PTT A.Ş Çalışanlarının Sorunlarının Tartışıldığı “Büyük PTT A.Ş Çalıştayımız” Tamamlandı

20.12.2017 13:34

PTT A.Ş Çalışanlarının Sorunlarının Tartışıldığı “Büyük PTT A.Ş Çalıştayımız” Tamamlandı

Ankara’da düzenlenene Çalıştaya Genel Başkanımız Ömer Budak, PTT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Kenan Bozgeyik, Genel Müdür Yardımcısı Gürbüz Akbulut, Genel Başkan Vekilimiz Gürbüz İnaltekin, Genel Başkan Yardımcılarımız Mevlüt Burgaç, Cengiz Bekar, Ahmet Karagöz, Cüneyt Özban, Muzaffer Boskurt, Ankara 17 Nolu Şube Başkanımız Evren Akpınar, Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Zonguldak İl Başkanımız Muhammet Çatalçam, POSTDER Genel Başkanı Hüseyin Akkaya, Yönetim Kurulu Üyeleri, Başdağıtıcılar Derneği Genel Başkanı Mehmet Karaçalı, Yönetim Kurulu Üyeleri, Birlikte Posta Çalışanları Derneği Genel Başkanı Mustafa Doğan, Yönetim Kurulu Üyeleri, PTT-DER Genel Başkanı Onur Karagöl, Yönetim Kurulu Üyeleri, PTT TAŞ-DER Genel Başkanı Fatih Karataş, Yönetim Kurulu Üyeleri ve PTT A.Ş. Başmüdür Yardımcıları, PTT A.Ş’de görevli üst düzey yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

İki gün süren çalıştayın birinci gününde Genel Başkan Yardımcılarımızın başkanlıklarında oluşan 35’er kişilik gruplarda PTT A.Ş.’nin dünü, bugünü ve yarını; performans sistemi; Personel ve Ücret politikaları; PTT A.Ş. çalışanlarının sorunları ve çözüm önerileri, Motivasyonun verimliliğe etkisi konuları ele alınarak tartışıldı.

Birinci günün sonunda oluşturulan rapor; ikinci gün PTT A.Ş. Genel Müdürü Kenan Bozgeyik’ in de bulunduğu salonda Başkanlarımız tarafından sunuldu.

Çalışma Hayatı Uzmanı Tarkan Zengin “Sosyal Diyalog, Endüstri İlişkilerindeki Değişimler ve Çalışanlara Etkileri” bir sunum yaptı. Tarkan Zengin’in sunumunun ardından programa katılan POSTDER Genel Başkanı Hüseyin Akkaya, Başdağıtıcılar Derneği Genel Başkanı Mehmet Karaçalı, Birlikte Posta Çalışanları Derneği Genel Başkanı Mustafa Doğan, PTT-DER Genel Başkanı Onur Karagöl ve PTT TAŞ-DER Genel Başkanı Fatih Karataş, selamlama konuşmaları yaparak, üyelerinin sıkıntı ve taleplerini anlattılar.

Budak, Birlik Haber-Sen Hizmet Kolu Çalışanları İçin Mücadeleye Devam Ediyor

Programda konuşan Genel Başkanımız Ömer Budak, Birlik Haber-Sen olarak Basın Yayın ve İletişim Hizmet Kolunda Genel Yetkili Sendika olduklarını hatırlatarak şunları söyledi: “Biz Birlik Haber-Sen olarak bize üye olsun veya olmasın hizmet kolumuzda bulunan bütün çalışanların sosyal, özlük ve ekonomik haklarının savunucusuyuz. Geliştirdiğimiz "Türkiye Kamu İletişim Hizmetlerindeki Sosyal Ortakların, Sosyal Diyalog Kapasitelerinin Geliştirilmesi" başlıklı AB projemiz kapsamında bu çalıştayı hizmet kolumuzdaki çalışanlar için düzenledik. İki gün süren bu programda PTT A.Ş. nin dünü, bugünü ve yarınını; performans sistemini; Personel ve Ücret politikalarını; PTT A.Ş. çalışanlarının sorunları ve çözüm önerilerini, Motivasyonun verimliliğe etkisi konularını ele alarak tartıştık. Bu hiçbir Sendikanın yapamadığı bir ilk oldu. Bu bizim için çok onur ve gurur verici bir durum” şeklinde konuştu.

Proje hakkında bilgi veren Genel Başkanımız Budak, projeye desteklerinden dolayı PTT A.Ş. Genel Müdürü Kenan Bozgeyik’ e ve Genel Müdür Yardımcısı Gürbüz Akbulut’a teşekkür etti. Budak, Çalıştaya Basın Yayın ve İletişim Hizmet Kolunda bulunan bütün sendikaları ve STK’ları davet ettiklerini belirterek, “Birlik Haber-Sen olarak biz her zaman çözümden yanayız.  Hizmet kolumuzdaki kamu görevlilerinin sıkıntılarının bir an önce çözüme kavuşturulması için uğraşıyoruz. Bu konuda da sık sık Sayın PTT A.Ş. Genel Müdürümüz Kenan Bozgeyik Beyle görüşüyor ve kendisiyle istişarelerde bulunuyoruz. Sağolsun kendisi de bu konuda bize elinden geldiğince destek oluyor. Biz şuana inanıyoruz ki ele ele verirsek hep birlikte bütün sorunlarımızı çözüme kavuştururuz. Burada PTT A.Ş.’de faaliyet gösteren birçok dernek var. Ama ne yazık ki Hizmet kolumuzda bulunan diğer sendikalar yok. Biz bütün sendikaların Genel Başkanlarını telefonla aradık. Kendilerine davetiye gönderdik ama ne yazık ki katılmadılar. Katılanlara teşekkür ediyorum. Şunun bilinmesini isterim ki Birlik Haber-Sen olarak biz her zaman hizmet kolumuzda ki çalışanların yanındayız”

Bozgeyik: Kurumumuza Eleman Alımlarını En kısa Sürede Gerçekleştireceğiz

PTT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Kenan Bozgeyik, PTT A.Ş. olarak Birlik Haber-Sen’in yürüttüğü bu projeyi canı gönülden desteklediklerini belirterek şunları söyledi: “Dernek Başkanlarımız ve Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Sayın Ömer Budak, çalışanlarımızın taleplerini burada bize illettiler sağolsun. Bilinmesini isterim ki biz, sizlerin burada söylediğiniz bütün sorunların farkındayız. Çözümleri içinde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Kurumumuzun en büyük sıkıntısı personel eksikliği biz Yönetim Kurulu olarak bunun sizler kadar farkındayız. Personel eksikliğimizi bir an önce gidereceğiz. Fazlasıyla eleman alacağız. Hepinizin bildiği üzerine buna başladık. Fakat önümüz kesilmek isteniyor. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar biz büyümeye devam edeceğiz. Karımızı artıracak, çalışanımızı mutlu edeceğiz” diye konuştu.

PTT A.Ş.’nin hizmetleri hakkında bilgi veren Bozgeyik, Birlik Haber-Sen’in sorunlar karşısında çok iyi bir çözüm ortağı olduğunu belirterek, “Böyle önemli ve verimli bir çalıştaya imza attığı için bir kez daha Genel Başkan ömer Budak’ı ve Yönetim Kurulunu bir kez daha candan kutluyorum. Ömer Başkanında dediği gibi sorunlar karşısında el ele verirsek çözümü o kadar kolay olur. Bunun için hep birlikte PTT A.Ş. için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Akbulut: PTT A.Ş. Büyümeye Devam Ediyor

PTT’nin her geçen gün iş gücünün ve hacminin büyüdüğünü belirten PTT A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Gürbüz Akbulut, “Büyümemizi hız kesmeden devam ediyor. Genel Müdürümüz Sayın Kenen Bozgeyik’ in öncülüğünde ilkleri başarıyoruz. Başmüdürlük sınavlarımızla ilgili sorular geldi. Kısa bir süre içinde açıklayacağız. Soruşturmaları tamamlanmak üzere. PTT A.Ş. postacılık ve kargoculukta önemli adımlar atıyor. PTTbank yaygınlaşıyor. Eleman eksikliklerini hızlıca gidermeye çalışıyoruz. Gönlünüz her konuda rahat olsun emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu.