Miraç Kandili, Bu Zor Günlerin Geçmesine Vesile Olsun

21.03.2020 19:06

Miraç Kandili, Bu Zor Günlerin Geçmesine Vesile Olsun

Miraç, Allah’ın sonsuzluğuna, büyüklüğüne ve birliğine yapılan en görkemli şahitliktir. Ve Miraç, insanın erdem yolculuğu, beşerilikten insaniliğe yükseliş hikayesidir. Bu gece, Peygamberler zincirinin son halkası, Nebiler Nebisi ve Resullar Resulu son peygamber Hz. Muhammed’in (S.A.V.) Yaradanın katına çıkıp, ümmetine müjdelerle döndüğü kutlu ve aydınlık bir kandildir.

Bu kutlu geceyi hakkıyla ihya edebilmeli, ümmetin, milletin huzuru ve güvenliği için dualar etmeliyiz. Unutmamak gerekir ki dua, Rahmet kapılarının açılmasına vesile olan, kardeşlik iklimini getiren, fitne ve nifakın yayılması için çaba sarf eden şer odaklarının da kabusu olan büyük bir nimettir.

İnsanların kurtuluşuna vesile olacak bu gecede, küçücük çocukların, nükleer silahlarla, misket bombalarıyla öldürülmesine; milyonlarca insanın yaşamak için evini, ülkesini terk etmesine sessiz kalan insanlığın, şimdi çaresi olmayan gözle görülmeyen bir virüs tarafından aciz bırakılışının düşünülmesi gereken bir gecenin içindeyiz. İnanıyoruz ki şuan bütün insanlığın kalbi yaşanan zulümlerin ve ölümlerin bitmesi için güzel dileklerde, dualarda bulunuyor. Bizde o güzel dileklerin buluştuğu, duaların kabul olduğu bu gecede insanlığın kurtuluşunu, çocukların ölmemesini, barış, huzur ve sağlık içinde insanların yaşamasını diliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle bu kutlu gecede gönüllerden edilen dualar sayesinde, ülkemizin ve dünyanın Corona Virüsü belasından kurtulmasını yüce Mevladan niyaz ediyoruz. Bütün Müslümanların Miraç kandilini tebrik ediyor, bu mübarek gecede Yüce Mevla’ya açılan ellerin ve yapılan duaların, bütün İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın yükselişine vesile olmasını, başta yakın çevremiz ile İsrâ ve Miraç mucizesinin cereyan ettiği kutsal topraklar olmak üzere bütün dünyada hak ihlallerinin sona ermesini, acı ve göz yaşının, umutsuzluğun yerini kalıcı bir huzur ve barışın almasını Cenab-ı Hak’tan diliyoruz.