DAĞITICILARA YIPRANMA HAKKI İÇİN YAPTIKLARIMIZ VE YAPACAKLARIMIZ

18.05.2016 19:49

DAĞITICILARA YIPRANMA HAKKI İÇİN YAPTIKLARIMIZ VE YAPACAKLARIMIZ

1 - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’ ten 30.000 imza ile dağıtıcılara yıpranma hakkı verilmesini talep etmiştik.

2 – 2016 – 2017 yıllarını kapsayan Toplu Sözleşme görüşmelerinde Başdağıtıcı ve Dağıtıcıları kapsayan ve tüm yıpranma hakkı taleplerinin değerlendirilmesi için bilim komisyonu oluşturulmasının altına Birlik Haber-Sen olarak imza attık.

Bu doğrultuda;

3 – 2015 yılının Ekim – Kasım aylarında yapılan ilk bilim komisyonuna katılım sağlayıp Başdağıtıcı dağıtıcılar adına yıpranma talebimizi komisyona ilettik. Bu komisyon toplantısında.

a – Tüm kurumlara yazı yazılarak kurumların taleplere vereceği cevaplar istendi.

b – Komisyona rapor verme yetkisi olan hastanelerden gelen hekimlerin talepleri inceleyip sağlık açısından yıpranıp yıpranmadıklarının incelenmesine,

c – Emeklilik yaşının erkene alınmasının SGK açısından oluşturduğu mahsurların minimuma indirilmesi yönünde ne gibi çalışmalar yapılacağının araştırılmasına karar verildi.

4 –2015 ve 2016 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile yapılan Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantılarında bizzat kendisine yazılı ve sözlü olarak sunduğumuz ve o dönemlerde kamuoyuyla paylaştığımız raporlarda bu talebimizi yeniledik.

5 – Bütün bu çalışmalarımız ile birlikte PTT A.Ş. Genel Müdürü Kenan Bozgeyik Beyin göreve gelmesinden sonra kendisine PTT A.Ş. ile ilgili sunduğumuz raporda Başdağıtıcı ve  dağıtıcı arkadaşlarımıza yıpranma hakkı verilmesi yönünde destek verilmesi talebimizi ilettik.

6 – 18 Mayıs 2016 tarihinde Devlet Personel Başkanlığında yapılan toplantıda bu talebimizi ısrarla yeniledik.

7 -  Toplantıda özellikle sağlık açısından yapılan işin yıpranmaya neden olup olmadığını tam olarak netleşememesi ve kurumların görüşlerinin tamamının gelmemesi, ayrıca çalışmaların sendikalarla sağlıklı bir biçimde yürütülmemesi nedeniyle eksiklik ve aksaklıkların giderilip ileri bir tarihte yeniden bir toplantı yapılmasına karar verilmiştir.

Bütün bu girişimlerimizden de anlaşılacağı üzere Birlik Haber-Sen olarak Başdağıtıcı ve dağıtıcı arkadaşlarımıza yıpranma hakkının verilmesi için yoğun bir biçimde girişimlerimiz devam etmektedir.

Bu konuda talebimizi karşılıksız bırakmayıp SGK’ ya Başdağıtıcı ve  dağıtıcı arkadaşlarımızı yıpranma hakkı verilmesi yönünde olumlu görüş veren PTT A.Ş. Genel Müdürü Sayın Kenan Bozgeyik’ e bir kez da teşekkür ederiz.

Bundan sonra ki süreçte;

Bir sonraki toplantıdan önce özellikle Başdağıtıcı ve dağıtıcıların yıprandığını bilimsel olarak ispat edebilme adına üniversitelerin Halk Sağlığı Anabilim Dallarıyla irtibata geçip bu yönde bir inceleme yapılmasını da başlatmış bulunmaktayız.

Ayrıca bu yönde ilerleyen günlerde tüm teşkilatımızla birlikte bir farkındalık çalışması da başlatılacaktır.

Bu doğrultuda tüm teşkilatlarımızla hak eden tüm arkadaşlarımıza fiili hizmet tazminatı (yıpranma) verilmesi yönünde çalışmalarımızın devam edeceğini bilinmesini ister tüm kamuoyuna saygılarımızı sunarız.

GENEL YETKİLİ SENDİKA OLARAK KONUYLA İLGİLİ YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALARIMIZ:

1.

Dağıtıcılara Yıpranma Hakkının verilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde eylem düzenledik ve 30.000 imza kampanyasını başlattık.

2.

Dağıtıcılara Yıpranma Hakkının verilmesi için topladığımız 30.000 imzayı Genel Başkan Vekilimiz Gürbüz İnaltekin, o dönemki Konfederasyon Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ile birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e teslim etti.

3.

Genel Başkanımız Ömer Budak ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik arasında 3. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde "Yıpranma" konusuyla ilgili mutabakat altına alınan kazanımımız.

4. 

Genel Başkanımız Ömer Budak, Kamu Personeli Danışma Kurulunda,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'ya "Yıpranma Payı Hakkında" yazılı ve sözlü olarak rapor sundu.

5.

 

Genel Başkanımız Ömer Budak, Sosyal Güvenlik Kurumu'nda 3. Dönem Toplu Sözleşme kapsamında görüşülen ve mutabakata varılan "fiili hizmet zammıyla" ilgili komisyon çalışmalarına katılarak, bu hakkın biran önce hayata geçirilmesi için istedi.

 

6.

Genel Başkanımız Ömer Budak, Devlet Personel Başkanlığında yapılan toplantıda "fiili hizmet zammıyla" ilgili çalışmaların biran önce başlatılmasnı talep etti.

7.

Genel Başkanımız Ömer Budak, Televizyan ve Radyo programlarına katılarak "Fiili Hizmet Zammının" verilmesi konusunu gündeme getirmiştir.

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR