GENÇLERE ÖNEM VERMEYEN TOPLUMLAR GELİŞME KAYDEDEMEZ

01.08.2015 20:31

GENÇLERE ÖNEM VERMEYEN TOPLUMLAR GELİŞME KAYDEDEMEZ

Genç Memur-Sen tarafından düzenlenen ‘Medeniyet Davamız ve Gençlik’ konulu konferansa Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Şinasi Gülcüoğlu ve yönetim kurulu üyeleri,Konfederasyona bağlı sendika başkanları ile çok sayıda Genç Memur-Sen üyesi  katıldı.

 

Konferansa konuşmacı olarak katılan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, gençliğe gereken önemi vermeyen bir toplumun gerçek anlamda gelişme kaydedemeyeceğini vurguladı. Gündoğdu, “Gençlere önem vermeyen, onlara özgüven aşılamayan ve üretim yapabilmeleri için gereken imkânı sağlamayan toplumlar, hayatın hiçbir alanında gelişme kaydedemez” tespitini yaptı.

 

Gençliğin önemine dikkat çeken Gündoğdu, çağın gelişmelerini yakından takip eden, her alanda üretebilen ve bunu yaparken de değerlerinden taviz vermeyen bir nesil arzuladıklarını belirtti. Genç Memur-Sen’in bu anlayıştan olan gençlerden oluştuğunu ifade eden Gündoğdu; geleceği görebilen, merhametli ve cesur bir gençlikle Türkiye’nin lider ülke sürecini, hızlı bir şekilde tamamlayacağını vurguladı.  Memur-Sen’in Türkiye’nin hem demokrasi hem de toplumsal diğer alanlarda gelişme kat etmesi için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdiğine dikkat çeken Gündoğdu, bu kapsamda Genç Memur-Sen’i kurduklarını anlattı. Genç Memur-Sen ile bütün gençlere ulaşmayı hedeflendiklerini ifade eden Gündoğdu, bu amaç doğrultusunda bütün imkânlarını seferber etmeye hazır olduklarını söyledi. Gündoğdu şunları kaydetti: “Milli, manevi ve insani vasıflar ekseninde bir araya gelen, kültür ve medeniyet değerlerine sahip çıkan, onları geleceğe taşıyan bir gençlik idealimiz var. Kuruluşundan bu yana milletin hissiyatının tercümanlığını yapan, milletin değerleri için gözünü hiçbir şeyden sakınmayan Memur-Sen, geleceğin kurgulayıcıları gençlere gereken önemi veriyor. Gençlik için bütün imkânlarımızı seferber edip, hiçbir fedakarlıktan geri durmayacağızı herkesin bilmesini istiyorum.”  

 

BATI MEDENİYETİ İKİYÜZLÜ

 

Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, gündemdeki konular hakkında değerlendirme yaptıktan sonra medeniyet ve gençlik kavramları üzerinden ‘Medeniyet Davamız ve Gençlik’ konulu konferans verdi. Batının, kendisi dışında kalan bütün insanlara değer vermediğini, menfaatlerini herşeyin üzerinde tuttuğunu belirten Gündoğdu, bu tutumu nedeniyle batının ikiyüzlü olduğunun altını çizdi. Sözde medeni görünenlerin, kendileri dışında kalanlara yaşmak hakkı tanımadıklarını belirten Gündoğdu, “Kendileri dışında kalanlara yaşam hakkı tanımayan, sömürüyü kendilerine şiar edinen ve menfaatlerini insanlık değerleri üzerinden tutan bir anlayışın savucusu olan batı, aleni bir şekilde iki yüzlü olduğunu ortaya koyuyor” diye konuştu. Mehmet Akif Ersoy’un batı medeniyeti için ‘ikiyüzlü’ dediğini hatırlatan Gündoğdu, “Yüzüne sevimli bir maske takan batı, yıllarca diğer milletlere karşı şirin gözüktü. Bu maske Çanakkale Savaşları’nda yırtıldı ve gerçek yüzleri ortaya çıktı” dedi.

 

 

MEDENİYET DEĞERLERİMİZİN TEMELİNDE İNSAN VAR

 

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen’in Kurucu Genel Başkanı merhum Mehmet Akif İnan’ın batının teknolojisine, okur-yazarlığına karşı olmadığını anlatan Gündoğdu, “İnan, materyalist düşüncelerine karşı ‘uyanık olma’ çağrısı yapmıştır” dedi. Anadolu insanın medeniyet anlayışının temelinde yaşatma ideali olduğuna dikkat çeken Gündoğdu, batının medeniyet anlayışında ise öldürmenin esas olduğunu söyledi. Gündoğdu, “Biz ‘bir insanın ölümü kainatın ölümü, bir insanın kurtuluşu kainatın kurtuluşudur’ anlayışının temsilcileriyiz” diye konuştu.

 

BATI DÜŞMANSIZ AYAKTA DURAMAZ!

 

Batı medeniyetinin korkular üzerine inşa edildiğini söyleyen Gündoğdu, batının asla düşmansız ayakta duramayacağını vurguladı.  Batının medeniyet anlayışının, insanlık değerlerinden uzak bir bakış açısıyla yapılandırıldığını söyleyen Gündoğdu, “Düşman sayesinde ayakta kalıp, korkuyla iktidarlarını güçlendiriyorlar” dedi.  Bir zamanlar Türkiye’de benzer bir durumun yaşandığını vurgulayan Gündoğdu, darbecilerin milli iradeyi yok sayarak millete rağmen politikalar izlediklerini hatırlattı. Darbeler vasıtasıyla milletin adeta dövüldüğünü ifade eden Gündoğdu, “Millet egemenliğinin TBMM aracılığıyla yürütüleceği ifadesi bile 60 darbesi ve 61 darbe anayasasıyla ‘belli organlar eliyle kullanılır’ diye değiştirildi. Hukukun üstünlüğü değil, üstünlerin hukuku egemen oldu” tespitini yaptı.

 

GENÇLER İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

 

Genç Memur-Sen Başkanı Eyüp Beyhan ise bir ülkenin en önemli güç kaynağının gençlik olduğunu belirterek, “Bu cevherlerin milli ve manevi değerlerler işlenip, ülkenin geleceği olması adına üzeremizi düşeni yapacağız” dedi. Genç Memur-Sen sayesinde Türkiye’nin en ücra köşesindeki gençlere ulaşmayı hedeflediklerini anlatan Beyhan şunları kaydetti: “Genç-Memur-Sen, faaliyetleriyle taze bir fidan gibi yeşerecektir. İnancım odur ki bu fidanlar kısa sürede kocaman ormana dönecektir. Bu oluşumda, nezaket, edep, kültür, teknoloji, ilim vardır. Fazilet vardır, erdemlilik vardır, hak ve adalet vardır. Samimiyet vardır, sadakat ve vefa vardır. Kardeşlik vardır, dostluk vardır burada. Bu ormanın daha gür olması için burada bulunan tüm kardeşlerime ve sizin aracılığınızla duyacak olan kardeşlerime diyorum ki bu hizmete bu yolculuğa beraber revan olalım.” Beyhan daha sonra Genç Memur-Sen’in kuruluş süreci ve illerdeki örgütlenme aşaması hakkında katılımcılara bilgi verdi.

 

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle açılışı yapılan programda, Genç Memur-Senlilerin şiir dinletileri katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

 

Programın sonunda Genç Memur-Sen Başkanı Eyüp Beyhan, günün anısına Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’ya çiçek takdim etti.

 

Yoğun katılımın olduğu konferansa; Memur-Sen Genel Başkan Yardımcılarından Hacı Bayram Tonbul, Ahmet Kaytan, Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, Eğitim Bir-Sen Genel Başkanvekili Ahmet Özer, Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Berrin Kazancı, Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Elvan Uğurlu, Büro Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Arife Topçuoğlu, SGK Yönetim Kurulu Üyesi Halit Ortaköy ile çok sayıda Genç Memur-Sen üyesi katıldı.

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR