PTT A.Ş.’DE YEMEK YARDIMI ÜCRETLERİ ARTIRILDI

11.03.2016 18:01

PTT A.Ş.’DE YEMEK YARDIMI ÜCRETLERİ ARTIRILDI

2013 yılında yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde KİT’lerde 399 sayılı KHK’ ya göre görev yapan personellere yemek yardımı verilmesi hususunda anlaşmaya varılmıştı.

Varılan anlaşma gereğince yemek yardımı 1.97 TL olarak belirlenmişti. Yazımızın EK – 1 de de görüleceği üzere 2015 yılı 2. dönem KİK talebi doğrultusunda PTT A.Ş. ‘de 339 sayılı KHK’ya göre çalıştırılan personellere 1,97 TL olarak verilen yemek yardımının artırılması yönünde talebimiz olmuş ve PTT A.Ş. Genel Müdürü Sayın Harun Maden’de bu talebimizi kabul etmişti.

Kabul edilen talebimiz doğrultusunda PTT A.Ş. yetkilileri Maliye Bakanlığı’ndan bu konuda görüş sormuşlardı. Maliye Bakanlığı yazımızın EK – 2’de de görüleceği üzere PTT A.Ş’ ye olumlu olarak görüş vermiş ve kadrolu personelin (399/ I sayılı cetvele göre) derece kademesine sözleşmeli personelin (399/II) ise sözleşme brüt ücretine göre belirlenen miktardan aşağı olmamak kaydıyla devlet memurları yiyecek yardımı yönetmeliğinin 4.maddesi uyarınca yemek maliyetlerinin yarısını, personel temininde güçlük çekilen Ankara, İstanbul ve İzmir illerinin Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde görev yapanlar için ise 3’te 2’sini aşmaması kaydıyla şirket bütçesinden yemek yardımı yardımı yapılmasına karar verilmiştir.

Aynı zamanda yiyecek yardımından tüm personelin faydalanabilmesi için Başmüdürlüklere; yemek isteyen yeterli personel olması kaydıyla hizmet alımı yoluyla çalışma başlatmaları yönünde tebliğ edilmiştir.

Değerli PTT çalışanları bu çalışmamız ile 399 sayılı KHK’ya göre görev yapan çalışanların maddi ve sosyal haklarının korunması ve artırılması yönünde bir kazanım daha Birlik Haber-Sen’in arasına sizlerin desteği ile eklenmiştir.

Yıllardır elde edilmeyen hakların elde edilmesine ve yeni kazanımların hayata geçirilmesinde, insan odaklı sendikacılığı öne çıkararak mücadele eden Birlik Haber-Sen bundan sonrada siz değerli çalışanların taleplerinin hayata geçirilmesinde ve mağduriyetlerinizin giderilmesinde öncü sendika olmaya devam edecektir.

Bu doğrultuda siz değerli çalışanlara saygılarımızı sunar çalışmalarınızda başarılar dileriz.

EK - 1

 

EK -2