Yalçın: Mavi Marmara'nın Susması Vicdanın Susmasıdır

02.06.2017 09:34

Yalçın: Mavi Marmara'nın Susması Vicdanın Susmasıdır

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Kudüs ve Filistin’de yaşanan drama dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Özgür Kudüs yürüyüşüne katıldı. İHH’nın İstanbul’da düzenlediği  yürüyüş Taksim Tünel’den başlayıp İstiklal Caddesi’ndeki Galatasaray Lisesi önünde son buldu. Yürüyüşe Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu ve Memur-Sen'e bağlı sendikaların İstanbul il temsilcileri de katıldı.

Burada bir konuşma yapan Yalçın, 7. yılı geride bırakılan Mavi Marmara saldırısında hayatını kaybedenler için kahraman şehitler ifadesini kullanarak rahmet diledi. Mavi Marmara şehitleri gibi, mavi Marmara davasını da unutmayacaklarını vurgulayan Yalçın, “Emperyalistler, Siyonistler ve dostları istiyorlar ki;  Mavi Marmara unutulsun konuşulmaya korkulsun ve utanılsın. Bu amaçla bir intikam planı içerisinde çirkin bir algı operasyonu sürdürülüyor. Mavi Marmara’yı unutmak, Mavi Marmara’yı susturmak demektir. Mavi Marmara’nın susması, vicdanın susmasıdır. Fıtratın susması, insanlığın susmasıdır!” dedi.

“Mavi Marmara Antiemperyalist Bir Reddiyedir”

Filistin’in farkında olmadan yalnızlığa terk edildiğini ifade eden Yalçın, İsrail’in işgalci politikalarının da göz göre göre hayata geçirildiğini belirtti. ABD Başkanı Donald Trump’ın seçim vaatlerinden birinin Kudüs’ün İsrail başkenti olacağı yönünde olduğunu hatırlatan Yalçın, “Mescid-i Aksamız her gün Siyonist postallarca kirletiliyor, Arkeolojik kazı adı altında yıkılmak isteniyor. Kudüs’te ezanlar susturuluyor.  Yerleşimci politikasıyla Kudüs parsel parsel işgal ediliyor. Hz. Peygamber’in, Hz. Ömer’in, Sultan Selahaddin’in emaneti Kudüs, her geçen gün bir İsrail kentine dönüştürülüyor” şeklinde konuştu.

Ülkelerin Filistin davasını omuzlamaktan kaçındığını belirten Yalçın, Filistin ve Kudüs’ün ümmetin onuru olduğunu ifade etti. Yalçın, “Mavi Marmara, küresel emperyalizme antiemperyalist bir reddiyedir. Herkesin suspus olduğu bir dünyada “Kral Çıplak!” diye haykırmaktır. Küresel istilaya, istilacı İsrail’e karşı insanlık onurunun yücelmesidir. Bu nedenle etkisi de cesametinden büyüktür. O günle sınırlı kalmamıştır ve hala devam etmektedir”  ifadelerini kullandı.

Yıldırım: Bütün Mazlumlara Sahip Çıkacağız

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ise Ramazan ayında yürüyüşe katıldıklarından dolayı Filistin sevdalılarına teşekkürlerini sundu. Kudüs’teki ezan yasağına da değinen Yıldırım, Ezanı susturmaya karar vermişler. Ezanı susturuyorlar. Hem de Mescid’i Aksa’da. Allah sizin dilinizi, elinizi kurutsun! Bütün dünya liderleri bizi yalnız da bıraksa bizler, Doğu Türkistan’a, Moro’ya, Keşmir’e, Suriye’ye, Irak’a ve Libya’ya sahip çıkmaya söz veriyoruz!”