HERKES SAĞDUYULU OLMALI

01.08.2015 20:31

HERKES SAĞDUYULU OLMALI

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Taksim Gezi Parkı'nda yaşananlara ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Hatay'da barış sürecini sabote etmek isteyenler başarılı olamayınca Taksim Gezi Parkı provakasyonunu gerçekleştirdi. Herkes sağduyulu olmalı. Kimsenin Türkiye'yi bir kaos ülkesi gibi göstermeye hakkı yoktur" dedi.

 

Akil insanlar heyeti üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgin ile Amasya'da sivil toplum kuruluşlarının yer aldıkları kahvaltıya katılan Gündoğdu, bir gazetecinin sorusu üzerinde Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara ilişkin değerlendirmede bulundu. Gündoğdu, "Eğer konu ağaçları sevmekse ağaç sevenleri ağaca zarar verilecek mi diye proje sahiplerini dinlemeye davet ediyorum. Proje sahiplerini de eğer oraya AVM yapmayacaklar ve ağaçlarını yerini değiştirerek daha güzelleştireceklerse projelerini daha iyi anlatmaya davet ediyorum. Ama görünen o projeyle tarihi korumak isteyenle gerçekten ağaçları sevdiği için orada olanların dışında burada provoke etmek isteyenler var. Provokatörler var. Bu provokatörlere karşı uyanık olmak lazım. Emniyetin orantısız güç kullanmaması lazım. Medyaya istediğimiz kadarıyla yansıyan görüntüler hoş değil. Tarafların birbirini oturup dinlemeleri, birbirlerini tahrik edecek durumlardan kaçınmaları lazım. Ben buradan insanlarımızı, umurlarında ağaç olmayan, kafalarında iyiye yönelik proje olmayan, art niyetli kişilerin oyununa gelmemeye davet ediyorum" diye konuştu.

 

"Bu süreçte bütün ötekiler beriki olacağı bir fırsatı yakaladık"


Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, çözüm sürecini Türkiye için çok önemsediğini belirterek, "Bu süreçte bütün ötekiler beriki olacağı bir fırsatı yakaladık. Kürtler Cumhurbaşkanı bile olabildiler ama Kürt olamadılar. Onlarca yıl Kürt olmaları yasaklandı. Başörtülüler de Cumhurbaşkanı eşi bile olabildiler ama birey olamadılar. Eğitim hakları çalışma hakları, siyaset hakları kılık kıyafet yönetmeliği ile gasp edildi. Şimdi yeni metafor daha önce var olan 'devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğü' diye başlayan, merkezinde kutsal devleti alan ama genellikle bu derin devlet, bürokratik devlet, oligarşik devlet olan derbeci devlet olan Kenan Paşa'nın darbeleri olgunlaştırmak için "bir soldan bir sağdan astık" dediği vesayetçi devlet yerine yeni metefor milletin ülkesi ve devleti ile bölünmez bütünlüğü. Evet esas olan millettir, insandır." diye konuştu.

 

Bu milletin vatanın bölünmez bütünlüğünden taviz verme gibi bir düşüncesinin asla olamayacağını vurgulayan, Gündoğdu, şunları söyledi:

 

"İstiklal Marşı bu milletin mutabakat metnidir. Bayrağımız Türkün de Kürdün de kanını temsil eder. Dün Çanakkale'de ölmemiz Kurtuluş Savaşı'nda ölmemiz bedel ödememiz gerekiyordu. Bu gün yaşamamız oyun kurucu olmamız, dünya mazlumlarının sözcülüğünü daha güçlü yapmamız gerekiyor. O zaman bu süreci dün devletin değişik organlarının kategorize ederek öteki ilan ettiği hor gördüğü bütün kesimlerini hoş görme süreci olarak devlet ve millet arasındaki mevzuatı insan merkezli ve insan onurunu esas alan bir anayasaya geçmek olarak algılamamız lazım."

 

Ağrı'da yaptığı konuşmasının arkasında olduğuna kaydeden Gündoğdu, "Ağrıda yaptığım konuşmada yansıtılan cümleler bana aittir. Baş tarafında da hiç bir şey önermeyip kasıtlı olarak karşı olanların dün bir taraftan öldürerek öldürmeyi geçim kaynağı edinenler, öbür taraftan da şehit cenazelerini istismarı geçim kaynağı edinenler olduğu ikliminden kurtulduk. Şehit cenazesi gelmiyor. Şimdi insanlar, çobanlar, hayvanlar yaylaya çıkacağı için hayvanlar herkes Bayram ediyor diye sürecin pozitif bir bakışı vardır. Doğrudan kimseye bir hakaret söz konusu değildir" diye konuştu.

 

Büyük Amasya Oteli'nde kahvaltının söyleşi bölümüne Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ile Memur-Sen Amasya İl Başkanı Şahin Gümüş de katıldı.

 

4B Ve 4c'liler Kadro Müjdesi Bekliyor

 

Çorum'da Sivil Toplum Kuruluşları ile biraraya gelen Memur-Sen Genel Başkanı ve Akil İnsanlar Grubu Karadeniz Üyesi Ahmet Gündoğdu, hükümete çağrıda bulunarak sözleşmeli çalışanlara verilecek kadronun Haziran ayı içersinde sonuçlandırılmasını istedi. Gündoğdu, "Konfederasyonumuzun sözleşmeli personel istihdamına son verilmesi, mevcut sözleşmeli personelin tamamının kadroya geçirilmesi ve kamuda sadece kadrolu personel istihdam edilmesi yönündeki talebimizi yineliyoruz" dedi.

 

Gündoğdu, "Ancak, başta yerel yönetimlerde (belediye ve il özel idarelerinde) görev yapan sözleşmeli personel olmak üzere TRT, Gençlik ve Spor Bakanlığı olmak üzere bazı kurum ve kuruluşlardaki sözleşmeli personelin 652 sayılı KHK kapsamına alınmaması nedeniyle, sözleşmeli personelin kadroya geçişine ilişkin talep ve beklentiler tam olarak karşılanmamıştı. Diğer taraftan, TÜİK bünyesinde 4/C kapsamında istihdam edilen geçici personel ile diğer kurum ve kuruluşlardaki 4/C statüsündeki kamu görevlilerinin kadroya geçirilmesine yönelik talep ve beklentilerle ilgili olarak ise somut hiçbir adım atılmamıştır. " şeklinde konuştu.

 

Amasya'nın Suluova İlçesinde Memur-Sen üyeleriyle biraraya gelen Gündoğdu, çözüm sürecini anlattı. Programa Beledi Başkanı Mahmut Boz da katıldı. Boz, çözüme bütün millet olarak destek verdiklerini söyledi.

 



 

 

 

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR