MEMUR-SEN'DEN KALKINMA BAKAN YILMAZ'A ZİYARET

13.05.2016 16:52

MEMUR-SEN'DEN KALKINMA BAKAN YILMAZ'A ZİYARET

Bakanlıkta gerçekleşen görüşmede, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Emin Esen ve Hacı Bayram Tonbul'a, Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, Büro Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Nihat Tunç ve Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Olgun da eşlik etti.

Bakan Yılmaz'a, 3.Dönem Toplu Sözleşme'de kazanıma dönüşmesi için üzerinde çalışma yapılması konusunda mutabakata varılan maddelere yönelik destek beklediklerini dile getiren Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, '31.01.2016 tarihine kadar sonuçlanması gereken KİT'lerde 399 sayılı KHK kapsamında görev yapan sözleşmeli personel pozisyonlarına ilişkin temel ücret gruplarının yeniden düzenlenmesi ile Havacılık Tazminatı oranlarının yeniden düzenlenmesi kapsamında, taslakların YPK'da bir an önce kabul edilmesi' , 'TÜİK'te çalışan 4/C'li personelin tam zamanlı olarak istihdam edilmesi', 'PTT'de çalışan dağıtıcıların temel ücret grubunun 2.gruba alınması' maddeleri için gereken düzenlemelerin ivedi olarak tamamlanıp yürürlüğe konulmasını beklediklerini belirtti.

Bakan Cevdet Yılmaz ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, heyete teşekkürlerini iletti. Daha demokratik bir Türkiye için STK'ları önemsediklerinin altını çizen Yılmaz, bu kapsamda Memur-Sen'in geliştirdiği fikir ve önerileri önemsediklerini belirtti. Yılmaz, bu anlamda Memur-Sen'e her türlü desteği verme konusunda hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR