Sarıkamış Şehitlerimizi 102. Yılında Rahmetle Anıyoruz

22.12.2016 11:19

Sarıkamış Şehitlerimizi 102. Yılında Rahmetle Anıyoruz

Sarıkamış Harekâtı, yazlık giysilerle ve patlamış çarıklarla Allah’a ve elçisine doğru yürüyenlerin hikâyesidir. 1914, ülkenin her köşesinde vatan evlatlarının bayrağın inmemesi ve ezanın dinmemesi için yalın ayak, aç ve susuz perişan bir şekilde cephelere koştuğu ve 20.yüzyılın en büyük destanının yazıldığı kahramanların hikâyesidir.

Bizde istikbal köklerdedir inancıyla medeniyet mefkûremizin derinliğinden ilham alarak istikbalimizi kurgulayan bir milletiz. İstiklal Şairimiz Mehmet Âkif Ersoy  ‘Tarih tekerrürden ibarettir. Hiç ibret alınsaydı tekerrür mü ederdi?” der. Dün yedi düvel topla tüfekle üzerimize gelmişti. Bu gün yine aynı üst akıllar, tarihten ders almadan, topla sindiremedikleri sinelerimizi terör marifetiyle sindirmenin peşine düşmüşlerdir.

15 Temmuz’da birliğimizi ve bütünlüğümüzü hedef alan alçakça yapılan darbe girişiminin başarısız olması üzerine; faiz lobileriyle, dolar, borsa kurlarıyla yapmaya çalıştılar. Baktılar ki buda olmuyor ve her geçen gün daha da köşeye sıkışıyorlar. Bu seferde çareyi canlı bombalarda, haşhaşla uyuşturulmuş beyinlerle intiharlar da arıyorlar. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar. Bu millet Çanakkale, Sarıkamış ruhuyla yoluna devam edecekler. Hiçbir zaman birliğimizi ve bütünlüğümüzü kimse bozamayacak.

Birlik Haber-Sen olarak Sarıkamış Harekâtının gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarılması gerektiği bilinciyle çalışıyor: Donarak şehit olan 90 bin askerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz.