İHS’lilerin Fazla Mesailerini Mahkemeye Taşıdık

05.12.2018 18:44

İHS’lilerin Fazla Mesailerini Mahkemeye Taşıdık

Yıllık izin, mazeret izni, sıhhi izinler ve sendikal izinler çalışanlara kanunen tanınmış haklardır. Çalışan personel bu hakları kullanırken çalışma saatlerinin ücretlerini almaları gerekmektedir. Söz konusu izinlerin kullanımı halinde personelin bu süreleri iş başında geçen süreler olarak hesaplanması,  haftalık 40 saatin hesaplanmasında dikkate alınması ve personele ait fazla çalışma ücretlerinin eksiksiz ödenmesi kaçınılmaz bir gerçektir. Birlik Haber-Sen olarak konuyu her platformda dile getirmiş, yazılı dilekçemizi PTT A.Ş. Genel Müdürlüğüne iletmiş ve Türkiye genelinde gerçekleştirdiğimiz basın açıklamaları ile bu kararın geri çekilmesi gerektiğini vurgulamıştık.

PTT A.Ş. Genel Müdürlüğünün fazla çalışma saati hesaplama tebliği konusundaki kararına karşı çıktığımızın vurgusunu her mecrada yapmamıza rağmen mağduriyetlerin giderilmemesi kurum çalışanlarını derinden etkilemiştir. Birlik Haber-Sen olarak bizler de konuyu adli mercilere iletmiş bulunmaktayız.

Mağduriyetlerin yaşanmaması adına PTT A.Ş. Genel Müdürlüğüne yazdığımız yazı ve Danıştay 12. Daire Başkanlığı’na sunduğumuz dava dilekçesi ektedir.

Bu aşamadan sonra gerçekleşecek gelişmelerin siz üyelerimize bilgisinin paylaşılacağının bilinmesini ister, tüm üyelerimize selam ve saygılarımızı sunarız.