplumsal konularda da duyarsız kalmadık. Fiilen çözdüğümüz başörtüsü yasağının hukuken de çözülmesini sağlayarak, kamusal alan yalanını bitirdik. Van’da yaşanan depreme, Irak’ta, Suriye’de yaşanan zulümlere, Myammar’ da yaşanan kıyımlara, Mısır’da yaşanan darbeye, Filistin’deki katliamlara, 15 Temmuz’da 1 dolara satılmış hainlere sessiz kalmadık. Mazlumların yarasını sarma, özgürlük isteyen milyonların sesi olma, kamu görevlilerinin ekmek ve emeğinin geleceğini garanti altına alma bakımından tarihi roller üstlendik. Bu yönüyle Birlik Haber-Sen, emek örgütü olmanın yanında, bir özgürlük hareketi olduğunu da kanıtlamıştır.Kıymetli Dava Arkadaşlarım, bu yolda görünmek kolay, olmak ise zordur. Ve ancak bu yolda olanlar iz bırakacaktır. Bizim izlerimiz ise bütün sisleri dağıtacaktır” şeklinde konuştu.

Memur-Sen’in ve Birlik Haber-Sen’in toplu sözleşme kazanımlarını anlatan Genel Başkan Ömer Budak, “Konfederasyon olarak en önemli kazanımız olan toplu sözleşme hakkı ile 2015 yılında gerçekleştirilen 3. Dönem Toplu sözleşme görüşmeleri sonucunda bugüne kadar yapılmış en iyi toplu sözleşmeyi gerçekleştirerek Genel toplu sözleşmeyle 43, Basın Yayın ve İletişim hizmet kolumuzda 14, diğer hizmet kollarımızın kazanımları 170 olmak üzere toplam da 213 kazanımla sendikacılıkta tarih yazdık” dedi.

PTT A.Ş. çalışanları için hedeflerini açıklayan Budak, “İş güvencesi bizim kırmızı çizgimizdir. Eşit İşe eşit ücret ve eşit özlük hakları verilmesi için mücadele edeceğiz. PTT A.Ş’de Personel eksikliğinin giderilmesini sağlayacağız. İş baskısının ortadan kaldırılması, Unvan yükselme sınavlarının açılması ve bu sınavların statü ayrımı gözetilmeden yapılması, Çalışma saatlerinin ve mesai ücretlerinin yeniden düzenlenmesi, Evrensel posta hizmetlerinden aktarılan paydan personele de verilmesi. Ucuz iş gücü ve Taşeronlaşmaya bir an önce son verilsin. Taşeron olarak çalışanlara hak ettikleri değerde kadroların verilmesini sağlayacağız” şeklinde konuştu.

TRT çalışanları için yürüttükleri çalışmaları anlatan Ömer Budak, “Genel müdürlüğü bünyesin de çalışan personellerin almış oldukları ücretler arasında farklılıkların giderilmesi için yeni bir skala düzenlemesi yapılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.  Kadrolarda sadeleştirilmeye gidilmesi ve en üst ücret grubunda toplanmış tüm personele bu üst skala grubundan ödeme yapılması için mücadele vereceğiz. En kısa zaman dilimi içerisinde unvan yükselme sınavları açılması için gerekli adımların atılmasını sağlayacağız ve İnşallah buradan müjdesini vereyim unvan yükselme sınavları yakın zamanda. Personellerine verilen giyim yardımı ve ilave 100,00 TL’ ler de yaşanan aksaklıklar giderilmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz. Takip memuru olmayan arkadaşlarımızı da kısa sürede inşallah kadroya alınacak” dedi.

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü çalışanlarının talep ve beklentilerini Birlik Haber-Sen olarak, bildiklerini belirterek şunları söyledi: “2016-2017 yılını kapsayan toplu sözleşmelerinde olmasına rağmen hayata geçmeyen servis uygulamasının tüm personele uygulanması için genel yetkili sendika olarak gereken başvuruları yapacağız. Mütercim- Şube Müdürü kadrolarında görev yapmakta olan personellerin aynı unvana sahip olmalarına rağmen 14 Ocak 2012 tarihinde yürürlüğe giren 666 sayılı kanun hükmünde kararnameyle almış oldukları maaşlarda haksızlığa sebebiyetinden gerekli çalışmaları başlatacağız.Hizmet kolumuzdaki kurumlarda uygulanan taşeronlaşmaya bir an önce son verilmesi ve tüm mevcut taşeronların kadroya geçirilmesi için çalışacağız.”

RTÜK ve BTK çalışanları için yürüttükleri çalışmaları da anlatan Budak, “Personeller içerisinde 666 sayılı KHK’dan kaynaklanan ücret adaletsizliklerinin düzeltilmesi için çalışma başlatacağız. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda personellerin yaşadığı servis probleminin bir an önce çözülmesini sağlayacağız” diye konuştu.

Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, 15 Temmuz hain darbe girişimi de lanetleyerek, şunları söyledi: “Ey zalimler, bu zalimlerin içerideki iş birlikçileri, Sincan da tankları yürüterek, partileri kapatarak, bu imanlı insanların başından başörtüsünü alabilirsiniz. Bizi hapse de atabilir, idam da edebilirsiniz ki zamanında bunu da yaptınız. Ancak bu milletin bağrından imanı asla sökemezsiniz. Çünkü bu millet 1500 yıldır İslam’ın bayraktarlığını yapıyor. İslam’ın bayrağını kıtadan kıtaya taşıyor.”

15 Temmuz’da Türkiye’yi ABD’nin eyaleti yapmak istendiğine dikkat çeken Budak, “Kestane pazarında yetiştirilip ihanet pazarında 1 dolara satılan hain müptezeller, tüm kamu kurumlarına sirayet edip, tasması başkalarının elinde olan sözde hoca kılıklı bir hain tarafından sahaya sürüldüler. 15 Temmuz gecesi isimleri Ayşe, Ahmet, Mehmet olan pilotlar tarafından kendi uçaklarımızla vurulduk. Kendi Meclisimiz bu milletin paraları ile alınan uçaklarla helikopterlerle bombalandı. 250 şehidimiz, milyonlarca Liralık da kaybımız var. Bunu ne adına yaptılar? İman adına mı? Gelecek adına mı? Tek hedefleri var. Türkiye’ yi ABD’ ye manda etmek. Bu millet, Kurtuluş Savaşında mandayı yıkarak, bağımsızlığını elde etti. 15 Temmuzda da darbecilere   ‘hadi oradan’ diyerek bu ülkeden kovdu. Bunu onurla söylüyoruz. Memur-Sen bütün fertleri ile çoluk çocuk demeden 15 Temmuz gecesi meydanlara indi. Elini değil, gövdesini taşın altına koydu. Birlik Haber-Sen olarak şehitlerimiz, gazilerimiz var. Allah onlardan bir kez daha razı olsun. Mekânları cennet olsun” diye konuştu.

Ömer Budak, “Cumhur ile Başkanı buluşturacak, egemenliğin sahibinin tam ve gerçek anlamıyla millet olmasını sağlayacak bir Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne Evet demekte bu yüzden kararlıyız. Siyaset kurumunun hakeminin de millet, devlet denen insana hizmet aygıtının hakiminin de millet olmasını istemek Türkiye’nin büyümesini istemektir. Biz, Türkiye’nin hedeflerini yükseltmesini, ekonomisini büyütmesini istiyoruz. Bu yüzden Tercih ‘Evet’ diyoruz. Biz, koalisyon pazarlıklarında dönen dolapları, Güneş Motel türü milletvekili transferi ahlaksızlıkları ihtimal olmaktan dahi çıkarmak istiyoruz. Bu yüzden EVET diyoruz.   Vesayetin bitirilmesi, ‘Evet’in tercih edilmesi; FETÖ’nün çökertilmesine, PKK’nın yok edilmesine, DEAŞ’a had bildirilmesine onay vermektir” şeklinde konuştu.