ILO Avrupa Bölge Toplantısı Tamamlandı

05.10.2017 16:23

ILO Avrupa Bölge Toplantısı Tamamlandı

2 Ekim’de Türkiye ev sahipliğinde başlayan ILO 10.Avrupa Bölge Toplantısı, yayımlanan, ‘Yüzyıl İçin İstanbul Girişimi: Avrupa ve Orta Asya’da Güçlü ve Sorumlu Sosyal Ortaklık İçin İnsana Yaraşır İşin Geleceği’ bildirisiyle tamamlandı.

Program, mutat olduğu üzere, hükümetler, çalışanlar ve işverenler gruplarının istişare toplantılarıyla başladı.

iloson3

Daha sonra genel kurula geçilerek bildiri üzerine konuşmalar gerçekleştirildi. Kurulda ülkelerin Çalışma Bakanları, değerlendirmelerde bulunarak, gerçekleştirilen bölge toplantısı hakkında görüşlerini beyan etti.

iloson1

Türkiye hükümetini temsilen bir konuşma gerçekleştiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, değişen iş koşullarına değindi.

Türkiye’nin 15 Temmuz sürecinden geçtiğini hatırlatan Bakan Sarıeroğlu, “FETÖ ile mücadele konusunda tüm Avrupa ülkelerinden de destek bekliyoruz” diye konuştu.

iloson2

Böylelikle dört yılda bir düzenlenen ILO Bölge Toplantılarının 10’uncusu, İstanbul’da, ‘Yüzyıl İçin İstanbul Girişimi: Avrupa ve Orta Asya’da Güçlü ve Sorumlu Sosyal Ortaklık İçin İnsana Yaraşır İşin Geleceği’ bildirisiyle tamamlanmış oldu.

iloson4

Program boyunca genel kurul ve diğer oturumlarda, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın yanı sıra, Memur-Sen Yönetim Kurulu üyeleri, Memur-Sen’e bağlı sendikaların genel başkanları, Kadınlar Komisyonunun genel başkanı, danışmanlar, avukatlar, dış ilişkiler birimi uzmanları ve basın çalışanları da Memur-Sen adına katılımcı olarak yer aldı.