Bayram Yarınlarımızı Bugünden İnşa ve İhya Etmektir

21.04.2023 09:30

Bayram Yarınlarımızı Bugünden İnşa ve İhya Etmektir

Yaşadığımız büyük felaketin ardından idrak ettiğimiz Ramazan ayı ve bayramı, biz İslam milleti için umudun ifadesidir. Şartlar ne olursa olsun umudu daima diri tutmak şarttır. Çünkü bayram hem Ramazan’ın mükâfatı hem de gelecek ufkunu berraklaştıran umudun adıdır. Yıkım ne kadar büyük olursa olsun bayram bilinci birlik ve beraberlikle, dayanışmayla yarınlara ışık tutar, geleceği inşa eder. Zorda olan kardeşlerimizle omuz omuza olmak, bütün imkânlarımızla yanlarında durmak bayramın geleceği inşa eden ruhunun da bir gereğidir. Hep birlikte bayramın kutsallığıyla yarınlarımızı inşa edelim. Umudu yeşertelim.

Tam burada Üstad Sezai Karakoç’un şu anlamlı sözlerini, vasiyetini hatırlamalıyız; “Oruç, çağımıza, göklere mahsus nişanlarla donanmış büyük ve yetkili bir şahit olarak geliyor ve geldi… Oruç, hiç gecikmeden, yolunu şaşırmadan, tam saatinde, dinç ve genç, tarihin dinamizmini de özünde gaybın bir üfleyişi gibi taşıyarak geldi. Mademki geldi, onu iyi tanımak gerek. Oruç, boş bir çerçeve olarak veya bir mevsim gibi sadece tabiatın bir parçası olarak gelmedi. Tarihin bir parçası olarak geldi. Dolu geldi. Kendindekini boşaltacak. Giderken de dolu gidecek. Dolu gitmeli.” Orucu ve bayramı üstadın anlattığı derinlikte idrak etmeliyiz; göğe ulaşan dualarımız, seccadelere alnımız olmalı.

Memur-Sen ailesi olarak onlarca teşkilat yöneticimizi, birçok üyemizi depremde kaybettik. Depreme uğrayan şehirlerimizde hayat normalleşene, felakete uğrayan kardeşlerimizin acısı dinene ve günlük yaşamları deprem öncesi hale dönüşüne kadar çalışmayı kendimize şiar edindik. Her daim kardeşlerimizin yanında olacak, dertleriyle dertlenecek, acılarına ortak olacak ve sevinçlerini büyütmek için elimizden gelen çabayı göstermekten bir an olsun geri durmayacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramının deprem bölgesindeki acılara merhem, kardeşlerimizin kalbinde yeşeren umut olmasını diliyoruz. Ramazan Bayramının ülkemiz, gönül coğrafyamız, tüm mazlumlar, mağdurlar ve kimsesizler için iyiliklere, güzelliklere ve esenliğe vesile olmasını temenni ediyoruz. Hanelerimizde bereketi, neşesi, ışıltısı ve müjdesinin eksik olmaması dileğiyle bayramınızı tebrik ediyoruz.