Miraç Kandili Birlik ve Beraberliğimizin Yükselişine Vesile Olsun

13.04.2018 15:32

Miraç Kandili Birlik ve Beraberliğimizin Yükselişine Vesile Olsun

Miraç, Allah’ın sonsuzluğuna, büyüklüğüne ve birliğine yapılan en görkemli şahitliktir. Ve Miraç, insanın erdem yolculuğu, beşerilikten insaniliğe yükseliş hikayesidir. İsra ve Miraç; Sevgili Peygamberimizin (sas) önce Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya oradan da Yüce Mevla’nın sonsuz ayet ve kudretini müşahede etmek için semaya kadar uzanan içerisinde pek çok ilahi hikmet ve bereketi barındıran manevi bir yolculuktur. 

Bu kutlu geceyi hakkıyla ihya edebilmeli, ümmetin, milletin huzuru ve güvenliği için dualar etmeliyiz. Unutmamak gerekir ki dua, Rahmet kapılarının açılmasına vesile olan, kardeşlik iklimini getiren, fitne ve nifakın yayılması için çaba sarf eden şer odaklarının da kabusu olan büyük bir nimettir. Bu kutlu gecede Rabbimizden incinmiş kalpleri te’lif ederek birleştirmesini, hata ve günahlarımızı bağışlamasını diliyoruz. 

Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizde ve dünyada yaşayan bütün Müslümanların Miraç kandilini tebrik ediyor, bu mübarek gecede Yüce Mevla’ya açılan ellerin ve yapılan duaların, bütün İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın yükselişine vesile olmasını, başta yakın çevremiz ile İsrâ ve Miraç mucizesinin cereyan ettiği kutsal topraklar olmak üzere bütün dünyada hak ihlallerinin, işgallerin ve zulümlerin sona ermesini, acı ve göz yaşının, umutsuzluğun yerini kalıcı bir huzur ve barışın almasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz.