DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI’NA

01.08.2015 20:31

DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI’NA

MEMUR-SEN, TOPLU SÖZLEŞME TALEPLERİNİ DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI’NA SUNDU

 

Memur-Sen Toplu Sözleşme ve Mevzuat Sekreteri Hacı Bayram Tonbul ve hizmet kollarında yetkili sendikaların genel başkanları milyonlarca memur ve memur emeklisinin merakla beklediği ilk toplu sözleşme tekliflerini yazılı olarak Devlet Personel Başkanlığı’na sundu. Böylece bu yıl ilk kez yapılacak toplu sözleşme süreci resmen başladı. Hacı Bayram Tonbul teklif paketini sunmadan önce basın mensuplarına açıklama yaptı. Toplu sözleşmeye ilişkin taleplerinin bir kısmını daha önce kamuoyuyla paylaştıklarını belirten Tonbul,  “Tekliflerimizle ilgili hem kamuoyundan hem de kamu görevlilerinden ve emeklilerinden olumlu geri bildirimler oldu” dedi.

 

Hacı Bayram Tonbul, toplu sözleşme tekliflerinin gerçekçi, kamu görevlilerinin beklentilerine cevap veren ve ekonominin şartlarıyla uyumlu olduğunun söyledi. Sözleşme öncesi bazı bakanların Memur-Sen’in zam oranıyla ilgili “Afakî, ayağı yere basmayan, bütçe gerçekleriyle bağdaşmayan” şeklindeki değerlendirmelerini hatırlatan Tonbul, şöyle devam etti:  “Toplu sözleşme masasına oturmadan önce yapılan bu tür açıklamalar iyi niyeti göstermediği gibi Türkiye’nin 2023 vizyonuyla da bağdaşmıyor. Buradan hükümeti ve kamu işverenini uyarıyoruz. Toplu sözleşmeler başlamadan kamu görevlilerinin moralini bozacak,  kamuoyunu gerecek açıklamalardan vazgeçin. Masaya oturmadan aba altında sopa gösterme politikalarını kabul etmiyoruz.  Kamu Görevlileri Hakem Kurulu üzerinde baskı oluşturmaya yönelik ifadeleri doğru bulmuyoruz.  Kamu İşverenini kamuoyunu germeye ve kamu görevlilerinin moralini bozmaya yönelik açıklamalar yapmaktan vazgeçmeye çağırıyoruz. Aksi takdirde meydanlara ineriz.” 

 

İŞVERENE TEŞVİK KAMU ÇALIŞANINA KITLIK!

 

Türkiye’nin 2023 vizyonunu yakalamak ve cari açığını kapatmak için sermayeye yönelik teşvikler yapıldığını ifade eden Tonbul, hükümetin aynı tutumu memurlardan esirgediğini belirtti. Tonbul şu tespiti yaptı: “Kamu görevlilerinin maaş zammı söz konusu olunca ‘kaynak kıtlığından’ ve ‘borçlanmadan’  söz ediliyor. Son açıklanan teşvik paketiyle işverenlere KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti,  vergi indirimi, sigorta primi, işveren hissesi desteği,  yatırım yeri tahsisi, faiz desteği, KDV iadesi desteği ve katsısı verilmedi. Helali hoş olsun, gözümüz yok. Ancak işverene var, memura yok denilirse orada kavga çıkar. Memur-Sen olarak, kamu görevlileri ve emeklilerine yönelik teşvik paketi açıklanmasını istiyoruz.”

 

Toplu sözleşme tekliflerinin kamu görevlilerine yönelik teşvik paketi niteliği taşıdığını belirten Tonbul, tekliflerinin memurların moralini yükseltecek bir toplu sözleşme paketi olduğunu kaydetti. Kamu çalışanların gece gündüz demeden özverili bir şekilde çalışarak, kaliteli hizmet sunma gayreti içinde olduklarını söyleyen Tonbul, tekliflerinin memurların daha da kaliteli hizmet sunmalarına zemin hazırlayacağını sözlerine ekledi.

 

Daha sonra hizmet kollarında yetkili sendikaların genel başkanları, meslek gruplarıyla ilgili taleplerini açıkladı. Konuşmalardan sonra milyonlarca memur adına toplu sözleşme masasına oturacak Memur-Sen’in talepleri, Devlet Personel Başkanı Mehmet Tekin Arslan’a verildi.

 

 

MEMUR-SEN'İN TALEPLERİ İÇİN TIKLAYINIZ 

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR