AK Parti Heyetinden Memur-Sen’e Ziyaret

05.12.2019 00:56

AK Parti Heyetinden Memur-Sen’e Ziyaret

 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Yönetim Kurulu üyeleri ve Memur-Sen’e bağlı 11 sendikanın genel başkanı, Memur-Sen Kadın Komisyonu ve Genç Memur-Sen Başkanı, AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu ve heyetini genel merkezde ağırladı.

Çalışma hayatı ve sivil toplum alanına ilişkin istişarelerin gerçekleştirildiği görüşmede Genel Başkan Ali Yalçın, ziyaretlerinden ötürü Sarıeroğlu’na ve heyetine teşekkürlerini iletti.

Memur-Sen hakkında bilgi veren Genel Başkan Yalçın, hem genelde hem de 11 hizmet kolunda yetkili olduklarını ayrıca Memur-Sen Kadınlar Komisyonu, Genç Memur-Sen, Emekli Memur-Sen ve Engelliler Komisyonu olmak üzere 4 komisyonlarının bulunduğunu ifade etti.

1 Milyon Üye Sayısını Aşarak Türkiye’nin En Büyük Emek Hareketi Haline Geldik

Memur-Sen olarak Türkiye’nin demokratikleşme noktasında attığı tüm adımlara destek verdiklerini, darbe girişimi ve vesayet girişimlerine de karşı durduklarını aktaran Yalçın, “Daima milletimizden yana tavır takındık ve milletimizin teveccühüyle 1 milyonu aşarak Türkiye’nin en büyük emek hareketi haline dönüştük” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Toplu Sözleşme tarihine de değinen Yalçın, bu zamana kadar 5 toplu sözleşmeyi geride bıraktıklarını, bunlardan üçünün mutabakatla sonuçlandığını ikisinin de mutabakatsızlıkla sonuçlandığını hatırlattı.

Yalçın Memur-Sen’in özelde kamu görevlilerinin haklarını savunmanın yanında dünyadaki tüm olaylara duyarlı olduğunun altını çizerek, “Dünyanın dört bir yanında emeğin değerinin artırılması ve emeğin kıymetinin bilinmesi yolunda önemli programlar gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye de devam ediyoruz. Bu programlarla, dilimiz, dinimiz, renklerimiz birbirinden farklı olsa da gözyaşımız ve terimiz aynı mottosuyla emek etrafında örgütlü olmanın öneminin bilinciyle işbirliği ve diyaloğun artırılmasını hedefliyoruz” diye konuştu.

Sarıeroğlu: Sivil Toplum Kuruluşlarına Çok Önem Veriyoruz

AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu ise konuşmasında, AK Parti olarak sivil toplum alanına çok önem verdiklerini ifade ederek Memur-Sen’in özverili çalışmalarını da dikkatle takip ettiklerini ifade etti.

Memur-Sen’in sivil toplum anlayışını önemsediklerini kaydeden Sarıeroğlu, Memur-Sen’in özellikle demokratikleşme ve özgürleşme noktasındaki eylem ve söylemlerinin büyük Türkiye hedefleri için oldukça kıymetli olduğunu söyledi.

Sarıeroğlu, konuşmasını kendilerini ağırlayan Memur-Sen’e teşekkürlerini ileterek noktaladı.

Toplantıda Memur-Sen Yönetim Kurulu üyeleri ve bağlı sendika başkanları da sendikal alana ilişkin sorunları ve kamu görevlilerinin beklentilerini Sarıeroğlu’na iletti.

Ziyarette Jülide Sarıeroğlu’nun heyetinde şu isimler bulundu:

AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcıları; Mustafa Yel, İbrahim Halil Fırat, Mehmet Akif Yıldız, Fatoş Gürkan, Esme Özbağ, Tuba Köksal.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı; Ceyda Çetin Erenler.

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı; Burak Yılmaz.