Ayinesi İştir Kişinin Lafa Bakılmaz

01.08.2015 20:31

Ayinesi İştir Kişinin Lafa Bakılmaz

TRT’ de son günlerde yaşanan bazı olaylarla birlikte bir kısım sendikaların her zaman yaptıkları gibi “BULANIK SUDA BALIK AVLAMAYA” çalıştıklarını maalesef gülerek izliyoruz. Bu sendikalara ve bulanık suda balık avlamaya çalışanlara aslında kendilerinin de bal gibi bildikleri ama ne hikmetse ağababalarının yaşadıkları unutkanlık hastalığını kendilerinin de yaşamalarından dolayı sendikamızın TRT’ deki kazanımlarını hatırlatmak isteriz.

Toplu Sözleşmede, Kamu Personel Danışma Kurulunda ve Kurum İdari Kurulunda TRT çalışanlarına yönelik elde ettiğimiz sosyal, özlük ve ekonomik kazanımlar tüm TRT çalışanları tarafından memnuniyetle karşılanmıştı.

Yıllarca yetkiyi elinde bulunduranlar hayallerini bile kuramadıkları bu kazanımları bu günlerde güneşi balçıkla sıvamaya çalışıyorlar. Kendilerine buradan güneşin balçıkla sıvanamayacağını; ayrıca yıllarca yetkili sendika olarak elde edemediklerini biz bir toplu sözleşmede elde ettiğimizi kendilerine hatırlatmak isteriz.

Sendikacılığı sadece kavga ve çatışma alanı olarak görenlere; Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür düşüncesiyle Birlik Haber-Sen’in elde ettiği kazanımları hatırlatmak isteriz:

HATIRLATMA - 1) Yıllarca umut sömürüsüne maruz kalan, her zaman ötekileştirilen, ikinci sınıf personel muamelesi gören sözleşmeli personele dönemin yetkili sendikanın Genel Başkanı, “bunlar kıblelerini şaşırmış bunların kıblesi menfaatleri olmuş” ithamında bulunuyordu. Buna karşı Birlik Haber-Sen ise bu sözleşmeli personele hiçbir zaman ümit vermeden, onları sömürmeden “Sözleşmeli personelin kadroya ya alınacak yada alınacak” düsturuyla çalışıp TRT’deki tüm sözleşmeli personele KADRO ALINMASI sağlamıştır!!!

HATIRLATMA 2-) TRT’ de değişik saatlerde yayına giden ve nöbet tutan personele servis alınması sağlandık!!!

HATIRLATMA 3-) TRT’ de görev yapan personelin tamamının yararlanamadığı yararlananlarında düşük oranlarda yararlandığı GİYİM YARDIMININ tüm personele yayılması ve oranların ciddi miktarlarda artırılması başardık!!!!

HATIRLATMA 4 -) TRT’ de görev yapan çalışanların gene yarım yamalak faydalandığı kadük kalan “Koruyucu Gıda Yardımının” genişletilerek dağıtılması sağladık. (NOT: Bu konu ile ilgili daha iyi hale getirilmesi için çalışmalarımız devam etmektedir.(

HATIRLATMA 5 -) Biz yetkiyi almadan önce Ankara radyosunda katlardaki su sebilleri kaldırılmış çalışanlar su içemez hale gelmişti. Biz yetkili sendika olunca bu duruma müdahale ederek TRT Ankara Radyosunda su ihtiyacı sıkıntısı ortadan kaldırıldık.

HATIRLATMA 6 -) Nöbetli personele yapılan kahvaltı yardımının kalitesinin artırılarak devamını sağladık.

HATIRLATMA 7 -) Bu gün dağ fare doğurdu diye manşet atan dönemin yetkili sendikasının girişimde dahi bulunamadığı çalışanların ümitle beklediği ve en büyük beklentileri olan görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının açılmasını sağladık.

Değerli TRT personeli sizlerin gerçekleri bilmeniz için görevde yükselme sınavlarıyla ilgili konuyu biraz daha açmak istiyoruz.

Malumunuz olduğu üzere TRT’ de uzun zamandır görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları açılmamaktaydı. Bizler yetkili sendika olarak 2014 yılı birinci dönem kurum idari kurulu toplantısında bu konuyu masaya getirdik. Yapılan toplantıda, sınavların açılmasına, açılacak sınavların tarihlerinin belirlenmesi ve yönetmelik değişikliğinin yapılabilmesi için bir komisyon kurulmasına karar verildi. Kurulacak olan komisyonun Başbakanlığın 2010/26 sayılı genelgesi (katılımcı ve demokratik yönetim anlayışının gerçekleştirilmesi ve şeffaflığın sağlanması açısından kamupersonelini ilgilendiren lojman, kreş vb. sosyal haklara ilişkin olarak yapılan çalışma ve komisyonlara: uygulamanın kapsamına giren kurum, birim veya işyeri bazında en çok üye kaydetmiş sendikadan bir temsilcinin katılımına imkan sağlanacaktır.) doğrultusunda kurulmasına karar verildi.

Kurulan komisyon 10/06/2014 tarihinde görevde yükselme sınavlarıyla ilgili karar aldı. Alınan kararda 2014 yılı için yapım yayın görevlisi, şeflik sınavı ve yapım yayın elamanı sınavı, 2015 yılında ise teknikerlik, teknisyenlik, muhabirlik, kameramanlık, 2016 yılında ise spikerlik sınavı açılmasına ayrıca geçici birinci maddenin sadece belli bir kısım personele değil de tüm çalışanlara yansıması için değişiklik yapılmasına karar verdi. Verilen bu karardan sonra TRT Genel Müdürlüğü tarafından komisyonun aldığı kararların ilan edilmesini beklerken; TRT Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ilanda komisyonun aldığı karar görmezden gelinerek sadece belli bir kısımın faydalanabileceği bir sınav ilanı ile karşı karşıya kaldık.

TRT Genel Müdürlüğü sınav ilanından sonra 01/09/2014 tarihinde TRT Genel Müdürü Sayın İbrahim Şahin ve Genel Müdür Yardımcısı Sayın Şenol Göka Bey ile yaptığımız görüşmede, sınav ilanında ve yapılacak sınavda duyduğumuz endişeleri kendileri ile paylaştık. Kendileri de bizim bu endişemizi haklı ve yerinde bularak bu sınavların iptal edilmesine karar verdiler. Buradan personelin lehine vermiş oldukları karar için kendilerine teşekkür ediyoruz.

Bundan sonraki süreçte TRT Genel Müdür Yardımcısı Sayın Şenol Göka Başkanlığında 2010/26 sayılı Başbakanlık Genelgesi doğrultusunda bir komisyon kurulacak ve bu komisyon siz değerli TRT personelinin lehine yönetmelik değişikliği dahil her tür çalışmayı yapacak ve yeniden sınav ilanına çıkacaktır.

Şundan emin olmanızı isteriz ki dün nasıl çalışanın lehine hamleler yapıp ezberleri bozup yeni kazanımlar elde ettiysek bundan sonrada sizler için en güzelini yapmaya devam edeceğiz.

Gelelim BULANIK SUDAKİ BALIK AVCILARINA siz 10 yıl TRT’ de Genel Yetkili Sendika oldunuz. Yetkili olduğunuz dönemlerde her yerde personelin tepesinde kılıcınızı sallayarak o daire başkanını ben getirdim bu müdürü ben atadım diyerek çalışanlar üzerine baskı kurdunuz. Çalışanlara olmadık vaatlerde bulundunuz SMS’ler atarak yalan söylediniz sonra söylediğiniz yalanları inkar ettiniz.

Yazdığınız yazıları okuduğumuzda aslında bir sivil toplum örgütü olmaktan ziyade sokak kabadayısı edasında kullandığınız üslubunuzun aslında sizin tam olarak ne olduğunuzu açık açık göstermektedir. O kadar komik bir hale gelmişsiniz ki çıkıp toplu sözleşmede koruyucu gıda yardımını biz  aldık diyorsunuz, sonra sitenize koyduğunuz yazıda da bahsettiğiniz üzere TRT Genel Müdüründen koruyucu gıda yardımının kaldırılmasını talep ediyorsunuz. Varın bundan sonrası için söylemlerinizin ne derece tutarlı olabileceğini siz düşünün.

Bizim anlayışımıza göre bir sivil toplum örgütü resmi internet sitesinden bir başka sivil toplum örgütüne ağza alınmayacak şekilde seviyesizce hakaret etmez. Siz sizin anlayışınıza göre yok biz hakaret ederiz diyorsanız o da sizin seviyeniz ile alakalı bir durumdur.

Değerli TRT personeli yazımızın giriş kısmında da bahsettiğimiz kazanımlarımızın artarak devam edeceğini sizlerde biliyorsunuz. Bize vermiş olduğunuz destekle kuru gürültü yapan sokak kabadayılarına bundan sonrada pirim vermeyeceğinizi ispatlıyorsunuz. Bizlerde bundan sonra yapacağımız çalışmalarda sizlere danışarak hareket etmeye devam edeceğiz.

Tüm çalışanlara saygılarımızı sunuyor çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.