“BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİ ASRIN FİTNELERİNE KARŞI SAVAŞMAKTALAR”

28.11.2015 16:22

“BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİ ASRIN FİTNELERİNE KARŞI SAVAŞMAKTALAR”

Posta Dağıtıcıları Sosyal Yardımlaşma ve Kanuni Haklarını Koruma Derneğinin 29. Genel Kurulunda Konuşan Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Türkiye’nin gelecek dört yılına yön verecek olan 64. Dönem Hükümeti kurulduğunu anımsatarak, başta Başbakan Ahmet Davutoğlu’ na ve bütün bakanlara yeni görevlerinde başarılar diledi.

Budak,  “Suriye’nin kuzeyinde Bayırbucak Türkmenleri asrın fitneleri Suriye, Rusya, İran ve Çin’e karşı savaşmaktalar. Buradan kendilerini en kalbi duygularımla selamlıyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun. Bizler her zaman Bayırbucak Türkmenleriyle sırt sırta gönül gönüle olduk. Her zamanda bu şekilde devam edeceğiz. Onlar bizim kardeşimizdir” diye konuştu.

Genel Başkan Budak, “Deccalın evlatları Ruslar, Esad katilinin yanında kardeşlerimizi bombalıyorlar. Kardeşlerimize en ağır silahlarla saldıran Putin ve havarileri, DAEŞ için Suriye’ye gittiklerini söyleseler de yaşananlar bunun aksini göstermektedir. Rusya ülke sınırımızı da sürekli aşmış ve hak ettikleri şekilde karşılığını bulmuştur. Türkiye’nin sınırına girilmeyeceğini kesin bir şekilde öğrendiklerini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Birlik Haber-Sen ve POSTDER ile her zaman birarada olduklarına vurgu yapan Ömer Budak, “Dağıtıcıların haklarını birlikte savunduk. Biz Basın Yayın ve İletişim hizmet kolunda Genel Yetkili Sendika olarak hizmet kolumuzda bulunan bütün dernek ve sivil toplum kuruluşları ile her zaman iyi ilişkiler içinde olduk. Gerek POSTDER olsun, gerek PTT TEKNİK ÇALIŞANLAR DERNEĞİ (TEKDER) olsun, gerek Başdağıtıcılar Derneği olsun gerekte İdari Hizmet Sözleşmeliler Derneği İHS-DER olsun hep birlikte sizlerin hizmetinizde olduk olmaya da devam edeceğiz. Toplu Sözleşmede olsun Kurum İdari Kurullarında, Kamu Personeli Danışma Kurullarında olsun biz hep Hüseyin başkanımızla istişare içinde olduk. Kendilerinin önerilerini Başbakana, bakanlara ve gerekli bürokratlara ilettik” dedi.

Birlik Haber-Sen’in Toplu Sözleme, KİK ve Kamu Personeli Danışma Kurulu’nda elde ettiği kazanımları anlatan Genel Başkan Budak, hizmet kolunda kazanım üretmeye devam ettiklerini söyledi.