Başkanlar Kurulu Toplantımız Ankara’da Gerçekleşti

18.11.2019 14:24

Başkanlar Kurulu Toplantımız Ankara’da Gerçekleşti

Sendikamızın Başkanlar Kurulu 81 ilden gelen Şube ve İl Başkanlarımızın katılımıyla Ankara’da gerçekleşti. PTT A.Ş.’ de görev yapan çalışanların sıkıntıları konuşuldu. Yaşanan sıkıntıların giderilmesi için Birlik Haber-Sen olarak el ele vererek güçlü bir şekilde mücadele edileceği mesajı verildi.

Memur-Sen Genel Başkanımız Ali Yalçın, Genel Başkanımız Ömer Budak, Genel Sekreterimiz Gürbüz İnaltekin, Genel Başkan Yardımcılarımız Selçuk Erdem, Recep Dağtekin, Evren Akpınar, Cengiz Şişman’ın yanı sıra Şube ve İl Başkanlarımızın katılımıyla Ankara’da gerçekleşti. Toplantıda Birlik Haber-Sen olarak PTT A.Ş.’ de çalışanların sıkıntılarının çözümü konusunda daha güçlü rol alacaklarının vurgusu yapıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kilis İl Başkanımız Hayrettin Topalbekiroğlu’ nun Kuran-ı Kerim Tilavetiyle başladı. Programda Sendikamızın Mali Müşaviri Levent Yağcı mali konular hakkında, Hukuk Müşavirimiz Raşit Yılmaz hukuki konular hakkında bilgi verirken, Sendikamızın eski Basın Müşaviri ve Sosyal Medya Uzmanı Murat Aydın tarafından da Sosyal Medya’nın Kullanımı ve Sosyal Medya’da örgütlenme konuları hakkında bilgilendirmeler yapıldı.  

Yalçın: Memur-Sen 20 Milyon İnsanın Sorumluluğunu Üzerinde Taşıyor

Programda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, milyonlarca kamu görevlisinin alın teri için çalıştıklarını ifade ederek “Memur-Sen yalnızca üyesi olan 1 milyonu aşkın kamu görevlisini düşünmüyor, aynı zamanda 3 milyon memur, 2 milyona yakın emekli kamu görevlisi toplamda 5 milyon insan için çalışıyor. 4 kişilik bir aileden hesaplarsak 20 milyon eder. Memur-Sen 20 milyon insanın sorumluluğunu üzerinde taşıyan bir teşkilattır. Bu yüzden, yükümüz ağır sorumluluğumuz büyüktür.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin büyümesinin, milli gelirin adil dağıtılmasına bağlı olduğunu belirten Yalçın, “Biz bu dağılımın doğru bir şekilde yapılması için ter akıtıyoruz. Geniş sosyal kesimlerin gelir dağılımından hakkını alması için çabalıyoruz. Özelde üye, genelde herkese hitap ediyoruz. Bunun sonucunda da insanlardan gerekli teveccühü görüyoruz. Sendikal mücadelemiz büyüyerek, güçlenerek devam ediyor. Bazıları, sorunları alt alta koyarak, sorunları şişirerek kendilerine alan açıyor, oysa Memur-Sen, çözümleri alt alta koyarak, insanların problemlerini çözüyor” diye konuştu.

Bütçe Memuru Sevindirmeli

Bütçe görüşmelerine de değinen Yalçın, adil devletin gelir dağılımında adaleti sağlamakla mümkün olduğunu belirterek “Güçlü devlet, bütçede hakkaniyeti sağlamakla hayat bulur. Sermayenin borcu ertelendi, vergisi affedildi, teşviki hesaplara geçirildi, emeğin vergisi yükseltildi, borcu tahsil edildi, teşviki akla bile getirilmedi. Aynı rahatlama, devletin iş yükünü sırtlayan memura da sağlanmalıdır. Kamu görevlilerine bütçeden ayrılan pay, faizlere aktarılan pay kadar artmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz aylarda Kamu Hakem Kurulu'nun tepki çeken zam oranları ile ilgili kararını hatırlatan Yalçın, “2020 yılı için memura reva görülen % (4 + 4) zam oranı, temel tüketim maddelerindeki zamlarla şimdiden buharlaştı. Devlet, bu bütçe görüşmelerini bir fırsat olarak görüp memuruna bir müjde vermelidir.” şeklinde konuştu.

Meclise ve hükümete çağrıda bulunan Yalçın, “Bütçeden payımızı alıncaya ve vergide adaleti sağlayıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz. Israrla ve kararlılıkla Bütçe memuru sevindirsin diyoruz. Gelir vergisi oranlarında da matrahlarda da sorun var. Kamu görevlileri olarak bu konuda adalet istiyoruz.” diye konuştu.

Budak: Hizmet Kolu Çalışanlarımız İçin Her Türlü Mücadeleyi Göze Aldık

Programın açılış konuşmasını yapan Genel Başkanımız Ömer Budak, Basın, Yayın ve İletişim Hizmet ki kamu görevlilerinin sıkıntılarının ele alınacağı programa katılımlarından ve yoğun ilgi göstermelerinden dolayı şube ve il başkanlarımıza teşekkür etti.

Hizmet Kolunda çalışanların gözünün kulağının bu programda olduğuna vurgu yapan Genel Başkanımız Budak, “Birlik Haber-Sen olarak, her zaman hizmet kolumuzda yaşanan bütün gelişmeleri yakından takip ediyoruz. PTT A.Ş.’de, TRT’de, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığında, BTK’da ve RTÜK’ de bu güne kadar bir çok kazanım elde ettik. Birçok problemde çözüm bekliyor. Allah’ın izniyle bu güne kadar olduğu gibi problemleri yine Birlik Haber-Sen olarak çözecek ve üyelerimizin yüzlerini güldüreceğiz.” dedi.

Genel Başkan Budak, son zamanda PTT A.Ş.’ de ki gelişmeleri de değinerek şunları söyledi:

“Birlik Haber-Sen olarak kurulduğumuz günden beri, genelde ülkemiz ve milletimiz için mücadele ettik. Özelde ise hizmet kolu çalışanlarımızın sosyal ekonomik ve özlük hakları için çalıştık. Bu gün benimde mensubu olduğu PTT A.Ş.’ de bazı sıkıntılar yaşanıyor. Bedeli de çalışanlara ödetilmek isteniyor. Değişen Dünya’dan PTT’ de nasibini aldı. Postacılıktan açılım yaparak kargoculuk başta olmak üzere bir çok işlem kalemini gerçekleştiriyor artık. Bizim buna hiçbir itirazımız yok. Fakat bizim itirazımız, kötü gidişatın ve kurumun zarara girmesinin sebebi çalışan personel olarak gösterilmek istenmesi. Ayrıca tasarrufun personel üzerinden yapılmak istenerek, iş yükünün artırılması. Biz bunları kabul etmiyoruz. Bu güne kadar, hizmet kolu çalışanlarımız için her türlü mücadeleyi göze aldık. Yapılması gerekenleri yaptıysak, bundan sonrada yaparız. Her türlü mücadeleyi göze alırız.”

Protokol konuşmalarının ardından, Şube ve İl Başkanlarımız söz alarak, fikirlerini, taleplerini ve eleştirilerini içeren konuşmalar yaptılar.

Program aile fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.