KOCAELİ İL BAŞKANLIĞI

01.08.2015 20:31

KOCAELİ İL BAŞKANLIĞI

KOCAELİ PTT ÇALIŞANLARI EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET İSTEDİ

 

Birlik Haber-Sen Kocaeli Şube Başkanı Tacettin Mazlum ve sendika üyeleri Gebze PTT Merkez müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Şube Başkanı  Tacettin Mazlum ve Basın Yayın Sekreteri İsa Benli tarafından yapılan açıklamada, beklentilerine cevap vermeyen ve PTT personelinin mağduriyetine neden olan YPK Kararı çıktıktan sonra;  Sendikal anlamda üzerlerine düşeni yapıp PTT çalışanlarının hakkını arama adına; 3 Kasım ve 23 Kasım 2011 de Ankara Kızılay Meydanında Memur Sen Konfederasyonuna bağlı kardeş sendikalarla birlikte eylem yaparak YPK Kararını kabul etmediklerini belirtip yayınlanan YPK kararını yaktıklarını söledi.

 

İsa Benli tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi; “Biz üzerimize düşeni yapıp çalışanlarımızın hakkını her türlü platformda arama adına yukarıda sırası ile bahsettiğimiz eylemlerimize başladık. Bu eylemlerimiz mağdur olan PTT çalışanlarının mağduriyeti giderilip EK YPK Kararı çıkana kadarda devam edecektir.

 

Yağmur, çamur, kar, kış demeden sokakları arşınlayan Posta dağıtıcısı, hastalık nedir bilmeden kişisel ihtiyaçlarını bile iş yoğunluğundan karşılayamayan gişe memuru, dağlarda yollarda gece gündüz demeden çalışan teknik personel ve PTT Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan bütün çalışanlar bu yapılan haksızlığa reva görülmemelidir.

 

YPK Kararı  ve 666 sayılı KHK için aylardır şişirilen balonu burada patlatıp PTT çalışanı arkadaşlarımızın EK YPK kararı çıkarılıp hakları alınana kadar eylemlerimizin artarak devam edeceğinin bilinmesini istiyoruz dedi.

 

Sendika üyeleri yapılan basın açıklamasının ardından işyerlerine geri dönerek işbaşı yaptılar.