Genel Başkan Budak, Erzurum’da İftar Programına Katıldı

07.06.2018 16:14

Genel Başkan Budak, Erzurum’da İftar Programına Katıldı

Memur-Sen Erzurum İl Başkanlığının düzenlediği iftar programı Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak’ın yanı sıra; Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Memur-Sen İl Temsilcisi Abdullah Duman, birçok STK temsilcisi ve çok sayıda misafirin katılımı ile gerçekleştirildi.

Memur-Sen Erzurum teşkilatına konuşan Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak; “Aff ve mağfiret, Kur’an ve ibadet ayı Ramazan’da bizleri bir araya getiren Rabbimize ham ediyorum. Yetkide İstikrar temalı teşkilat buluşmamızı tertip eden, bugün buraya bir ve beraber olmaya gelen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Memur-Sen’in bu yıl elde ettiği başarıyı kutlayan Budak, konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Memur-Sen, kamu görevlileri sendikacılığında 10 yıldır kesintisiz yetkili konfederasyon, üye sendikalarımız bütün hizmet kollarında yetkili sendikadır. Bu, Memur-Sen açısından yetkide istikrardır. Bu, emekçilerin gözünde itibar, Memur-Senliler için iftihardır.”

Budak: “Ümmetin, milletin, Türkiye’nin yanında duruyoruz.”

1 milyon üye ile tüm rekorları alt üst ettiklerini dile getiren Budak: “Memur-Sen; sendikal alandaki prangaları kırarak, engelleri aşarak Türkiye’de sendikal tarihin akışını, kamu görevlilerinin sendikacılığa bakışını değiştirdi. Sendikal vesayet kadar siyasal vesayetle de mücadele ettik” ifadelerine yer veren Genel Başkan Budak, Biz, dün olduğu gibi bugün de; 1 milyon üyemizle herhangi bir partinin değil ümmetin, milletin, Türkiye’nin yanında duruyoruz.”

Yaklaşan seçim sürecinde değerlendirmelerde bulunan Budak, Memur-Sen’in Türkiye’ye karşı tuzakların, tezgahların, saldırıların karşısında bir dalgakıran olduğunu vurguladı. Genel Başkan Budak; “Bizim için belli konular siyaset üstüdür. Siyasi rekabet ve yarış adına; 15 Temmuz darbesinde şüphe uyandırılması, FETÖ ve PKK’nın masumlaştırılması, milletin 15 Temmuz şahlanışının bulandırılması, milli güvenlikle ilgili konuların sulandırılması, Bu millete, bu ülkeye ihanettir. Bu meseleler bütün siyasi mülahazaların üzerinde kırmızıçizgimizdir. Biz kırmızıçizgilerimizle savaşanlarla değil, istikamet çizgisinde buluşanlarla Yol yürür, yoldaş oluruz. Biz siyasetin değil hakikatin, İkbalin değil istikbalin peşindeyiz.”

Milletin bekası için milletin yanında savaş verdiklerini dile getiren Genel Başkan Budak; “24 Haziran'da milletle ihtilafı olanlara karşı, milletle ittifak kuranları zalime yoldaş olanlara karşı mazluma kardeş olanları, müstekbirlerle değil mustazaflarla saf tutanları tercih edeceğiz. Bizimle aynı ufka, aynı geleceğe bakan, aynı istikamette yol alanlarla yürüyeceğiz. 1 milyonu aşan üyemizle Yeni Türkiye’nin dinamik gücü olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Duman: “1 milyon üyeyi aşarak Türkiye’nin en büyük emek örgütü olduk.”

Programın açılış konuşmasını yapan Memur-Sen Erzurum İl Temsilcisi Abdullah Duman, misafirlerin ramazan ayını kutladı. Sivil Toplum Kuruluşu olarak Memur-Sen’in ülke ve dünya genelinde önemine değinen Duman; “Memur-Sen; dünya görüşleri ne olursa olsun kamu görevlilerini bünyesinde barındıran,  Memur-Sen aziz milletimizin birlik ve beraberliğine kast edenlere karşı mücadele eden öncü bir sendikadır. Memur-Sen; İslam coğrafyasında süren savaşlara ve acılara ses çıkarma cesaretini göstermiş ve yardım elini uzatmış bir sendikadır. Bugün camia olarak birlik beraberliğe daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bir önemdeyiz. 1 milyon üyeyi aşarak Türkiye’nin en büyük emek örgütü olduk. Birlik ve beraberliğe olan inancımızı perçinledik. Bizler daha güçlü bir Memur-Sen olarak mazlumun ve emekçinin hakkını savunmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR