YEREL MEDYA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

01.08.2015 20:31

YEREL MEDYA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Baltalimanı Portex’de İstanbul’daki “Yerel Medya Bilgilendirme Toplantısı”nda yerel medya temsilcileri ile buluşan Genel Başkanı Şinasi Gülcüoğlu açıklamalarda bulundu.

 

Haberleşme sektöründe çalışanların mesleki risklerinin azaltılması yönünde araştırmalar yaptıklarını söyleyen Gülcüoğlu, "Haberleşme sektöründe çalışanların yaşamış olduğu mesleklerinden kaynaklanan birçok risk var. Bunlarla ilgili bir proje hazırlamıştık. Kendi hizmet konumumuzda olan PTT, TRT, RTÜK, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Bilgi Teknolojileri Kurumundan 60 kişilik bir gurubu Avrupa’nın değişik ülkelerine götüreceğiz. Ve orada mesleki araştırmalar yapacaklar. Bu araştırmalar 15 günle kısıtlı. Bunun akabinde hazırlanan bir raporu mesleki risklerin haberleşme sektöründe çalışanların mesleki risklerinin azaltılması konulu bir bilimsel rapor halinde bakanlığa takdim etmek suretiyle proje kapatılacaktır” dedi.

 

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın da bulunduğu toplantı da yerel medya mensuplarına, “Bizi eleştirmeniz en doğal hakkınız” dedi. 


Toplantıda konuşma yapan Egemen Bağış, medyanın kendileri eleştirmesinin en doğal hak olduğunu ifade ederek, “İstanbul’a hizmet eden, halkının yerelde bilgilendirmesini sağlayan sizlerle birlikte olmak aynı sofraya paylaşmak çalışma arkadaşlarım ve benim için çok büyük bir onur. Bu yüzden heyecanlıyız. Avrupa Birliği Bakanlığı olarak kendimizi Türkiye’nin Reform mutfağı olarak görüyoruz. Bugün üyesi olmaya çalıştığımız Avrupa Birliği’nde de, dünyanın gelişmiş ülkelerinde de aslında medya yereldir. Yerelde güçlüdür. Bugün Amerika Birleşik Devletlerinin en çok takip edilen haberleri yerel medyanın takip ettikleridir. Avrupa yine aynı şekilde çünkü insanlar kendi yaşadığı bölgenin sorunların kendi günlük hayatlarını etkilediğini görür. Bu yüzden Medyanın yerelde güçlenmesi aslında geç kalmış bir fenomendir. O gecikmeyi biz sizlerle kapayabilmek için sizler şahitsiniz 4 yıldır çaba sarf ediyoruz. Bugün yerel medyayla ilgili ayrı bir müşavirliği ayrı bir birimi olan tek bakanlık olmanın gururunu yaşıyoruz. Sizlerin güçlenmenizin Türkiye’nin demokrasinin güçlenmesi açısından önemli olduğuna inanıyoruz” dedi.


“REFORMLAR YERELLE BAŞLAR”

 
Reformların yerelden başladığına dikkat çeken Bakan Bağış, “Türkiye’nin bütün ilçelerine bütün mahallerine beldelerine köylerine yayma gibi iddialı bir sonu önemsedik. Siz kabul etseniz de etmeseniz de Avrupa Birliği’nin mücadele heyetini doğal üyeleri kabul ediyoruz. Biz bu süreçte sizlerle birlikte bu gelişmeyi sürdürmek istiyoruz. Bu demek değildir ki her yaptığımızı beğenin övün haber yapın. Sakın aklınızdan böyle bir beklentimiz olsun geçmesin. Gün gelecek bir eleştireceksiniz bu sizin en doğal hakkınız ama bunu da AB standartlarında yapın. Bunu da haberi doğrultarak yapın. Türkiye’de basın özgürlüğü çok konuşuluyor. Türkiye’de basın özgürlüğü konuştuğumuz kadar sendikal haklarını da konuşmamız lazım. Basının sahiplik standartlarını da konuşmamız lazım” şeklinde konuştu.


İLGİLİ FOTOĞRAFLAR