Kudüs Özgür Olana Dek Susmayacağız!

15.05.2018 12:50

Kudüs Özgür Olana Dek Susmayacağız!

Siyonist İsrail'in dün gerçekleştirdiği katliamlar ve ABD Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşınması, Türkiye genelinde gerçekleştirilen protestolarla kınandı. İstanbul'da Taksim'de, "İşgale Karşı Ses Ver" yürüyüşü gerçekleştirilirken, Ankara'da konsolosluk önünde toplanıldı, Samsun'da ise katliamlar yüksek sesle kınandı. Eylemlerde emperyalizm ve siyonizm aleyhine sloganlar atıldı, "Özgür Filistin'in yanındayız" iradesi gösterildi.

Yalçın: Kudüs, Direnişin Can Damarıdır

Samsun'da sivil toplum örgütleri Siyonist İsrail'in dün gerçekleştirdiği katliamlar ve ABD Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşınmasını protesto etti. Burada konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yaptığı açıklamada İslam dünyasına seslenerek, "Farkında değil misiniz ayağımızın altındaki toprak çekiliyor. Kudüs nefessiz kalırsa ümmet boğulur. Kudüs direnişin can damarıdır. Kardeşlerim Kudüs’ün kaderi ümmetin kaderidir. Zulme sessiz kalan şeytandır. Kudüs elbet özgürleşecektir" dedi.

Emperyal Düzen Yıkılacak

Ünlü şair Abdurrahim Karakoç’un dizelerinde geçen, “Gergin uykulardan, kör gecelerden Bir sabah gelecek kardan aydınlık. Adaletin, barışın, huzur ve refahın hakim olduğu yeni bir dünyanın doğuş sancıları çekiliyor” ifadelerini paylaşan Yalçın, “İnsanlık, emperyal zulüm düzeninin yıkılışının final sahnesine hazırlanıyor. Yıkılışı engellemek, final sahnesini erteletmek için çırpınan zavallılar var. Korkuyorlar. Telaşlanıyorlar. Yenilgiyi geciktirmek için kaosa, krize, çatışmaya ve yeni dünya savaşlarına zemin hazırlıyorlar. Kim mi bunlar? Bunlar, ‘Dünya, 5’ten büyüktür’ sözünü duyunca cinnet getirenler. Bunlar, barış denilince aklını yitiren, adalet denilince sinir krizi geçiren sömürgenler. Suriye’de tezgâhları yıkılıp, Ortadoğu’daki çarkları bozulunca dediler ki; Kudüs’ün işgalinin altında imza atıp Kutsallarına saldıralım. Bıçağı kemiklerine dayayalım. Sandılar ki; Müslümanlar inzivada. Söz söylemezler. Bir araya gelemezler. Ama işte görüyorlar ki; Sadece ümmet değil bütün insanlık ayakta. Bu sefer sadece Filistin değil bütün yerküre İntifadada. Bir imzayla Kudüs’ün tapusunu İsrail’e verebileceğine inanan bu ahmaklara, sadece ‘Hadi Ordan’ diyorum” diye konuştu.

Esen: Kudüs Siyonist İşgalden Kurtulana Kadar Durmayacağız

Siyonist İsrail'in dün gerçekleştirdiği katliamlar ve ABD Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşınması, aralarında Memur-Sen, İHH İnsani Yardım Vakfı, AGD ve Özgür-Der'in de bulunduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve emek hareketinin katılımıyla Taksim’de, “İşgale Karşı Ses Ver” yürüyüşle kınandı. Yürüyüşte konuşan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, “İnsanlığın ve ümmetin kalbi, İslam’ın ilk kıblesi olan Kudüs onurumuz, ortak davamızdır. Kudüs, dayanma noktamızın son sınırıdır. Kudüs Siyonist işgalden kurtulana kadar durmayacağız. Kudüs özgür olana kadar, susmayacağız” ifadelerini kullandı.

Filistin Direniyor

Esen, "Dünyanın en büyük güçleri Siyonist terör çetesini destekliyor. Filistin ise bütün yokluklara rağmen direniyor. Devasa bir hapishaneye dönüştürülmesine karşın Filistin direniyor. Kurşuna da, işkenceye de, hapse de direniyor. Bu iman oldukça Filistin düşmez, Kudüs ateşi sönmez, Aksa sevdası bitmez. Bugün biz burada, bu meydanda sadece ABD’nin karanlık planlarına karşı direnmiyoruz, biz burada aynı zamanda insanlığımızın, Müslümanlığımızın ve vicdanımızın imtihanını veriyoruz" şeklinde konuştu.

Esen, ABD ile Siyonizm Arasındaki İlişkiye Dikkat Çekti

ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararını hayata geçirmesi ABD’nin Siyonizm ve İsrail arasındaki ilişkiyi kanıtladığını söyleyen “Şaşırmıyoruz. Beklemediğimiz bir şey değil. Şeytanın görevi şeytanlığını yapmaktır. Şeytan’dan melek gibi davranmasını bekleyecek değiliz. Düşman kendisinden bekleneni yapıyor. Bizi üzen, kahreden, bizi şaşırtan, dizlerimizi kıran, sayısı 2 milyara yaklaşan ümmetin aymazlığı, sessizliği ve dağınıklığıdır” dedi.

Dik Duruş ve Direniş Sürmeli

Konuşmasında Siyonistlerin saldırıları ve hadsizliklerinin artmaya başladığını aktaran Esen, "Müslümanlar baktıkça, onlar Mescid-i Aksa’dan bir taş daha sökecekler. Biz bekledikçe onlar bir Filistinliyi daha şehid edecek, bir Kudüslüyü daha yurdundan edecek, Kudüs’ü tek bir Filistinli kalmayıncaya kadar Müslümansızlaştıracaklar. Aksa’yı yıktıklarında mitinglerin, eylemlerin, atacağımız sloganların hiçbir anlamı kalmayacak. Buradan İslam ülkelerine sesleniyorum. BM Genel Kurulundaki karar gösterdi ki; Biz ayağa kalkınca küresel zulüm şebekesi dağıldı. Dik duruş ve direniş sürdürülmelidir. O gün bu gündür. Bugün ayağa kalkmazsak yarın geç olur" ifadelerini kullandı.

Kudüs İnsanlığındır

Herkes sussa da kendilerinin susmayacağını vurgulayan Esen, küresel sisteme karşı gelmeye devam edeceklerini belirtti. Esen, "Ayağa kalkmaya, meydanları doldurmaya, 'Dünya 5’ten Büyüktür' diye haykırmaya devam edeceğiz. Siyonistler ve işbirlikçileri bilmiyorlar ki; Filistin bizler için sadece sıradan bir ülke, Kudüs bizim için sıradan bir şehir ve Aksa bizim için herhangi bir mescid değil. 'Kudüs insanlığındır, Kudüs İslam’ındır' Kudüs Bağımsız Filistin Devletinin başkentidir. Kudüs’ün Batısı da Doğusu da Filistin Devletinindir. Kudüs’ün ne bir parçası ne bütünü Siyonist çeteye terk edilemez, edilmeyecektir. O halde, Kudüs özgür olana kadar, Filistin işgalden kurtulana kadar, Aksa’nın feryadı son bulana Hanzala yüzünü dönene kadar Diyoruz ki: İnsanlığın ve ümmetin kalbi, İslam’ın ilk kıblesi olan Kudüs onurumuz, ortak davamızdır. Kudüs, dayanma noktamızın son sınırıdır. Kudüs Siyonist işgalden kurtulana kadar durmayacağız. Kudüs özgür olana kadar, susmayacağız. Kudüs’ten sonrası ancak öfkedir, direniştir, intifadadır. Bedeli ne olursa olsun, Kudüs özgürleşecek ve Siyonizm, İslam dünyasının kalbinden sökülüp atılacaktır. Emperyalizm yenilecek Kudüs direnişi kazanacaktır" diye konuştu.       

Sloganların atıldığı yürüyüşte siyonizm tel’in edildi, Filistin’in tüm insanlığın ortak vicdanı olduğu vurgulandı.

Ankara’da ise STK’lar katil İsrail konutu önünde biraraya geldiler. Burada açıklama yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Kır, Siyonizmi ve Emperyalizmi kınadı, tüm insanlığı Kudüs’e sahip çıkmaya davet etti.