“Alnı Ak, Başı Dik, Yüreği İnançla Dolu Teşkilatımızla Birlikte Yürüyoruz”

01.08.2015 20:31

“Alnı Ak, Başı Dik, Yüreği İnançla Dolu Teşkilatımızla Birlikte Yürüyoruz”

Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası (Birlik Haber-Sen) Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin, “Alnı ak, başı dik, yüreği inançla dolu teşkilatımızla birlikte ilke ve doğrularımızdan ödün vermeden yürüyoruz, yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Birlik Haber-Sen Ankara 21 No’lu Şubesinin 1 Olağan Kongre seçimleri Memur-Sen Konfederasyonu Mehmet Akif İnan Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıda konuşan Genel Başkan İnaltekin, “Alnı ak, başı dik, yüreği inançla dolu teşkilatımızla birlikte ilke ve doğrularımızdan ödün vermeden yürüyoruz, yürümeye devam edeceğiz. İlkemiz, medeniyet değerlerimizin bize öğrettiği doğrultuda daima hakkın yolunda yürümek ve bize emanet edilen bu görevleri layıkıyla başarıya taşımaktır” şeklinde konuştu.

Toplantıya Birlik Haber-Sen Genel Başkan Vekili Mehmet Cemal Çivi, Birlik Haber-Sen Genel Başkan Yardımcıları Ömer Budak, Mevlüt Burgaç, M.Salih Yıldırgan, Posta Dağıtıcıları Sosyal Yardımlaşma ve Kanuni Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Hüseyin Akkaya, Birlik Haber-Sen 21 No’lu Şube Başkanı Aytemur Yıldır, Birlik Haber-Sen Ankara 17 No’lu Şube Başkanı Levent Yalçın, Birlik Haber-Sen Ankara 4 Nolu Şube Başkanı Ali Yaz, Şubelerin yönetim üyeleri, Birlik Haber-Sen Ankara 21 No’lu Şube delegeleri ve çok sayıda misafir katıldı.

Divan Başkanlığını Birlik Haber-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ömer Budak’ın yaptığı, seçimin; divan üyeleri Birlik Haber-Sen Ankara 17 No’lu Şube Başkanı Levent Yalçın, ve Birlik Haber-Sen Eskişehir 19 No’lu Şube Başkanı Ercan Yattıkalmaz oldu.

Tek listenin aday olduğu seçimde konuşan Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin, seçimin başta Memur-Sen’e, Birlik Haber-Sen’e ve şubeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

İnaltekin, “Ateşle imtihan olarak 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kazanan tüm askerlerimizi ve bu ülke için toprağa düşen tüm şehitlere Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, sizlerinde 30 Ağustos Zafer Bayramınızı şahsım ve teşkilatım adına en içten dileklerimle kutluyorum” diye konuştu.

Türkiye’nin yaklaşık bir yıldır seçim havasında olduğunu belirten İnaltekin, “Seçim sürecinde yaşananlarla bir kez daha gördük ki içeride ve dışarıda ülkemizin düşmanı çokmuş. Ama çok şükür halkımız ve Memur-Sen’imizin öncülüğündeki Sivil Toplum Kuruluşlarımız el ele vererek iradesini ortaya koydu. İnsanımız şantaja ve montaja kulak asmadan bu ülkenin gerçek sevdalılarının yanında yer aldı ve milli iradeye sahip çıktı. Halkın oylarıyla seçilen ilk Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıllık Başbakanlık görevini Sayın Ahmet Davutoğlu’na devrederek Çankaya Köşkü’ne çıktı. Birlik Haber-Sen Genel Başkanı olarak, şahsım ve sendikamız adına bu iki ülke sevdalısını tebrik ederim. Allah yar ve yardımcıları olsun” dedi.

Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin, Memur-Sen’imizin ve Birlik Haber-Sen’in sendikal anlayışının özelde; üyelerinin ortak ekonomik, sosyal, kültürel, özlük, mesleki, hak ve menfaatlerini korumayı ve geliştirmeyi; genelde ise: ülkede cereyan eden her türlü haksızlık ve hukuksuzluğa karşı çıkmayı temel amaç edindiğini belirterek şunları söyledi:

“Konfederasyonumuzun Kurucu Genel Başkanı merhum Mehmet Akif İnan ‘Medeni insan örgütlü insandır. Hak aramasını bilen insandır. Her değer sahibi, her inanan insan, düşüncelerini hayata hâkim kılmak istiyorsa mutlaka örgütlü mücadeleye katılmalıdır.’ diyerek örgütlenmenin önemine işaret etmiştir. Refahı tabana yaymanın, gelir dağılımında adaleti sağlamanın, kalkınmanın, haksızlıklara karşı koymanın yolu örgütlenmeden ve örgütlü yapılardan geçer. Çünkü Büyük çağrılar tek başına yapılamaz, büyük haykırmalar ve seslenmeler tek başına gerçekleştirilemez, tek başına etkili karşı çıkışlar haksızlığa dur deyişler sonuç getirmez. İyiliği küreselleştirmek, küresel zulümlere dur demek örgütlü toplumla mümkün, bunun da en iyi yolu sendikal örgütlenme ile olur.”

İnaltekin, Memur-Sen’in ve Birlik Haber-Sen’in, “Halka Hizmet Hakk’a Hizmet” parolasıyla insanı merkeze alarak, millete ve insanlığa “nasıl bir iyilik yapabilirim”  düşüncesiyle örgütlenmeye çalışan erdemliler hareketi olduğunu belirterek Birlik Haber-Sen ailesinin, kamu görevlilerini insan onurunun gerektirdiği mali, özlük ve sosyal haklara sahip kılmak, vesayet iklimine son vermek için bu güne kadar var güçleriyle mücadele ettiklerini söyledi.

Genel Başkan Gürbüz İnaltekin, “Örgütlenerek sadece ülkemiz ve insanımız için değil bölgemiz, dünya ve insanlık için de çözümler öngörüyor ve hep birlikte hayata geçiriyoruz. Bu ulvi gayeyle, dünyanın neresinde bir acı gözyaşı varsa oraya yardıma koşuyor el uzatmaya çalışıyor, medeniyet coğrafyamızın insanlarıyla gönül diliyle konuşmaya çalışıyoruz. Bu güne kadar Birlik Haber-Sen olarak zulümler karşısında Necip Fazıl Kısakürek’in ifadesiyle “ ‘Kim var?’ diye seslenilince, sağına ve soluna bakmadan fert fert ‘ben varım!’ cevabını verici, her ferdi ‘benim olmadığım yerde kimse yoktur.” fikrini benimseyen bir anlayışla hareket ettik. Sağımız ve solumuzdakilerin ne yaptığına ne yapmadığına bakmadan, ihtiyaç duyduklarında milletimizin ve kamu görevlilerinin yanında olduk” şeklinde konuştu.

Birlik Haber-Sen olarak, demokrasiyi yeşertmek, medeniyet değerlerini yaşatmak için çalıştıklarını söyleyen Gürbüz İnaltekin, “İstikametimiz kamu görevlilerinin, milletimizin talep ve beklentileri doğrultusunda oluşturduğumuz yol haritamızdır. Bir yandan bu yol haritasını takip ederek kamu görevlilerine, milletimize ve insanlık için kazanımlar üretmeye devam ediyoruz. Yeni katma değerler ürettikçe büyüyor, büyüdükçe ulusal ve uluslar arası yeni sosyal ve ekonomik kazanımlar elde ediyoruz. Yeni hedefler koymayan, yol alamaz, kazanım üretemez. Kurulduğumuz günden bu yana yürüttüğümüz “daha fazla demokrasi”, “daha fazla özgürlük”, “daha fazla refah”, “daha fazla insani yardım” konularındaki çalışmalarımızı, tempomuzu her geçen gün daha da artırarak sürdürüyoruz” diye konuştu.

Gürbüz İnaltekin, “Üye sayımız arttıkça, ürettiğimiz kazanım sayısı, ürettiğimiz kazanım sayısı arttıkça da üye sayımızın arttığı gerçeğini göz ardı etmiyoruz. Her geçen gün büyüyen konfederasyonumuzla birlikte büyüyoruz. 2011 yılında göreve geldiğimizde sendikamızın üye sayısı 5 bin 800 idi. Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nde 3, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda 3 üyemiz vardı. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nda ise hiç üyemiz yoktu. Bu durum bizim anlayış tarzımıza çok tersti. Gecemizi gündüzümüze katarak o yıl üye sayımızı 8 binlere çıkardık ve ilk yetkiyi Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nde aldık.  2012’de 11 binin üyenin üzerine ulaştık. 2013’te 13 binin üzerine çıktık. 2014 ise şuan 15 bin üyemiz var. Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nde 295, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda 254, RTÜK’de ise 74 üyemiz var. Şimdi hedefimiz 20 bin üyeye ulaşmak” dedi.

Memur-Sen’in ve Birlik Haber-Sen’in 2014-2015 yıllarını kapsayan toplu sözleşme kazanımlarına değinen İnaltekin, “2013 toplu sözleşme sürecinde 4/C’ lilerin mali, idari ve sosyal durumlarında iyileşme sağlanması ve kadro alınması, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, toplu sözleşme ikramiyesinin artırılması, 666 Sayılı KHK mağduriyetinin bitirilmesi gibi çok sayıda sorunun çözümünü hedeflemiştik. Allah’a hamd olsun Memur-Sen olarak 11 hizmet kolumuzun 10’unun genel yetkili sendika olarak oturduğu toplu sözleşme masasında bunu Kamu İşveren Heyeti’ne imzalattık. Hedeflerimizin büyük bir bölümünü gerçekleştirdiğimiz toplu sözleşmede, kamu görevlileri için çok sayıda kazanım ürettik. Taban aylığa 175 TL zam yapılmasını sağladık. Taban aylığına aldığımız bu zam, emekli maaşına 146 TL, emekli ikramiyesine 5.250 TL zam olarak yansıdı. 4/C’lilerin maaşlarında yüzde 50’ye yaklaşan zam artışı sağladık. Toplu sözleşmeyle en düşük memur maaşı ile en yüksek memur maaşı arasındaki makası daralttık” şeklinde konuştu.

Kamu görevlilerine yönelik elde ettikleri kazanımların yanında toplumsal konularda da duyarsız kalmadıklarını söyleyen İnaltekin, “Konfederasyonumuzun öncülüğünde fiilen çözdüğümüz başörtüsü yasağının hukuken de çözülmesi, kamu görevlilerine uygulanan siyaset yasağının kaldırılması, grev hakkının elde edilmesi, sendikacılığın alanının genişletilmesi, emekliler, polisler, hakim ve savcılara sendika kurma hakkının verilmesi önemli gündemlerimiz arasında yer almakta. Bunların birçoğunu çözdük birçoğunu da çözmek üzereyiz. Her zaman olduğu gibi ana gündemimiz ise, ülkemizin ve milletimizin gelecek vizyonunu belirleyecek demokratik, özgürlükçü ve sivil bir anayasanın yapılarak devletin milletinden milletin milletine geçişin biran önce tam olarak sağlanmasıdır” ifadelerine vurgu yaptı.

Sendika olarak, toplum ve siyaset mühendisliklerine hiç itibar etmediklerini söyleyen Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Gürbüz İnaltekin, “Değişim ve dönüşüm adına, insanlığın, milletimizin, kamu görevlilerinin daha huzurlu, daha müreffeh, daha özgür yaşaması için atılması gereken adımlarla ilgili projeler geliştirdik, bunları talebe dönüştürerek çözüm makamlarıyla paylaştık. Kamu görevlilerinin sosyal, ekonomik ve özlük haklarının koruyucusu olduk. Birlik Haber-Sen olarak 23 Mayıs 2012’de 1 günlük iş bırakma kararı alarak, kamu görevlilerinin haklarının ihlaline karşı dik durduk” dedi.

Birlik Haber-Sen 21 No’lu Şube Başkanı Aytemur Yıldır ise Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Radyo Televizyon Üst Kurulu ve Bilgi Teknolojileri Kurumunda çalışan üyelerini temsilen Ankara 21. Nolu Şube kongresini için toplandıklarını belirterek şunları söyledi:

“Bugün gerçekten bizler için oldukça önemli bir gün. Bugün haklı davamızı taçlandırarak perçinlediğimiz gün. Bugün kamu sendikacılığı adına yaptığımız mücadelemizin meyvelerini toplamaya başladığımız gün. Sizlere Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünde, sendikamızın nasıl teşkilatlandığı ve yaşadığımız süreçler hakkında kısaca bilgi vermek istiyorum. Bize atfedilen yakıştırmalar hepinizin malumu, "yandaş sendika" "hükümetin sendikası" “Sarı Sendika” gibi kavramlar. Bunları tırnak içerisinde söylüyorum. Ve asla kabul etmiyorum. Neden mi? Bizim yaşadığımız sıkıntıları, üye toplama konusunda karşılaştığımız zorlukları size sabaha kadar anlatsam inanın bitmez. Ancak bizi hiç bir şey yıldırmadı, korkutmadı. Biz her nerede zulüm gördüysek orada mazlumların yarasını sardık. Haksızlığı kim yapmış ise ona kafa tuttuk. Bedeli her ne ise ödedik. Gerekirse ödemeye de devam edeceğiz. Birdik, iki olduk, üç olduk derken şu an kurumda yetkili sendikayız üye sayımız 350 civarında. Yani, kurum personelinin yarısı bizim üyemiz, Birlik Haber-Sen'in üyesi. Bizler üyelerimizi ne üzüntülerinde ne de sevinçlerinde asla yalnız bırakmadık” diye konuştu.

Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünde Birlik Haber-Sen üyeleri olarak bir aile olduklarını söyleyen Yıldır, “Sendikacılık emek istiyor, ama inanın ki bu emeğin karşılığı sadece Allah rızasıdır. Ben 4 yıldır bu işin içindeyim. Başka bir şey bekleyen hiç sendikacılık yapmasın. Bunu samimiyetle söylüyorum. Allah'ın rızasına mazhar olmak az bir beklenti mi? Bunu da sizlerin takdirine bırakıyorum. Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Sayın Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç ve Sayın Genel Müdürümüz Murat Karakaya' nın yoğun gayret ve çabaları sonucu, iletişim alanının gözbebeği olan bir kurum haline gelmiş durumda. 7 Haziran 1920 tarihinde bizzat Atatürk'ün talimatıyla kurulan bu kurum, günümüzde çağın ve iletişim teknolojilerinin gereklerine ayak uydurmuş, gerek insan kaynakları gerekse faaliyet alanı olarak kendini yenilemiştir. Bizler, şimdiye kadar sendika olarak yapılan her doğru işin arkasında durduk, bundan sonra da durmaya devam edeceğiz. Gördüğümüz eksiklikleri de söylemekten geri durmayacağız” dedi.

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR