HEP DESTEK TAM DESTEK

01.08.2015 20:31

HEP DESTEK TAM DESTEK

Memur-Sen tarafından başlatılan 'Özgürlük İçin 10 Milyon İmza’ kampanyası kapsamında Ankara’daki üçüncü stand; Diyanet-Sen,Birlik Haber-Sen, Toç Bir-Sen, Bem Bir-Sen ve Büro Memur-Sen tarafından Ulus Meydanı'nda açıldı.  Açılış programına eski Devlet Bakanı Hasan Celal Güzel, Türkiye Yazarlar Birliği adına Ahmet Fidan, Başkent Kadın Platformu Eş Başkanı Berrin Sönmez, İLK-DER Başkan Yardımcısı Hediye Kılıç ile Milli Türk Talebe Birliği Başkan Yardımcısı Salih Yıldız katılarak, kampanyaya destek verdi.


Başkentlilerin yoğun ilgi gösterdiği imza standının açılışında farklı renklerdeki güvercinler, kampanyanın simgesi olarak uçuruldu.


Açılışta basın bildirisini okuyan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bayraktutar, kamu çalışanlarının kıyafetleri üzerinden Türkiye’ye darbe dönemi geleneklerinin dayatıldığını vurguladı. Bayraktutar şöyle devam etti: “Darbe dönemlerinin ürünü olan ve kamu çalışanlarının kıyafetini seçme özgürlüğünü elinden alan Kılık Kıyafet Yönetmeliği, hak ve özgürlükleri, evrensel ilkeleri yıllardan beri ayaklar altına almıştır. Özellikle kamuda kadın çalışanların inancının gereği kullandıkları başörtülerine karşı anlamsız bir devlet düşmanlığı üretilmiştir. Memur-Sen olarak hak ve özgürlükler konusunda sadece kamuda değil, toplumun her kesiminde, her alanında tam ve ileri demokrasi istiyoruz.”


Eski Devlet Bakanı Hasan Celal Güzel de Memur-Sen tarafından başlatılan kampanyayı sonuna kadar desteklediğini belirterek, “İnsanın beyninin içine değil, dışına bakan bu totaliter, faşist, komünist rejim uygulamaları artık son bulmalıdır” dedi. Güzel şunları kaydetti: “Geçmiş dönemde darbeciler, militaristler, devlete hâkim olduğu için özgürlükler kısıtlanmıştı. Son 10 yılda iktidar partisi, kapatılmak uğuruna da olsa demokratik, iyi niyetli bir şekilde bu olaya yaklaştı ve büyük mücadele verdi.”


Ulus Heykel Meydan’ındaki standın açılışına Memur-Sen Genel Başkanvekili Günay Kaya, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kaytan, Birlik Haber-Sen Genel Başkan Yardımcısı Gürbüz İnaltekin, Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen ile Bem-Bir-Ben ve Büro Memur-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR