İSTANBUL 15 NO’LU ŞUBEMİZİN ÜYELERİ İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

15.06.2016 13:27

İSTANBUL 15 NO’LU ŞUBEMİZİN ÜYELERİ İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

Birlik Haber-Sen İstanbul Avrupa Yakası 15 No’lu Şube Başkanı Cengiz Şişman ve Yönetim Kurulu Üyelerinin düzenlediği iftar programına Genel Başkanımız Ömer Budak, Genel Başkan Vekilimiz Gürbüz İnaltekin, Genel Başkan Yardımcımız Cengiz Bekar, İstanbul Avrupa Yakası Başmüdürü Selahattin Ekinci, Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Durali Baki, Genç Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Mustafa Yılmaz, İstanbul Anadolu Yakası 3 No’lu Şube Başkanı Halil İbrahim Derim ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İstanbul Avrupa Yakası 2 No’lu Şube Başkanı Mehmet Direkçi ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kocaeli Şube Başkanı Tacettin Mazlum, İstanbul Avrupa Yakası 15 No’lu Şube Onursal Başkanı Mehmet Ural, PTT A.Ş. Başmüfettiş Fatih Atılgan, Başmüdür Yardımcıları Remzi Durmuşoğlu ,Mustafa Telat Akalın,Halit Çalkaya,Metin Tamturk,Hulusi Özel,Bahtiyar Özcan, PTT A.Ş. İstanbul Merkez Müdürleri, İşyeri Temsilcilerimiz, çok sayıda Birlik Haber-Sen üyesi, davetli ve misafir katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan ve oldukça yoğun bir katılımla gerçekleşen programda konuşan Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Ramazan’ın başının rahmet, ortasının mağfiret, sonunun ise cehennemden kurtuluş olduğunu hatırlatarak, davetlilerin 11 ayın sultanı olan Ramazan ayını kutladı.

Birlik Haber-Sen’in tarihi zaferlere imza atmaya devam ettiğini söyleyen Budak, “Bu kutlu yolda 5. Yetki yılımızı 15 bin 976 üye ile kutluyoruz. Bu yola çıkarken zorluklara, hizmet kolumuzda çalışanların dertlerine ve sıkıntılarına talip olduk. Sevgi ve hoşgörüyü temel alarak anlatmaktan vazgeçmedik. Ülkemizin dört bir tarafında gitmedik yer, çalmadık kapı bırakmadık. Rabbimize hamdolsun ki mübarek ramazan gününde bizleri sizlerle buluşturdu ve bu kutlu zaferi bu güzel kalabalık karşısında anlatma imkanı bulduk. Birlik Haber-Sen’imize yetki dolu yıllar diliyorum.’’ şeklinde konuştu.

Dünyada Müslümanlara yönelik yapılan zulümlere dikkat çeken Genel Başkan Budak, “Bazı ülkelerde farz olan oruç ve namaz ibadetlerine yasaklar getirerek inanç özgürlüğüne müdahale ediyor. Müdahale etmekle de kalmıyor dünyanın gözü önünde soykırım yapıyor. Müslümanlara çeşitli işkenceler yapılarak öldürüyorlar. Dünya ise buna sessiz kalıyor. Aynı zamanda dünyanın çeşitli bölgelerinde Müslüman coğrafyaları türlü türlü zalimlikler ile karşı karşıya. Biz Memur-Sen ve Birlik Haber-Sen olarak bu zulme sessiz kalamayız. Yaptığımız eylemlerle bu vahşeti üç maymunu oynayan dünyaya duyurmaya çalışıyoruz” dedi.

Örgütlenmenin önemine değinen Budak, “Konfederasyonumuzun Kurucu Genel Başkanı Merhum Mehmet Akif İnan’ın belirttiği gibi Medeni insan örgütlü insandır. Hak aramasını bilen insandır. Her değer sahibi, her inanan insan, düşüncelerini hayata hâkim kılmak istiyorsa mutlaka örgütlü mücadeleye katılmalıdır. Bunun için Birlik Haber-Sen olarak adımıza münhasır bir şekildi örgütlenip haklarımızın iyileşmesi için mücadele vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Programın açılış konuşmasını yapan İstanbul Avrupa Yakası 15 No’lu Şube Başkanı Cengiz Şişman ise programa iştirak eden katılımcılara, katılımlarından dolayı teşekkür etti. Müslüman coğrafyasında yaşanan zulümlerin bir an önce bitmesi için dua istedi. Şişman, Ramazanın başının rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden kurtuluş olduğuna dikkat çekerek bu ramazanın bütün Müslümanların kurtuluşu olması temennisinde bulundu.

Sıcak bir ortamda gerçekleşen iftar programında yemekler yenildikten sonra çaylar içildi ve hatıra fotoğrafları çekilerek sohbet edildi.