Sivil inisiyatif Kudüs için Anadolu Meydanında Kenetleniyor

12.12.2017 13:55

Sivil inisiyatif Kudüs için Anadolu Meydanında Kenetleniyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü siyonistlerin başkenti olarak tanıması kararı Ankara Anadolu (Tandoğan) Meydanı’nda Pazar günü protesto edilecek.

Mitingin organizasyonunu ise Memur-Sen, Hak-İş, İHH, AGD, Cihannüma ve ÖNDER üstlendi.

Memur-Sen, Hak-İş, İHH, AGD, Cihannüma ve ÖNDER adına yapılan ortak çağrıda ise  “Bağımsız Filistin ve Özgür Kudüs” irademizi, “İnsanlık İçin Barış” hedefimizi ortak platformdan, tek yürek olmuş bir meydandan haykırmak ve insanlık ailesinin onura, huzura ve barışa olan inancını paylaşmak, Filistinlilerin yalnız olmadığını, Kudüs’ün insanlığın ve ümmetin kalbi olduğunu ve işgal girişimlerine asla sessiz kalmayacağımızı ilan etmek için 17.12.2017 Pazar günü saat 13.00’de Anadolu (Tandoğan) Meydanında bir miting düzenleyeceğiz. Bu kutlu çabaya ortak olacağınız inancıyla bu tarihi mitinge hepinizi davet ediyoruz” denildi.

İşte Sivil inisiyatif tarafından yapılan o çağrı:

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Kudüs'ü İsrail'in resmi başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki ABD Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıma kararı; Kudüs ve Filistin’in bütünüyle işgali ve Arz-ı Mevud planına dair yeni bir aşamaya geçme hamlesidir.

Korsan terör devleti işgalci İsrail’in Doğu Kudüs'ü ilhak etme ve başkent ilan etme yönündeki tek taraflı kararı, 1980 yılında BM Güvenlik Konseyi'nin ABD’nin de altında imzası olan 478 sayılı kararıyla hükümsüz sayılmıştır. ABD, bu adımıyla BM’nin kendisi için pragmatist bir aparattan başka bir anlam ifade etmediğini bir kez daha küstahça deklare etmiştir.

Katar ambargosu ve Suudi Arabistan’da ABD etkisiyle yaşanan gelişmeler, Kudüs’e yönelik işgal planının ince ince örüldüğünü göstermiştir.

İslam dünyası ve uluslararası toplumun tepkilerini hiçe sayan, kalıcı barış ümidini hedef alan bu kirli hamleye; dünyanın barış ve huzura kavuşmasına katkı derdindeki her ülke ve toplum ilk andan itibaren tepki vermiştir. Bu tepkiler giderek büyüyerek “dünya barışı, insanlığın huzuru” noktasında umutların artmasına dair dayanağa dönüşmüştür.

Yürütülen kirli planın, sadece Kudüs ve Filistin’e değil insanlığın bütün kazanımlarına ve dünya barışına yönelik bir saldırı olduğu gerçeğinden hareketle, bütün inanç ve ideolojik kesimlerin “hak, insanlık ve barış” ortak paydasında güçlü ve örgütlü bir iradeyi tesisini zorunlu ve değerli buluyoruz. Dünyayı emperyal zorbaların pazarı olmaktan, insanlığı kapital aklın kuşatmasından kurtaracak milat, kurulacak bir küresel Kudüs paydaşlığıdır.

Bu anlayışla, “Bağımsız Filistin ve Özgür Kudüs” irademizi, “İnsanlık İçin Barış” hedefimizi ortak platformdan, tek yürek olmuş bir meydandan haykırmak ve insanlık ailesinin onura, huzura ve barışa olan inancını paylaşmak, Filistinlilerin yalnız olmadığını, Kudüs’ün insanlığın ve ümmetin kalbi olduğunu ve işgal girişimlerine asla sessiz kalmayacağımızı ilan etmek için 17.12.2017 Pazar günü saat 13.00’de Anadolu (Tandoğan) Meydanında bir miting düzenleyeceğiz.

Sivil toplum inisiyatifi çağrıcı grubu olarak şahsınız ve kurumunuzu, bu kutlu çabaya ortak olacağınız inancıyla bu tarihi mitinge davet ediyoruz. 

Çağrı Grubu:

AGD   |   CİHANNÜMA   |   HAK-İŞ   |   İHH    |  MEMUR-SEN   |   ÖNDER 

İrtibat telefonu ve mail:

0312 230 0972 / [email protected]