MANİSA PTT KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

01.08.2015 20:31

MANİSA PTT KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

Manisa Birlik Haber-Sen Şube Başkanı Temel Çildaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın üyeleri için kokteyl düzenledi. Kokteyle PTT Başmüdürü Şerif Kaçmaz ve eşi, Memur-Sen Kadın Komisyonu Başkanı Mehtap Şirin de katıldı.

 

PTT’de düzenlenen etkinlikte konuşan Birlik Haber-Sen Şube Başkanı Temel Çildaş, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadınların haklarını aramak, çalıştıkları işin karşılığı ücreti alabilmek ve doğum izni talepleriyle başlattıkları mücadelenin yıldönümüdür. Bu mücadelenin 1857 yılında başladığını dikkate aldığımızda aradan geçen sürede fazla bir ilerlemenin olmadığı açıktır. Günümüzde kadınların uğradıkları eşitsizlik ve ayrımcılık halen devam etmekte, kadınların talepleri sürekli gündemdeki yerini korumaktadır. Her 8 Mart’ta, kadınların sorunları ve bu sorunların çözümüne yönelik talep ve önerileri kadın-erkek toplumun her kesimi tarafından dillendirilmekte ama köklü çözümler getirilmemektedir. Şiddet gören kadınların korunmasına yönelik atılan adımlar yenileriyle güçlendirilmeli, can emniyeti sağlanmalıdır.”dedi.

 

Memur-Sen Kadın Komisyonu Başkanı Mehtap Şirin, burada bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, “Her geçen gün kadın sorunlarının arttığı bir dünyada, sorunların çözümlerine yaklaştıkça sorunların derinleştiği bir zamandayız. Yıllardır kadına şiddete karşı, kadınların ekonomik özgürlük kazanmalarıyla ilgili, kadının başörtüsü özgürlüğü için mücadele ediyoruz. Bir nebze alınan önlemlerle, çıkarılan kanun ve yönetmeliklerle sorunun üstüne gidiliyor ancak henüz hiçbir sorun tam anlamıyla çözüme kavuşturulmuş değildir. Her gün güçlenen ve gücünün farkına varan kadına karşı tek çözümü cinayet zanneden erkeğin bulunduğu toplumda eğitim konusunun ne kadar önemli olduğunun hepimiz farkındayız ve eğitim konusunda somut adımlar atarak artık bu sorunu aşmalıyız" diyerek bütün kadınların Kadınlar Gününü kutladı.

 

Daha sonra hep birlikte pasta kestiler. Kokteyle katılan PTT personeli, kendilerini hatırladıkları için Manisa Birlik Haber-Sen Şube Başkanı Temel Çildaş ve PTT Başmüdürü Şerif Kaçmaz’a teşekkür ettiler.

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR