Nevruz, Birliğin, Beraberliğin ve Barışın Sembolüdür

21.03.2021 20:16

Nevruz, Birliğin, Beraberliğin ve Barışın Sembolüdür

“Baharın ilk günü” anlamına gelen Nevruz, emekle toprağa ekilen tohumun filizlendiği dolayısıyla umudun yeşerdiği günde toplumları birbirine kaynaşmasını sağlayan bir sembol olarak hemen hemen bütün Asya’da binlerce yıl kutlanan bir bayramdır.

Nevruz, eskiden beri farklı coğrafyalarda kutlanmıştır. Hatta o kadar önemli bir gündür ki Sultan Melikşah’ın Celâlüddevle lakabına atfen kullanılan Celâlî takviminin başlangıcı yani “Nevrûz-ı Sultânî” 21 Mart’a tekabül etmektedir.
Bu yüzden, farklılıkları ve çeşitlilikleriyle, tüm kültürel değerleriyle bir bütün olduğumuzu hatırlatan Nevruz`u, tarihin süzgecinden geçerek günümüze ulaşan geleneklerine uygun şekilde yaşatmalıyız. Şimdi ayrışmanın değil bütünleşmenin, bir ve iri olmanın, kutuplaşmanın değil sevgiyle kucaklaşmanın vaktidir.

Bayramlar, karşılıklı sevgi ve saygının ifade edilmesine, birlik ve beraberliğin pekişmesine aracılık eden günlerdir. İşte bunun için Nevruz’u hep birlikte karşılamalı, kutlamanın mutluluğunu kardeşçe yaşamalıyız. Birbirimize sımsıkı kenetlenmeli, tüm farklılıklarımızın bu toprağın, asli unsuru olduğunu bilerek birbirimizi bağrımıza basmalıyız. Dünyada gittikçe yükselen krize karşı mayamızın şekillendirdiği birlik anlayışıyla, dayanışma ruhuyla birbirimize daha da kenetlenmeliyiz. Birliğin olmadığı yerde dağılma, kin, nefret ve düşmanlık vardır. Bu vatan hepimizin. Keder ve üzüntüsüyle, neşe ve sevinciyle birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız.
Büyük Memur-Sen ve Birlik Haber-Sen ailesi olarak yeni ve güzel başlangıçların, sevinç ve neşeyle kutlandığı gün olan Nevruz'un, aramızdaki sevgi ve kardeşlik bağlarını güçlendirmesini, kalıcı hale getirmesini diliyoruz.