Mısır'daki Terör Saldırısı İnsanlığa Karşı Suçtur, Şiddetle Kınıyoruz

26.11.2017 21:21

Mısır'daki Terör Saldırısı İnsanlığa Karşı Suçtur, Şiddetle Kınıyoruz

İslam inancı açısından açıktır ki, masum bir insanı öldürmek bütün insanlığı öldürmek gibidir; mabetlere saldırmak savaş suçudur. İslam inancının bu berrak anlayışı dururken cihad adı altında katliamlar yapmak koyu bir cehaletin veya derin bir ihanetin göstergesidir.

Bu açık gerçekliğe rağmen İslam ülkelerinde malesef terör gerilemiyor, bilakis artış gösteriyor. Özellikle yüreğimizi yakansa bu tablonun giderek ağırlaşmasına sebebiyet veren saldırıların, arkasında emperyal devletlerin istihbaratları olsa bile, İslam adına yapılıyor olması.

Biliyoruz ki bu sorunun çözümü İslam dünyasının kendi kök referanslarındadır; terörle küresel mücadele adı altında yürütülen ve terör örgütlerinin sayı ve etkinliğini artırmaktan başka bir şeyi amaçlamayan küresel emperyalizmin karanlık müdahalelerinde değil. Zira İslam dünyasında bu ağır tablonun oluşmasına neden olan öncelikle küresel sömürü sistemidir.

Nitekim, dünyada giderek daha fazla yaygınlaş(tırıl)an terör, artık küresel güçlerin bir müdahale ve dizayn aparatına dönüşmüş durumdadır. Terör, hedef ülkelerin siyasi aktör, sistem ve dengelerini değiştirmek, oraları müdahaleye hazır hale getirmek için emperyalizmin en yaygın biçimde kullandığı araç haline gelmiştir.

Dün olduğu gibi bugün de emperyal nüfuz ve paylaşım savaşları emperyalist devletlerin kendi topraklarından öte üçüncü ülkelerin topraklarında sürdürülmekte ve büyük yıkımlara neden olmaktadır. Ve maalesef ki bu tablonun zemini olan ülkeler bir zamanlar İslam medeniyetine beşiklik yapmış Müslüman ülkelerdir.

Bu ağır tablodan çıkmanın yolu İslam ülkelerinin bu sorunları çözmek için kardeşlik iklimini oluşturmalarından, kök referanslarıyla hareket etmelerinden, emperyal müdahalelere karşı çıkmalarından geçmektedir.

Bu vesileyle, Mısır’da yüzlerce kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olan terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Saldırıda yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.